Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    Кинекс,от 1970 г до наши дни не е имало по-добро 4х4 от RANGE ROVER.Просто когато се е конструирал RANGE никога цената не е ила от значение и затова колата винаги е била много скъпа и много пред "конкуренцията".
    Който няма ограничения в бюджета си веднага скача в RANGE.Азнапример не бих отказал най новия V8 5000см3.Ама пуста сиромашия.....
    Това за по-доброто 4х4много много смешнодобре,че се базикаш.До 2000г V8 на ленд ровера,на всичко отгоре като дадеш гас им трябва време за да се сетат какво става-танк,а пък как горат.Jeep е по пъргав във V8-ците.С тези tds-и кадето ги слагат и VM-моторите направо са с 2-гърди напред пред конкуренцията,а за въздушните окачвания,ще си замълча.

Коментар

Първоначално публикуван от alexi2828 Преглед на мнение
      Това за по-доброто 4х4много много смешнодобре,че се базикаш.До 2000г V8 на ленд ровера,на всичко отгоре като дадеш гас им трябва време за да се сетат какво става-танк,а пък как горат.Jeep е по пъргав във V8-ците.С тези tds-и кадето ги слагат и VM-моторите направо са с 2-гърди напред пред конкуренцията,а за въздушните окачвания,ще си замълча.

Аз, лично, въобще, не, разбрах, какво, искаш, да, кажеш
      ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
      lre-bulgaria.org

Коментар

До: какво е по добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Модела на ГрандЧероки се сменя 99.

да разбираме ли,че след 99 няма проблем при дизелите на Jeep?

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
          Аз, лично, въобще, не, разбрах, какво, искаш, да, кажеш
          4x4-на Ленд Ровера никога не е било и няма да бъде наи-доброто.V8-цуте до 2002 година са смешна история-горат и не върват.Дизелите са едни от най-счупените мотори,които се предлагат на пазара.Джип е много по-добър.

Коментар

4x4-на Ленд Ровера никога не е било и няма да бъде наи-доброто.V8-цуте до 2002 година са смешна история-горат и не върват.Дизелите са едни от най-счупените мотори,които се предлагат на пазара.Джип е много по-добър.
            Добре,че се намери най-после някой компетентен човек та да ни отвори очите за скапаните Ланд Ровъри.Тънели сме в неведение дълги и тежки за нас години!
            Хвала вам колега от Велинград!Трябва да има повече такива технически грамотни и готови да споделят опита си колеги в този форум....
            Апропо защо не подготвите един Джип и дойдете да ни накажете в някое състезание?
            Аааа забравих че ще станете много състезателните Джипове и ше си пречите!Пък ше ми е интересно какще стане.....
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Имъл съм и Ролвар и Чароки и мисля че ролвара за гората е доста по добър а чарокито е по добро по асвалта.

Коментар

Първоначално публикуван от polaris Преглед на мнение
                Имъл съм и Ролвар и Чароки и мисля че ролвара за гората е доста по добър а чарокито е по добро по асвалта.

"ролвара" може да е доста по-добър от "чарокито" в гората ама темата е за CHEROKEE и LAND ROVER !
                JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Ммм даа, твоите логични, нагледни и компетентни доводи в комбинация с перфектната ти граматика и правопис ме убедиха в правотата ти. Вече съм сигурен в заблудата си и започвам да търся кое е най-доброто 4х4. Ти сигурно можеш да ме осветлиш в това търсене
                  Последно редактирано от Navi; 19-06-09, 10:06. Причина: леко добавяне
                  lre-bulgaria.org

Коментар

Аз мога да те осветля. Джип е по-доброто 4х4. Спести си мъките.
                    Ако искаш мога логично, нагледно и компетентно.
                    Само посочи жертвата. Дифендър Дискавъри или РенджРовър.

