Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висините на автомобилостроенето

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Висините на автомобилостроенето

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
    Само не знам на тези,които се топлят на дърва,дали ще им хареса цената на дървата добити с Джон Диъра.Аз лично не бих искал и да се снимам с тях,не да ги горя!Слезте малко на земята.И не съм фен на руската техника,но съм реалист.
    По твоята логик а ,ако вземем да орем с магаре и жънем на ръка хляба ще е 10 стотинки .
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от New hope
      По твоята логика ,ако вземем да орем с магаре и жънем на ръка ,хляба ще е 10 стотинки .
      Тоя Джон струва колкото няколкостотин Зила втора употреба,а производителността му е само десетина пъти по-висока от на Зила (с прилежащите работници),така че сравнението не е в същите величини.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

То на тия цени на дървата у нас им се вижда края. А като тръгнеш да плащаш и на работниците, ...

Ама споко де, засега у нас и хората, и дървата, и зиловете са без пари.

Коментар

Не е проблем дори и в цената на Джона. Въпроса е, че при нас терена и спецификата на добива, доста често е извън възможностите на всяка една машина. И за един ЗИЛ е в реда на нещата да се пусне на свличане в едно дере, и натоварен да излезне на три лебедки от там и да работи в условия, в които трудно се работи и на конско изкарване. Няма "нормален" човек, който да добива дървесина в наши условия с Джон за 400х евра, освен ако не му е подарена, и никой не търси отговорност от него за здравето на машината. А места, до които имате нормален достъп, т.е. равнинни такива с черни пътища, са минимални. България не е Германия като терен и сравненията са неуместни.
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            А като тръгнеш да плащаш и на работниците, ...
            И да ти кажа Ясене, точно пък в дърводобива се плаща на работниците. Защото един опитен работник, ще ти спести доста главоболия, а този опитен работник, го знае това доста добре и умее да си иска парите.

Коментар

Интересно. С какво работи дърводобивът в Гърция и Турция които "терени като нашите" си имат повече от нас? Че триосни зилове нямат съм почти сигурен.

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                И да ти кажа Ясене, точно пък в дърводобива се плаща на работниците. Защото един опитен работник, ще ти спести доста главоболия, а този опитен работник, го знае това доста добре и умее да си иска парите.
                Да се плаща, да се плаща, колко да се плаща? Колкото в Гърция не е. За Германия и дума не отваряме.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  То на тия цени на дървата у нас им се вижда края. А като тръгнеш да плащаш и на работниците, ...

Ама споко де, засега у нас и хората, и дървата, и зиловете са без пари.
                  Именно,когато всички(или поне голяма част)почнем да си палим камините в холовете, само за да се любуваме на живия огън,а не кюмбетата,за да се сгреем,тогава ще можем да си купуваме дървата по 10 лв.пакетчето,добити с прекрасния Джон Диър.И всички ще сме щастливи,доволни и да не забравя екологични.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Смятам че докато не се научи този производител че за да има добър добив трябва да се инвестира в нещо достатъчно качествено което върши голяма част от работата, ще се карат подобни чудеса на съветско/руската техническа мисъл. Абревиатурата АЗЛК /ах защо ли те купих/не е от последните пет години все пак.

Коментар

85% от дърводобива у нас, минала година отиваше за износ в Гърция. Та предполагам, че "терени като нашите" не са ги и работили.

За Турция нямам на представа, но когато влезнеш по навътре в Турция, с учудване разбираш, че хората си имат безкабинни Фъргюсъни и работят с по 5-6 такива, доста успешно в частни фермерски стопанства. Виж при нас не е приложимо, понеже 75% от обработваемата земя е на три големи фирми и ако не си под крилото им, значи си срещу тях. А да си срещу тях е, като да плюеш срещу вятъра.

Коментар

Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение
                        Смятам че докато не се научи този производител че за да има добър добив трябва да се инвестира в нещо достатъчно качествено което върши голяма част от работата, ще се карат подобни чудеса на съветско/руската техническа мисъл. Абревиатурата АЗЛК /ах защо ли те купих/не е от последните пет години все пак.
                        Имам чувстовото, че ти дървата си ги виждал само наредени и нацепени пред камината, а за дърводобива имаш огромните познания получени от Дискавъри Ченъл. Извинявам се за оффтопика, ама по-добре да спра да пиша.

Коментар

Имам колега немец, който живее на село. Миналата седмица си купува още дърва, че се съмняваше да му стигнат, та цената им в момента е 80евро кубика от склад. На тая цена може и да се изплаща машинерията.

Коментар

Добре де ,кажете колко излиза разхода на ден за един Зил -газ ,масло ...?
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Темата спокойно я прекръствам "Висините в дърводобива" . Тайно се надявах да излязат интересни факти и мнения относно качествата , предимства и недостатъци на Руската в частност Съветска техника ... НО, не.
                              Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                              Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
                                относно качествата , предимства ... на Руската в частност Съветска техника ... НО, не.
                                Аз поне не съм чувал. За мен всичко руско/съветско е за боклука.
                                На сърбела майката му е чесането.
                                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X