Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Харесва ми как в цената на колата включвате застраховката и маслото, че и после очаквате да си ги получите при продажбата. Интересен манталитет, явно скоро няма да се промени нищо тук.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
      Харесва ми как в цената на колата включвате застраховката и маслото, че и после очаквате да си ги получите при продажбата. Интересен манталитет, явно скоро няма да се промени нищо тук.
      При положение, че застраховката при купуване на кола на лизинг е задължителна, както е задължително и обслужването в определен фирмен сервиз и клиентът няма право на избор на застраховател и сервиз, включването на тези разходи е доста логично. Защото при купуване на употребявана кола застраховката е по-желание, а изборът на сервиз - свободен, което оказва сериозно влияние на аритметиката.

И не знам защо си се затръшкал. Като искаш и имаш възможност - кефи се че сваляш найлоните от седалките.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        При положение, че застраховката при купуване на кола на лизинг е задължителна, както е задължително и обслужването в определен фирмен сервиз и клиентът няма право на избор на застраховател и сервиз, включването на тези разходи е доста логично. ..
        Туй войнишка шега ли е, или сериозно го мислиш? За остатъчната цена на ламарините се пише.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
          Когато съм се возел в такси Дачия,прецених че се ядва,вози прилично за бюджетен автомобил-ама си зависи от каква кола си слязъл...
          ...и след това като влезеш в аналогичния на тая дачия модел Skoda или VW например, много бързо разбираш защо Дачията е по-евтина. А аналогичната Skoda и VW пак понамирисват на евтино.

В редките случаи когато ползвам такси напоследък все се е случвало да е или Дачия или Skoda, или VW. И винаги съм надничал да погледна пробега. Еми евтиното си личи - коли на по няколко (малко, 2-3) години, но с висок пробег. Много добре може да се прецени кое как старее. На мен винаги ми е било отвратително да имам дрънкащ/поскръцващ/потропващ интериор, даже и колата да е механично перфектна. Това е малко като някой да се изплюе в салатата.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Туй войнишка шега ли е, или сериозно го мислиш? ...
            Остатъчната цена я остави. В темата по-горе застраховка при определен застраховател и задължително обслужване в определен сервиз се слагат в сметката за разходите по притежаването на колата.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами тука е България... Всеки иска да ебе дявола във въздуха... Човекът си сложил в сметките смяната на маслото, гражданската отговорност и евентуално винетките, а пък тия, официалните вносители на тази кола, която е купена за 20 000 лева примерно след две години и половина ползване на същата кола и дават оценка 4500 лева... Всеки надхитря другия, пък, ако мине....
              А виж за здължителната застраховка каско на колата, когато е на лизинг и задължителният фирмен сервиз, които са избрани от лизингодателя, то това си влиза в крайната цена на колата и е нещо, от което не можеш да се откажеш по свое желание щом си взел кола на лизинг. Това доста променя и крайната сума, като стойност на колата, както писа и колегата по-горе. Между другото, до като не изплатиш и последната вноска по лизинга тя тази кола не е твоя, въпреки, че ти примерно я караш и ползваш с години.
              Последно редактирано от ВладиЧ; 23-01-18, 10:12.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                При положение, че застраховката при купуване на кола на лизинг е задължителна, както е задължително и обслужването в определен фирмен сервиз и клиентът няма право на избор на застраховател и сервиз, включването на тези разходи е доста логично. Защото при купуване на употребявана кола застраховката е по-желание, а изборът на сервиз - свободен, което оказва сериозно влияние на аритметиката.

И не знам защо си се затръшкал. Като искаш и имаш възможност - кефи се че сваляш найлоните от седалките.
                Значи по твоята сметка, за старата ми каптива трябваше да искам не 15К лева, а съобразно пробега от 200 000 километра.
                Цена като нова 55К лева, плюс 20 000 литра гориво по два лева, 14 обслужвания по 350 лева, три комплекта гуми по 1600 лева, четири застраховки по около 2000 лева или общо, така да се каже приятелска цена, без да се задълбочавам.... 112 000 лева. Пусто как не съм се сетил, но сега вече ще знам.

