Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    Добре,че се намери най-после някой компетентен човек та да ни отвори очите за скапаните Ланд Ровъри.Тънели сме в неведение дълги и тежки за нас години!
    Хвала вам колега от Велинград!Трябва да има повече такива технически грамотни и готови да споделят опита си колеги в този форум....
    Апропо защо не подготвите един Джип и дойдете да ни накажете в някое състезание?
    Аааа забравих че ще станете много състезателните Джипове и ше си пречите!Пък ше ми е интересно какще стане.....
    Не съм съгласен, че Ленд Ровер е скапан джип,просто не е най-доброто 4х4.До колкото до състезание, да вземем например Jeep Grand Cherokee SRT8 заводско изпълнение срещу които и да е Lend Rover, няма Ровер, който да го бие на ускорение, спирачен път и стабилност на асвалт.Вранглер Рубикон завотски идва с 3 блокажа,Ровер нямат заводски джип със блиски дани.Ако се тестват Вранглер Рубикон заводски и който и да е заводски ровер на един и същ терен от един и същ водач мисля, че ровер няма да е победителя.До колкото до един подготвен автомобил за офроуд било Джип или Ровер за мен това са офроуд машини а марката стои повече като емблема,реже се и се олекотява,сменят се двигатели,скорости,окачване,гуми и т.н.В едно такова състезание, ще спечели комбинация от подготовка на машина и умения на водач.

Коментар

Първоначално публикуван от alexi2828 Преглед на мнение
      Не съм съгласен, че Ленд Ровер е скапан джип,просто не е най-доброто 4х4.До колкото до състезание, да вземем например Jeep Grand Cherokee SRT8 заводско изпълнение срещу които и да е Lend Rover, няма Ровер, който да го бие на ускорение, спирачен път и стабилност на асвалт.Вранглер Рубикон завотски идва с 3 блокажа,Ровер нямат заводски джип със блиски дани.Ако се тестват Вранглер Рубикон заводски и който и да е заводски ровер на един и същ терен от един и същ водач мисля, че ровер няма да е победителя.До колкото до един подготвен автомобил за офроуд било Джип или Ровер за мен това са офроуд машини а марката стои повече като емблема,реже се и се олекотява,сменят се двигатели,скорости,окачване,гуми и т.н.В едно такова състезание, ще спечели комбинация от подготовка на машина и умения на водач.
      Тези наколко показателя, не са много съвместими в смисъла на използваната, тук като понятие, дума джип, ами по скоро паркетници. А Ленд Роувър просто не са решили, че имат необходимост от такава машина. Те вярват, че тяхните машини, трябва да могат да те заведът със стил, лукс и комфорт навсякъде където решиш (не се хващай за думата), така че мощностните и силови характеристики са достатъчни за всеки (даже и Американец), който иска да има луксозен, високопроходим автомобил.
      А за блокажите, може би Джийп има нужда от 3 за да минава от там където на Ровер, му стига и един
      ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
      lre-bulgaria.org

Коментар

Няма как на Дифендъра да му стига един блокаж при положение че Рубикона има и по-големи ходове.
        Стабилизиращата щанга се откача с копче от купето.

Коментар

Хм...аз все още не мога да разбера, защо колегите от "клуба" се напрягат срещу Jeep.

Ако не ви станало ясно, ленд ровър е шибан гнусен империалистически боклук и от него не става чеп за зеле. Въпреки ,че и Пепи Близнака го призна
          Сега, предполагам, че на всички е ясно, че ако не са били Кралските войски е нямало да има точно USA(o,йе мада фака) и съответно нямаше да има Jeeep, както и ЛР, но...Е, не може да им се отрече, че имат самочувствие, при това основателно.

И още, ако трябва да бъда още по-честен, ще си призная, че ако живеех в САЩ, щях да карам Вранглер, ама нейсе. Бях там няколко пъти, ама не ме кефи тая "държава". Айм вери сори дюд
          Последно редактирано от Lazar; 27-07-09, 22:34. Причина: уточнение

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            Хм...аз все още не мога да разбера, защо колегите от "клуба" се напрягат срещу Jeep.

Ако не ви станало ясно, ленд ровър е шибан гнусен империалистически боклук и от него не става чеп за зеле. Въпреки ,че и Пепи Близнака го призна
            Сега, предполагам, че на всички е ясно, че ако не са били Кралските войски е нямало да има точно USA(o,йе мада фака) и съответно нямаше да има Jeeep, както и ЛР, но...Е, не може да им се отрече, че имат самочувствие, при това основателно.