Коментар

А Фрилендъра и Спорта да не ги ли броим?
                      lre-bulgaria.org

Коментар

Хубаво е да има спор , защото се пишат много интересни доводи ( доста от тях са истински ) .
                        Обаче е добре - да спорят само хора карали дадения модел и имащи лични впечатления за това което защитават или отхвърлят !
                        Това особено важи когато се помага на колега да избере 4х4 автомобил . Вие го хвърлихте на вълците , а той скромен си мълчи и слуша ......глупости за 300 коня , 500 коня .....Спорт и ...... каквото ви е в главите там !
                        Аз бях пленен от .... кожен салон и други такива на Гранд Чероки , естествено отидох да го купувам - на сляпо малко ( не знаех за този прекрасен Форум , който спестява много мъки на невежите като мен )
                        И ..... пробата се оказа трагична . Нямаше зацепване на 4х4 на Горубляне на синорчето отстрани - 1-2 м наклонче . А дори нямаше и как да го включа - то било с някакви втулки , автоматик .... и т.н......
                        Ясно е , че е въпрос на екземоляр , а не на Марката .... така че ... не е лоша марката ! И аз я харесвам ....
                        След лошата проба взех другия модел за който се колебаех - ЛР Дискавъри , 8 цил., 3.5 .
                        Качих се и ..... вече не се заглеждам по никакви други модели - нито по-красиви , нито по-вървежни ...... това е 4х4 колата за мен .
                        Вътре - широко , удобно , уютно и .......комфортно .
                        Двигател - само като го чуеш и е достатъчно ...... на магистралата 160 си ги поддържа без дори да усетиш , че се движиш ....... кеф...
                        В гората - дори не знам къде му е границата на възможностите .......
                        Разхода - само който не е карал може да говори глупостите. Който е карал по-дълго - знае разхода колко е ! ( ако няма повреда )
                        Вид - грозновато брутален - като за 4х4 . Въпрос на гледна точка.
                        И сега най-интересното - Возията - това трябва да се пробва. Не става с думи .....
                        Току що изорана нива - на 3 предавка караш без да усещаш буците пръст . КОМФОРТ........ за какъв Гранд говорите .......той може там да затъне ..... не знам. Пробвайте !
                        Така , че колега - като пишеш нещо - прави го от Личен опит .
                        Не само да си пробвал 1 км някой модел и вече знаеш всичко за него ..... няма как да стане това !
                        Така си става само чесане на езиците ! Това го можем всички !
                        Успех с покупката на колегата !
                        За бъдещата ти кола 4х4 части се поръчват от Англия , Падок и колегите от Ленд Ровър клуб на този Форум !

Ето колегата с въпроса !
                        Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнение
                        какво е по добре да си купя jeep или land rover? говорим за малка ценa 1990-1994г предимства и недостатаци джипа ще карам на разходка в планина и на асвалт много се запалих по джиповете дано ми дадете добър ориeнтир благодаря предварително
                        Последно редактирано от bgbul; 19-06-09, 16:09.

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
                          Е аз не се имам за куче от село обаче при вида на "най-доброто 4х4 на пазара" спряно до например MB - GL просто мога да се посмея доста дълго време на RR-а...
                          Първоначално публикуван от galinikos Преглед на мнение
                          да разбираме ли,че след 99 няма проблем при дизелите на Jeep?
                          Първоначално публикуван от polaris Преглед на мнение
                          Тая тема стана доста забавна, а цитатите са само от последната стараница.

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Току що изорана нива - на 3 предавка караш без да усещаш буците пръст . КОМФОРТ........ за какъв Гранд говорите .......той може там да затъне ..... не знам...
                          Колега, това да не е бил някакъв "монстер".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Тая тема стана доста забавна, а цитатите са само от последната стараница.

Колега, това да не е бил някакъв "монстер".

Доста бърз е бил "монстера" защото и 160 на магистралата не ги харесвал !)
                            JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                            JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                            JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                            JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Аз бях пленен от .... кожен салон и други такива на Гранд Чероки , естествено отидох да го купувам - на сляпо малко ( не знаех за този прекрасен Форум , който спестява много мъки на невежите като мен )
                              И ..... пробата се оказа трагична . Нямаше зацепване на 4х4 на Горубляне на синорчето отстрани - 1-2 м наклонче . А дори нямаше и как да го включа - то било с някакви втулки , автоматик .... и т.н......
                              Ясно е , че е въпрос на екземоляр , а не на Марката .... така че ... не е лоша марката ! И аз я харесвам ....
                              Бензиновите ГрандЧерокита 93-95 са фултайм 48/52 с диференциал с ограничено преплъзване в раздатката(без блокаж) и диференциал с ограничено преплъзване в задния мост. Никакви автоматични втулки не се включват. Всичко е включено още преди да си тръгнал.
                              Дискавъри-1 има същата раздатка но няма ЛСД в задния мост. Колко повече е едно ЛСД като говорим за сцепление ли? Ами точно толкова колкото да не му боксуват безпомощно гумите по диагонал.
                              Пепи и Жоро да кажат, че аз нали съм пристрастен. Дядо Владо също е пристрастен.
                              При Дядо Владо

