Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висините на автомобилостроенето

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Висините на автомобилостроенето

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Но понеже много ни гони носталгията, и повечето от нас са цървули(разбирай бедни)-руските машини ги караме и ползваме от немай къде.
    Не вярвам някой който има възможност да кара или да работи с по-добра техника да иска да е на руски камион, трактор, струг, или каквото и да е.

Да се чуди човек как успяха да изстрелят толкова много ракети...
    Германците и те ли са цървули че карат толкова много Лади Ниви?
    Тях се съмнявам да ги гони носталгия по СССР.
    Ники

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Да де, ама нали това било безналаговото на уазката - че се ремонтира лесно? Ми Мога се разглабя на части с ключ 10 и 13. Е, ако ще бараш окачването ти трябват още 17 и 19, но тва е след едни два милиона км

Петре, има поглед и то близък, на четири фирми занимаващи се с дърводобив. Ми НЕ ИСКАТ да взимат за в гората Унимози, карат на ЗИЛове. И да ти кажа не са глупави хората, които ги управляват, и знаят как да си управляват парите, но е едно да философстваш зад клавиатурата, друго е 5-6 камиона всеки ден да се трудят в гората. И да излезне пак казвам Прага и Унимог на добри пари, то общо взето се вкарва да работи, докато не се счупи по-сериозен детайл, често струващ цената на целият ЗИЛ.

Иначе не казвам, че режат с дружби, а говоря конкретно, че в определени условия, съпоставени с нашите цени, използването на скъпа техника е нерентабилно. Пък вие си мислете кой каквото иска. Все пак, всеки има право на мнение.

п.п. Както и не казвам примерно, че извозването им го правят с Камази, не, имат си хората Скании, Волва и Манове.
      Последно редактирано от paksss; 17-01-16, 10:29. Причина: допълнение
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
        Петре, има поглед и то близък, на четири фирми занимаващи се с дърводобив. Ми НЕ ИСКАТ да взимат за в гората Унимози, карат на ЗИЛове. И да ти кажа не са глупави хората, които ги управляват, и знаят как да си управляват парите, но е едно да философстваш зад клавиатурата, друго е 5-6 камиона всеки ден да се трудят в гората. И да излезне пак казвам Прага и Унимог на добри пари, то общо взето се вкарва да работи, докато не се счупи по-сериозен детайл, често струващ цената на целият ЗИЛ.

Иначе не казвам, че режат с дружби, а говоря конкретно, че в определени условия, съпоставени с нашите цени, използването на скъпа техника е нерентабилно. Пък вие си мислете кой каквото иска. Все пак, всеки има право на мнение.

п.п. Както и не казвам примерно, че извозването им го правят с Камази, не, имат си хората Скании, Волва и Манове.

Е, те купуват н-та ръка камиони. Нормално.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ми нямат си сигурно назначени на щат "меринджеи", че да им дадат акъл ка са прай. Нека им е гадно и се мъчат.

Коментар

Преди всичко купуват неща които не биха били толкова евтини ако държавата не ги беше купила в безумни количества (тя си знае на каква цена) и после не ги беше изхвърлила. Така сметката им излиза. Рано или късно всичката тази кашимерия ще свърши и тогава ще започнат да си купуват нови или относително нови машини.

Определено няма да са ЗиЛ. То ЗиЛ няма вече де, ама и ГАЗ и КамАЗ няма да са.

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
              За 2014г си спомням нещо като дву- или три-цифрени продажби. Оттогава нищо не се е чуло за разшряване на дяла. И да - такъв брой напълно може да се оправдае с носталгията. Или с попълване на машинни паркове съществуващи от по-рано.