И още, ако трябва да бъда още по-честен, ще си призная, че ако живеех в САЩ, щях да карам Вранглер, ама нейсе. Бях там няколко пъти, ама не ме кефи тая "държава". Айм вери сори дюд
            Лазо, ти да не си зацапал свещите бре. Пак.
            Нищо против Джип, още по малко напрягане. Ако не беше Ленд Ровър сигурно щях да съм им фен.......... Нее, прекалено са ми американски за вкуса
            lre-bulgaria.org

Коментар

Дали не е време да пуснем една анкета?
              "Кое е по-добро..."
              и да изброим толкова 4х4 автомобили, колкото събира анкетата...
              Или поне основните претенденти за короната

Коментар

По скоро е време да напишете някоя цифричка и изобщо нещо конкретно.
                Пък хората сами ще си преценят кое им трябва и кое е въздух под налягане.

Коментар

Не, вижте сега, просто е. Човек може да избира приятелите си, но не и роднините.

Коментар

Колега NAVI като казваш, че LR не са решили да направят такава машина: Рендж Ровер Спорт какво е .Напълно съм съгласен, че е супер лукс и е стилен.Колега LAZAR не мога да разбера, защо плуеш по LR никой не е казвал такива неща просто малко инфо от интернет.А за Америка си напълно прав да живееш там не е от най-добрите места,това което го дават по филмите си е чиста измама и заблуда на хората,виж екскурзия на всеки го препоръчвам.Тук ще отговора и на колегата ZZLATEV, наистина съм написал местоположение Велинград, защото прекарвам 5-7 месеца там всяка година.Да бъда честен харесвам МНОГО повече България.Като колегата LAZAR заговори за исторически войни се сетих за историята на Ленд Ровер.Първият Ленд Ровер проектиран 1948 г.от главния дизайнер Маурис Уикс на марката Ровер казва, че черпи вдъхновение от Американския Jeep от втората световна война.Първият прототип на Ленд Ровер е построен на шаси на Jeep.http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover

Коментар

Естествено, че вдъхновението е Jeep. Какъв ли щеше да е резултата, ако франсетата или цузатзлуфкрафтщоффменгентайлерите бяха завзели надмощие? Ситроени или Кубелвагени, 4х2, пардон - голфове? Ама не би. И без това си ги имаме достатъчно.

Не се коси, и аз карам нейно Величество императрицата, сакън , че съм израстнал в СИВ.

Коментар

Ако ще правите анкета ,дано Кинекса да има право да гласува само един път!
                        Иначе лошо за Ланд Ровър.
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Няма как на Дифендъра да му стига един блокаж при положение че Рубикона има и по-големи ходове.
                          Стабилизиращата щанга се откача с копче от купето.
                          Kinex, имаш предвид, че Рубикона има Sway Bar Disconnect System ли?
                          И всъщност колко са му ходовете? От интерес питам. Сериозно!
                          А на обикновения Wrangler какви са?
                          lre-bulgaria.org

Коментар

Рубикон-а, новия след 2006, има дисконект. Не е като на Патрула да се откача биалетата, а направо се цепи щангата.

Малко е скъпа щангата. Струва колкото напълно оборудван заден мост барабар с ел блокажа вътре. За това повечето хора предпочитат откачащи биалети. За десет пъти по-малко пари получаваш същия ефект, с малкото неудобство че трябва да слизаш и да откачаш биалетите ръчно.

Със закачена щанга ходовете са .... като на джип със закачена щанга. Педесет и няколко сантиметра.
                            С откачена щанга може да вдигне гумата на 80. И при това пружините да не изпадат.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Рубикон-а, новия след 2006, има дисконект. Не е като на Патрула да се откача биалетата, а направо се цепи щангата.

Малко е скъпа щангата. Струва колкото напълно оборудван заден мост барабар с ел блокажа вътре. За това повечето хора предпочитат откачащи биалети. За десет пъти по-малко пари получаваш същия ефект, с малкото неудобство че трябва да слизаш и да откачаш биалетите ръчно.

Със закачена щанга ходовете са .... като на джип със закачена щанга. Педесет и няколко сантиметра.
                              С откачена щанга може да вдигне гумата на 80. И при това пружините да не изпадат.
                              Мерси за обяснението и показното.
                              А между другото как се мери ход в реални условия. Имам в предвид не технологията на мерене (то ясно, че варианти колкото измислиш) ами до какво положение.
                              Вдига се едната гума докато купето започне да се накланя от хоризонталата, или гимата опре в него, или се вдига докато........... купето започне да се обръща?
                              lre-bulgaria.org

Коментар

Докато се отлепи някоя от другите гуми.
                                Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X