Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Аз очаквах Злати да се включи.
    Ма то от теб човек въздух не може да си поеме.
    За Г-класи няма да говоря, да не почнат да дават всичките по-добри времена от двете R.
    Така са си добре.
    Последно редактирано от kinex; 15-05-09, 23:35.

Коментар

Стига бре, Гто е със слаби мостове, но за сметка на това тежи като Титаник. Кво не му харесвате?
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Кинекс,от 1970 г до наши дни не е имало по-добро 4х4 от RANGE ROVER.Просто когато се е конструирал RANGE никога цената не е ила от значение и затова колата винаги е била много скъпа и много пред "конкуренцията".
        Който няма ограничения в бюджета си веднага скача в RANGE.Азнапример не бих отказал най новия V8 5000см3.Ама пуста сиромашия.....
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Пет литра за Jeep е малолитражка. И тая върволица 5.2, 5.9, 5.7, 6.1, живи и здрави да сме догодина да видим и 6.4, не се вгражда за да тежи или да харчи бензина дето шести американски флот го краде от целия свят.
          Няма как да отрека че Ренджа е символстатус и да го сравнявам от такава гледна точка с Jeep дето от всеки модел блъскат по 2 милиона и така неизбежно се превръща в ширпотреба.
          Обаче като чиста конструкция Ренджа никога не е бил(и се съмнявам някога да бъде) по-бърз и с по-добро 4х4 от Гранда.
          Горе долу по едно и също време в началото на 90-те и при двете марки се появи междуосовия диференциал с виско в паралел. Радваш се на такъв и знаеш какъв кеф е. С малкия бонус ЛСД в задния за голямото Чероки. От тогава Джийп минаха през геротори до Ел ЛСД, а Ровър си зациклиха на тракшън.
          Дано с този най новия V8 5000см3 Реднджа стане по-бърз от Голф, защото в момента не е. За повече ще му трябва яка липосукция. А до преди пет години беше просто немислимо да ги видиш тия нашите трактори дето ги харесваме, на светофара да се пънат с Ферари Ламборгини или Порше. Напиши в Ютуб SRT8 да гледаш джопки. Кой обърна историята. Че на кой е по силите освен на автора.
          Няма модел на ЛандРовър които е по-бърз от Джийп в един клас.
          Имам само известни съмнения относно Дискавъри V8 и Чероки, че горкото си остана с редовия шестак.

Коментар

Ако мощност и въртящ момент се постигаха само с голяма кубатура ,то американците щяха да са много преди другите производители на V8 мотори.Но и ти си наясно,че това не е така.Изброй ако обичаш зад тези кубатури които цитираш какви са параметрите-мощност и момент!Предварително знам че са посредствени.
            Американските V8 който имат прилична мощност са най -често с чарджери и дори с тях пак трудно се сравняват с моторите на мерцедес, бмв и новия на тойота.
            преди да излеза тундрата с 5.7 ифорс 380 кс,в америка се считаше,че осмак с 290 кс е мощен.а за марцедес и бмв въобще и на е се оптваха да се сравняват.
            За да съм честен ще кажа ,че същото важи и за Land Rovеr.И те нямаха доскоро читав осмак-400кс им беше чарджвания и 295 атмосферния.Мъка.Но пък и Ланд Ровър винаги са си били по-скоро една голяма работилница отколкото автомобилна фабрика и винаги много са внимавали да не вложат някой лев в нови разработки.С новия мотор (май че е над 400кс) дано да не откарат пак 10 години....
            И да ти припомня,че RANGE ROVER винаги си е бил безкомпромисен ВСЪДЕХОД и да го пускаш фераритата или да му правиш липусукция не е честно.Тази точилка на Джип SRT8 дето ми е цитираш в гората май няма работа.....
            За ЛСД тата -за мен това е чи.....джийска работа,както и тракшъните.Или имаш добро окачване или блокажи ама истински.
            Ето ти пример как конструкторите решавайки един проблем намират 2 напълно различни пътя-едните(Ланд Ровър) чрез отлични артикулации на мостовете,гънеща се рама и отлична трансмисия постигат това което са постигнали Мерцедес с солидна рама ,посредствени ходове на окачването,камионска трансмисия и твърди блокажи.
            По кой път са тръгнали конструкторите на джип не ми е ясно(сигурно защото не познавам така добре Джип като теб)....

Коментар

Аз точно за това казах че тия големи кубици не са сложени там за да тежат и да харчат. Като гледаш ТТ данните мощността и силата изглеждат посредствени, ама само на пръв поглед. Като ги покараш обаче (при Jeep винаги има обаче ) неизбежно идва въпроса, що с толкова малко конски сили върви толкова много.

5.2 L (318 CID) Magnum V8 (конструиран 1964)
              225 hp - 4400 об/мин
              407 Nm - 2800 об/мин

Кривите са малко по-различини защото са от Додж Рам.

Посредствен отвсякъде. Морално остарял.
              Ама колкото да върви с малкия осмак на Х5 (286hp) става.

http://www.youtube.com/watch?v=ZdaZt...eature=related

Що става. Щото Х5-ицата е с 300кг по тежка.
              Аналогичния при РР 4.6HSE V8 225кс-4750об/мин 380Нм-3600об/мин. Теглото с половин тон повече. Викаш срамота е да говорим за липосукция. С две секунди е по-бавен до сто и средния му разход е с пет литра повече. Отявлен всъдеход малко повече от суперчарджърите на новия и на спортния.

5.9L Magnum 360 V8

245к.с. при 4000 об/мин
              468 Nm при 3200 об/мин
              Друго освен че прави сто под седем секунди май не е важно.