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                Хвърли един поглед в немското мобиле и доста неща ще ти станат ясни, 1 страница обяви на ниви правени преди 89-та и 10 страници на коли на по 4-5 години и с среден пробег 25 000 км?
                А и вечно изтъквания дърводобив с съветски кенефи тука също е показателен, германците дърводобиват доста сериозно, що ли там не видях ни един джуган?Или те са прости и купуват форвартери и харвестери по 200 хиляди евра парчето вместо да вземат за тия пари да накупят урали?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  За 2014г си спомням нещо като дву- или три-цифрени продажби. Оттогава нищо не се е чуло за разшряване на дяла. И да - такъв брой напълно може да се оправдае с носталгията. Или с попълване на машинни паркове съществуващи от по-рано.
                  Купуват ги предимно бившите източно германци и то хора които са имали Нива правена през соца, или баща им е имал такава, ама качеството не е като едно време и изтече ли и гаранцията айде в продажба.Карат ги и в някои горски стопанства пак по същата формула мине ли и гаранцията заминава.

Коментар

Рано или късно е съвсем естествено, че ще стане така.

Всъщност темата бе да клипа на УАЗа, който пак казвам, че няма как да е излязал в този си вид от завода.

А другата ми теза която защитавам е, че в момента /не утре, след година, или в 22век/, а в момента - УАЗа /бордови или 452фургон, нямам предвид 469/ и ЗИЛа, нямат алтернатива. И конкретно при дърводобива - закупуване на истински предназначена за тази цел нова машина, амортизационните й разходи, периодичното й обслужване, и текущите и неизбежни ремонти, няма как да излезне икономически изгодно при сегашната цена на дървесина.

Коментар

• От: Висините на автомобилостроенето

... клипа на УАЗа, който пак казвам, че няма как да е излязал в този си вид от завода.
                      Клипът има и някои независими потвърждения.

Ама Уазбуката и сам знаеш къде е.

Коментар

Рано или късно е съвсем естествено, че ще стане така.

Всъщност темата бе да клипа на УАЗа, който пак казвам, че няма как да е излязал в този си вид от завода.

А другата ми теза която защитавам е, че в момента /не утре, след година, или в 22век/, а в момента - УАЗа /бордови или 452фургон, нямам предвид 469/ и ЗИЛа, нямат алтернатива. И конкретно при дърводобива - закупуване на истински предназначена за тази цел нова машина, амортизационните й разходи, периодичното й обслужване, и текущите и неизбежни ремонти, няма как да излезне икономически изгодно при сегашната цена на дървесина.
                        Аз пък съм 100% сигурен , че който се занимава с дърводобив няма да си купи нищо ново руско ,а ще купи нещо втора употреба по предназначение !
                        Какви нови руски машини се продават в България ?
                        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Лелеее какъв спор се е заформил. За мен УАЗ е правен щото е по-лесно насред път да се ремонтира с тел и чук (в краен случай камък, ако липсва чук), отколкото да се строят пътища. Това в Русия де.
                          п.п. Иначе за мен хората каращи ги са си откровени мазохисти. Като тоя дето искал да го погребът прав. ..
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                            Аз пък съм 100% сигурен , че който се занимава с дърводобив няма да си купи нищо ново руско ,а ще купи нещо втора употреба по предназначение !
                            Какви нови руски машини се продават в България ?
                            КамАЗ примерно се продава.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              Лелеее какъв спор се е заформил. За мен УАЗ е правен щото е по-лесно насред път да се ремонтира с тел и чук (в краен случай камък, ако липсва чук), отколкото да се строят пътища. Това в Русия де.
                              Ами не. Правен е защото е по-лесно да се ремонтира насред пътя с чук и тел, отколкото да се направи като света.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Клипът има и някои независими потвърждения.

Ама Уазбуката и сам знаеш къде е.
                                УАЗбуката я знам къде, както и поне веднъж на две години / лично, а на някой, на леля му, бившия братовчед е казал/ минавам през завода. Честно ще ти кажа, че и в ума ми не е минавало да влизам специално в производствените цехове, да гледам заваръчния процес, но също така и не съм виждал такъв откровен брак, както и някой с електрожен да сглобява в цеха УАЗ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X