Има една раздатка която се слага 96-98 и дава почти всичко към задния мост. 7/93. Спокойно може да мине за парт-тайм. Причината да я има, е че фул-тайм раздатките не издържат на големия въртящ момент на 5.2 и 5.9. Ама тя си има твърд блокаж 50/50. И пак има ЛСД в задния мост. Няма синурчета и наклончита, това върви като танк.

След лошата проба взех другия модел за който се колебаех - ЛР Дискавъри , 8 цил., 3.5 .
                              Качих се и ..... вече не се заглеждам по никакви други модели - нито по-красиви , нито по-вървежни ...... това е 4х4 колата за мен .
                              Вътре - широко , удобно , уютно и .......комфортно .
                              Толкова са го дялкали вътре с теслата че чак прекалено широко е станало. За да пуснеш касетофона, рацете трябва да са ти като на шимпанзе.
                              Удобно - де да знам, на различните хора различни неща са им удобни.
                              Позицията на водача е като в бус. Без подлакътници. Страничните стъкла почват от прага. Нивата на шум в Гранд Черокито са много по-ниски.
                              Комфортно ... Братче вътре всичко е пласмоч. И вратите са прави като интериорни.

Много ясно че няма да се заглеждаш по по-вървежните. Па и да искаш няма как. С 13.6 от нула до сто, само по Икарус-и можеш да се заглеждаш.

Двигател - само като го чуеш и е достатъчно ...... на магистралата 160 си ги поддържа без дори да усетиш , че се движиш ....... кеф...
                              В гората - дори не знам къде му е границата на възможностите .......
                              Чудя се как набутаха осем цилиндъра в кубатура за редови двигател. Буталата трябва да са като аспиринчета.
                              Със 160 се чувстваш точно все едно си на седмото небе. То всъщност това му е и максималната скорост. 162мах. Наложи ли се да завиеш обаче, гаранция преминаваш на осмото небе.

И сега най-интересното - Возията - това трябва да се пробва. Не става с думи .....
                              Става с думи. Отвратително мека.
                              Кадилак от 1950.
                              Комфортна возия има RR P38. Дискавърито се люлее кат жито.
                              Карал съм Диско-1, в момента карам Диско-2 с ACE. Е по-добре е от старото, ама над 100 пак го управлява вятъра.
                              Някой ентусиастс най-накрая няма ли да ми каже що пиньона сочи към картера.

Току що изорана нива - на 3 предавка караш без да усещаш буците пръст . КОМФОРТ........ за какъв Гранд говорите .......той може там да затъне ..... не знам. Пробвайте !
                              Можел да затъне. Брех-брех. Че те всички могат да затънат.
                              В конкретния случай обаче, кое може да затъне по-лесно? ГрандЧерокито е със 100-200кг по-леко.

Така , че колега - като пишеш нещо - прави го от Личен опит .
                              Не само да си пробвал 1 км някой модел и вече знаеш всичко за него ..... няма как да стане това !
                              Така си става само чесане на езиците ! Това го можем всички !
                              Ако личния ти опит се изчерпва с една бабунка в Горубляне, спести ни го моля те. Лост има там. Пише 4HI 4LO. Тва да не е Ауди.

Успех с покупката на колегата !
                              За бъдещата ти кола 4х4 части се поръчват от Англия , Падок и колегите от Ленд Ровър клуб на този Форум !

Ето колегата с въпроса !
                              Той колегата си взе Гранд Чероки. И особенна нужда от части нямаше.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                ...........
                                Кажи поне една хубава приказка за диското, че иначе ще ти тежа на съвестта

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X