За Хемитата има доста подробни данни. Домързя ме вече.
              http://www.wkjeeps.com/wk_engines.htm
              На Jeep никога не са слагани големите V10 над 8 литра. Има успешни опити с два 5.7, но са само на ниво прототип, и с тая криза май там ще си останат.

Прав си за SRT8. Извън пътя никога. Забранено му е. Не толкова заради ниските брони, колкото заради системата 4х4 която е с три освободени диференциала, без бавни и с тракшън. То и в името му е записано - Street Racing Technology V8.
              След тва чикиджииски за прогресивните диференциали с ограничено преплъзване оставам за малко безмълвен.

Всъщност ти за кои V8 на Ровър говориш. Тези от Дженерал мотърс или по-новите от BMW.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rover_V8_engine

Коментар

Явно вървят заради сериозните въртящи моменти,а те си идват с кубатурата.

Говоря за най новия-модел 2010.Още го няма по магазините.Изцяло нова на Ланд Ровър разработка.

А новия Джип си е мерцедес МЛ,което мисля че за марката не е крачка напред.......

Срещу твоите цифри мога да кажа-класиците-3.9-182кс(около 1990) 4.2-203кс(1990-1994)..,4,6-225 той е след класика.До тук е един и същ мотор-буик 50-те години модел.После чак са бмв-тата,които аз не ги харесвам за RANGE и най-новите-4,2 286кс(Ягуар) и чарджвания 4,2 който е Астън Мартин е уникално здрав мотор,като на астъните е с 100кс по-мощен.
                Ако сравняваме мощностите разликите не са големи.Като моменти също.Пък кубатурите са различни....

За диференциалите-честно не ги познавам .Но за сериозен оффроуд не вярвам на такива специални неща.
                Последно редактирано от rusev; 17-05-09, 00:18.

Коментар

Аз пък си мисля че въртящия момент и конските сили са цифри според които можем само да си смятаме пътния данък. За това колко е силен един двигател, много важна част от картинката на която не се обръща достатъчно внимание са оборотите.
                  Горе съм допуснал грешка. Американските малолитражки или така наречените small-block са до 6 литра.

По темата:
                  Открих причината заради която Дискавъри има по-лошо пътно поведение от Чероки, както и РенджРовър от ГрандЧероки.
                  А тя е надлъжния наклон на шарнирните болтове. При ЛандРовър е 3.5(три точка пет) градуса. С такъв кастор е съвсем нормално колелата да се мандахерцат както на количките в Била.
                  На Чероки е 7 градуса, на Гранд 8 градуса.
                  Мисля да го лъжа с ексцентрични тампони на носачите. Така и пиньона няма да сочи към картера.

Коментар

И предходните 4.2/4.4 и новите 5.0л. 8-ци на Рейнджа са си от Ягуар. Всъщност Астън също ползваха тази разработка на Ягуар преди. При Рейджа доскоро позваха 4.2 с роторен Eaton компресор и 395 к.с. и същия двигател но без компресор и увеличен до 4.4 л. обем с 306 к.с. Новите двигатели обаче са нещо от сорта на "top of the top",. 5000 см3, с принудително пълнене, компресорния с 510 к.с. при 6000-6500 оборота и 625нМ в диапазона 2500 - 5500 об. С този същия ускорява за 6 сек. от 0-100, и среден разход от 14.9 л. на 100, което е постижение за автомобил с маса от 2700 кг.
                    Последно редактирано от Navi; 26-05-09, 12:11. Причина: добавяне
                    ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                    lre-bulgaria.org

Коментар

Сега пък обороти!
                      Кинекс,защо се инатиш с тези черокита и гранд черокита?И кучетата на село знаят,че винаги RANGE ROVER е бил и е най-доброто 4х4 на пазара!
                      Впрочем знаеш ,че аз харесвам гранд чероки и скоро ще се обзаведа с едно осемцилиндрово(предложението ми към теб за бартер още важи!).

Коментар

Вие двамата сте направили убийствена дискусия,браво.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                          Сега пък обороти!
                          Кинекс,защо се инатиш с тези черокита и гранд черокита?И кучетата на село знаят,че винаги RANGE ROVER е бил и е най-доброто 4х4 на пазара!
                          Впрочем знаеш ,че аз харесвам гранд чероки и скоро ще се обзаведа с едно осемцилиндрово(предложението ми към теб за бартер още важи!).
                          Е аз не се имам за куче от село обаче при вида на "най-доброто 4х4 на пазара" спряно до например MB - GL просто мога да се посмея доста дълго време на RR-а ,това че на вас ви се нрави повече RR си е лично ваше мнение не го натрапвайте.Карал съм Диско имам CHEROKEE второто е в пъти по-добро и като визия и като удоволствие от шофиране !Напълно подкрепям Kinex не твърдя ,че Jeep е "най-доброто 4х4 на пазара" но е доста по-добро според мен във всяко едно отношение от LR,RR !
                          МОЕ МНЕНИЕ !
                          Последно редактирано от PAJERO-PININFARINA; 30-05-09, 13:55. Причина: Редакция на грешка.
                          JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                          JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                          JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                          JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Колега никай не Ви натрапва мнение.А Диското е бюджетната на Ланд Ровър,така че като покараш Range Rover може би ще разбереш за какво си говорим с Кинекса....

Коментар

RR Не съм карал просто давам мнението си по темата "JEEP Cherokee или Land Rover?"
                              JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                              JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                              JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                              JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                                И кучетата на село знаят
                                Чак пък и кучетата!?Или "само кучетата на село знаят" ?
                                Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X