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                  ... Сеат-та идва и малко по-пестелив от към сервизни обслужвания но често пускат и оферти за безплатно сервизно в рамките на примерно 100к км.
                  Мноооого харесвах "безплатното обслужване", когато работех в доверен сервиз. 50% надценка на частите и маслата беше нещо нормално а те се плащат от пациентите при всяка такава "акция".
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                    Ами тука е България... Всеки иска да ебе дявола във въздуха... Човекът си сложил в сметките смяната на маслото, гражданската отговорност и евентуално винетките, а пък тия, официалните вносители на тази кола, която е купена за 20 000 лева примерно след две години и половина ползване на същата кола и дават оценка 4500 лева... Всеки надхитря другия, пък, ако мине....
                    Тук спор няма никакъв. Новата кола е разход, но ти дава сигурност на ползвател. За такива кот мен, дет са с две ръце навряни в задника, че и с преплетени пръсти това е удобство. За човек който не кара много и обича да ремонтира разхода не е смислен.
                    Иначе търговците винаги гледат да изкарат пари. Нормално е да ти дадат цена под пазарната, за да могат да опитат да я продадат над пазарната. Така имат двойна печалба. Много хора не им пука за загубата от 10%, стига да не си губят времето. Всичко е въпрос на приоритети, за които разбира се се плаща.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      Мноооого харесвах "безплатното обслужване", когато работех в доверен сервиз. 50% надценка на частите и маслата беше нещо нормално а те се плащат от пациентите при всяка такава "акция".
                      Колега, какво имаш в предвид? Не съм сигурен че ти проследих мисълта. Ако е обявено че в рамките на хх километра ще ми сменят това, което е описано в това безплатно обслужване то за мен е все тая кое колко струва, при положение че не го заплащам
                      LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                        Колега, какво имаш в предвид? Не съм сигурен че ти проследих мисълта. Ако е обявено че в рамките на хх километра ще ми сменят това, което е описано в това безплатно обслужване то за мен е все тая кое колко струва, при положение че не го заплащам
                        Безплатното за теб или по гаранция обслужване следва да се заплати от производителя, което за сервиза си е чиста печалба.

Коментар

Значи по твоята сметка, за старата ми каптива трябваше да искам не 15К лева ...
                          Аз що си мисля, че темата беше за купуване на нова или на употребявана кола и, съответно, сравненията са между разходите за едното и другото.
                          Това съм и коментирал по-горе - че е нормално човек да има предвид, че освен цената на колата, ще трябва да плаща и задължителна застраховка и често завишени цени на задължително гаранционно обслужване. Точно по същия начин, по който при купуване на употребявано МПС трябва да се предвидят разходи за привеждането му в нормално за експлоатация състояние (чети "първоначално обслужване и евентуални ремонти").

А че е абсурд при последваща продажба да се мисли за избиване на такива разходи мисля, че това се подразбира при положение, че имаш някакъв % обезценка още с излизането на колата от магазина. Т.е. изначално е ясно, че няма шанс да си възстановиш дори само платената цена, та какво остава за допълнителните разходи.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Един виц за разведряване на обстановката...

Само в България, когато някой като се похвали, че си е купил нова кола, всички го питат от коя година е…

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Минало бешело. В момента цените са до 30% над пазарните.И то не на всичко.Даже има и по-евтини части при вносителя. Искаме гаранция 5г, ама да си я обслужвам където искам аз, с какво искам аз.После като изтропа,ще ходиш да ревеш на вносителя, как продавал боклуци, нали?
                              При всяка една "странна" повреда, се пращат проби директно в завода. И няма мърдане, ще разберат веднага какво се е случило, и ще го оправят. ОБАЧЕ,
                              при вносителя имаш право на рекламация. При бако в гаража,имаш една голяма чаша студена вода. Да тръгне да връща част, от магазина към вносителя, ще си отвисиш в сервиза като глухо куче на синджир.
                              Като ти кажат, дай да я сглобим, карай я така, ще видм какво ще стане....

Коментар

Безплатното за теб или по гаранция обслужване следва да се заплати от производителя, което за сервиза си е чиста печалба.
                                Да, защото съм използвал такава оферта не при Сеат при друг производител и наистина в рамките а 100к масла, филтри, дискове и накладки ми сменяха без да заплащам затова.
                                А колко струва на сервиза или кой какво прави за мен е прозрачно :-)
                                Мерси за разяснението.
                                LZ1UX

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X