Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висините на автомобилостроенето

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Висините на автомобилостроенето

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
    Темата спокойно я прекръствам "Висините в дърводобива" . Тайно се надявах да излязат интересни факти и мнения относно качествата , предимства и недостатъци на Руската в частност Съветска техника ... НО, не.

Коко, съвременна Руска техника като такава няма. ВАЗ е Рено, другите автопроизводители или произвеждат лицензионни, или директно си се произвеждат Вагени, Фордове и Пежа. Ако и има нещо руско, то то е в бутикови серии.

За съветската техника, предимствата знаят тези които я изполват, включително и в България, иначе наистина трябва да си мазохист, че да я използваш във всекидневието си. Т.е. за средностатистически масов потребител, съветска техника няма предимства, с изключение на няколко десетки реставрирани возила с антиквариатна стойност.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
      Имам чувстовото, че ти дървата си ги виждал само наредени и нацепени пред камината, а за дърводобива имаш огромните познания получени от Дискавъри Ченъл. Извинявам се за оффтопика, ама по-добре да спра да пиша.
      Ъъъъм да дървата все пред камината ги гледам. Ама кво разбират другите дъб се ползва за мебели, само в България за огрев.
      Та така и с техниката, тез на дето са по напреднали в технически аспект, нищо не разбират от направата на машини за всякакъв тип дейности, само съветско/руските са истинската теника дето където и да изпратиш ще се прави за разлика от всички останали. Ето и една новина която потвърждава това:
      http://www.vesti.bg/sviat/eto-kak-ru...zimata-6048558
      Само че май нещо Волво са ги изпреварили с някакъв си половин век

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
        Темата спокойно я прекръствам "Висините в дърводобива" . Тайно се надявах да излязат интересни факти и мнения относно качествата , предимства и недостатъци на Руската в частност Съветска техника ... НО, не.
        E, добре....
        .... преди години като студент имах Жигули. Карам към Габрово и катастрофирам, колата не може да се движи, викам пътна помощ. Идва. Москвич 412 с колесар... продължавам стигаме до Габрово, голяма стръмнина... около 50 метра, но много стръмно. Стигаме почти на 3/4 ..и дотам... опитахме на първа скорост и на стартер, задните гуми на моята Жигула са си на пътя, да "помогнем" на помощта ( пътната ) ама не стана. Идва Газ 69, кара я младо момче "употребило"....закачаме ги Жигулито и Москвича - комплект както са с колесара със стоманено въже, аз си мисля че ще е нужно да помагам пак със стартера, но пича ми казва, че няма нужда...
        Дръпна ни и окото му не мигна...

Това е случка в която не съм преувеличил нищо.

Това е само факт без да отразявам мнение... което ако искате е също толкова противоречиво колкото и постовете тук.

Коментар

Извода трябва да е - когато нямаш проходимост , използвай алкохол !
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Pancho77 Преглед на мнение
            E, добре....
            .... преди години като студент имах Жигули. Карам към Габрово и катастрофирам, колата не може да се движи, викам пътна помощ. Идва. Москвич 412 с колесар... продължавам стигаме до Габрово, голяма стръмнина... около 50 метра, но много стръмно. Стигаме почти на 3/4 ..и дотам... опитахме на първа скорост и на стартер, задните гуми на моята Жигула са си на пътя, да "помогнем" на помощта ( пътната ) ама не стана. Идва Газ 69, кара я младо момче "употребило"....закачаме ги Жигулито и Москвича - комплект както са с колесара със стоманено въже, аз си мисля че ще е нужно да помагам пак със стартера, но пича ми казва, че няма нужда...
            Дръпна ни и окото му не мигна...

Това е случка в която не съм преувеличил нищо.

Това е само факт без да отразявам мнение... което ако искате е също толкова противоречиво колкото и постовете тук.
            И защо мислиш че е успял да ви издърпа ?
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Че какво друго да мисля?
              Бяхме горе, преди това се пънкахме 20 минути... и съборих акомулатора!

Коментар

Че какво друго да мисля?
                Бяхме горе, преди това се пънкахме 20 минути... и съборих акомулатора!
                Май не се разбираме ...защо е могъл да издърпа и двете коли наведнъж
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Единственото което е възможно е, перфектното сцепление и якия въртящ момент...
                  п.п. Пътната помощ - Москвича и той помагаше със задни гуми. Жигулата вече - не, беше паднал акомулатора.
                  п.п2 - освен всичко, настилката беше някаква неясна... разбити павета или камънаци и късове асфалт...и още - беше мокро...

Едно се чудя...сцеплението - как и от къде?

Коментар

Единственото което е възможно е..... якия въртящ момент...
                    Това е основната и единствена причина да ви издърпа газката.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Як въртящ момент? В двигател 50 кс? СССР-ски което е около 40 реални?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

L[QUOTE=mitakavk;2898436]Ъъъъм да дървата все пред камината ги гледам. Ама кво разбират другите дъб се ползва за мебели, само в България за огрев.
                        За огрев се ползува цер!!! Бял дъб за мебели е едно друго дРъво!!Май наистина само пред камината ги гледаш!

Коментар

Начи Петре не знам що се мешаш, кат не ги чаткаш тия раути. СССРска конска сила, е най яката конска сила в света.
                          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                            Начи Петре не знам що се мешаш, кат не ги чаткаш тия раути. СССРска конска сила, е най яката конска сила в света.
                            Ххахаха
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

[QUOTE=bocho64;2898508]L
                              Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение
                              Ъъъъм да дървата все пред камината ги гледам. Ама кво разбират другите дъб се ползва за мебели, само в България за огрев.
                              За огрев се ползува цер!!! Бял дъб за мебели е едно друго дРъво!!Май наистина само пред камината ги гледаш!
                              Абе за огрев като гледам пред камината се ползва всеко едно дРъво, ама не е това темата на разговора. Нали се съгласих че от съветско/руския скрап ъъъ машини де по добро нема.

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                                Германците и те ли са цървули че карат толкова много Лади Ниви?
                                Тях се съмнявам да ги гони носталгия по СССР.
                                Карат ги по същите причини, по които ги карат всички останали - цената. Това въпреки "доработките" за немския пазар.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X