Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висините на автомобилостроенето

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Висините на автомобилостроенето

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    Виж ти ако зорлем искаш да ти е гадно, мое и супа с вилица да си ядеш.
    Кратък тест - можеш ли да дадеш твоя УАЗ на жена си или на тъщата да отидат до някъде?

Коментар

Ясене определено не. Но на жената, честно да ти кажа не мога да дам и дъртата Гега.

Мисълта ми бе друга, опитвам се да я защитавам, УАЗа си има определена ниша /поради спецификата, цена придобиване, наличие на резервни части и други автомобили по моргите/, която е трудно да бъде запълнена в момента / в момента и конкретно при нас, не някога/ с западен аналог.

А че е автомобил от зората на автомобилостроене, с минимум екстри, и максимум дефекти, изобщо не се иопитвам да споря.
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Аз пък моя мога. И не само на моята жена. Има куп свидетели.

Нишата му е автомобил за кеф (на тия дето им е кеф) и автомобил за тези дето друго не знаят (те пък хич не са малко).

И благодарение на вторите аз все още си намирам части.

Коментар

Не искам да нито да защитавам нито да нападам, но по нашите географски ширини Буханката е уникална по рода си. Искам да кажа, че като изключим Мицубиши L-300 които са 4х4, но са достатъчно редки и трудни за намиране май само Уазката е достатъчно високо бус-че с значително повишена базова проходимост. Виждал съм някакви Транспортери, но те за извън пътя не стават. Виждал съм и някакви надигнати Спринтери, но не зная нищо за тях.
          Във всеки случай ако трябва да закарам 2 прасета 6 човека и 5 чувала цимент на баира над селото със сигурност зная какво ще избера.
          Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

На УАЗ навъртях доста километри в казармата , и никъде не ме е изоставял , дори след въртене през таван/шпригли/. Единствено ми се случи да блокира на четвърта предавка някъде след Благоевград , спрях на един наклон , включих бавните , и така стигнах някъде в Родопите. Докато фуражките си вършеха тяхната работа , свалих капака при скоростния лост , през отвора на кутията в горната част бръкнах с една отвертка и наместих фиксаторите на зъбното колело един по един. Та за мен това е автомобил който може да те закара навсякъде и който може да се ремонтира от всеки при всякакви условия.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Кратък тест - можеш ли да дадеш твоя УАЗ на жена си или на тъщата да отидат до някъде?
              Това пък защо?
              Опреш ли в бордюр - чупи пръсти, така че не е желателно жена или нещо друго с меки китки да я карат.
              Тъщата е друга работа.

Коментар

Знам ли. Моята жена веднъж реши че пътната обстановка не позволява пътуване с Туинго и отиде на село с УАЗ. 200км в едната посока.

Не чупи пръсти ако знаеш как се държи геврека и това е единственото обяснение което давам като го вземе някой неподготвен. Китките не са важни ако не тръгнеш да се правиш на рок-кроулер.

Някой ден може да му сложе демпфер и тогава и това няма да обяснявам.

Коментар

Някой ден може да му сложе демпфер и тогава и това няма да обяснявам.
                  Да ти запазя един от цедес?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

па може. Ходът му сигурно е приблизително този. Само някой трябва да го завинти.

Коментар

па може. Ходът му сигурно е приблизително този. Само някой трябва да го завинти.
                      Мога да ти го тура като/ако правим другите неща
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Кразовият ЯМЗ е наистина добър двигател, особено, когато се сглоби внимателно с правилни части от неталибани.
                        Както казва един мой стар познат и добър механик на руска техника,не е само добър а и идиотоустойчив.Този двигател се монтира и във военна техника като МТЛБ и неговите производни,също така и в МАЗ.Двигателят пали както се казав от четвърт и при температури под -20,лично пробвано от мен зимата в Лом.
                        В предприятието в което работех имахме КРАЗ,на който зимата се източваше водата.Сутрин пали от раз,1км без вода до реката сипва му се и отива да работи.КАМАЗ четата и фадромите я запалят я не.
                        Пак казвам че в определени случаи няма еквивалент на руската техника.Тук някои хора,които не са и имали такава явно, много я описват като супер трошлива,което не е вярно според мен,тъй като притежавам и съм експлоатирал доста такава.
                        " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Първоначално публикуван от komstiza Преглед на мнение
                          ...Тук някои хора,които не са и имали такава явно, много я описват като супер трошлива,което не е вярно според мен,тъй като притежавам и съм експлоатирал доста такава.
                          И сме имали, и имаме, и си е трошлива. Това че конкретен екземпляр е закрепен да върши някак работа защото няма друго или защото така искаш, не променя нещата.

Коментар

Знам ли. Моята жена веднъж реши че пътната обстановка не позволява пътуване с Туинго и отиде на село с УАЗ. 200км в едната посока.
                            Моята се вози 4-тири години с Нива и се разбесня като я продадох.Сега се вози в Поло класик(омрънка орталъка докато му свикне) и с умиление си спомня за нивата.А инак картинката беше впечатляваща-жена у нива и никой в радиус от 20метра.

P.S.Не мога да си представя жена зад волана в уаз,липсва ми въображение май...,не че и моята няма да го подкара.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако още 2-3 страници почета тази тема ще започна да изкупувам всичко съветско и като свърши ще подкарам руското. Май гроздето идва кисело за някои.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Преди поради куп житейски заблуди имах друга жена, имах и Нива. Жената на изпроводяк размаза Нивата в един стълб.

Нива освен че трудно (по-трудно от УАЗ) се докарва до състояние да се даде на жена, на практика не позволява замяна на почти никакви детайли с по-свестни от други коли. Евентуално може да се замени двигателят ама той е най-надеждния агрегат. Всичко друго е толкова специфично че евентуално подобрение води до по-лош резултат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X