Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Зазтраховките са си съвсем истински, предвид изродения застрахователен пазар. Отделен въпрос е, че нашенеца иска да плаща стотинки и каското да му покрива и щети от летящи пордюри, разполагащи със свои характер и мнение. Абе одушевени бордюри. Много примери се дават с Германия, обаче се поинтересувайте так каква е постановката. Абе дълга тема.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от gucko Преглед на мнение
      ОЩЕ МАЛКО ОФФ-Тъпик.

Аз пък познавам най-черната овца в това отношение - нищо че си има болница и няколко частни мед. центъра човека е много над нещата и си кара таратайка за максимум 2К. Жена му също.
      Не става въпрос за това. Въпроса е, че тези хора използват всяко свободно време за да пътуват.
      Я иди с кола за 2 к до Италия, Франция, Германия...
      А ако спре на пътя какво правиш? Даваш още 2 к евро, да я докараш?
      Та не всеки с нова кола я е взел "за пред кафето"....

Коментар

Всъщност на предишната ми работа която беше свързана с изключително много обикаляне из цяла Европа всички коли бяха купувани в рамките на 2-3, максимум 4к лева. Никакви проблеми, въртяха по над 10 хиляди месечно с различни шофьори и просто не се спираха. Само за пример - качвам се и отивам до Залцбург, правя, струвам там за няколко часа, връщам се, колега я взима и отива някъде бабината си в Черна гора, после като се върне Сърбия и така се въртят нон стоп. Основните проблеми идваха от шофьори-идиоти и кофти "икономична" поддръжка, не от това, че са купувани за малко пари.

На мен темата ми е доста интересна тъй като от време на време ме зачесва подобна краста. Карам дърт ситроен за малко пари, който досега (да чукна на дърво) се представя добре, но си признавам - блазни си ме една нова неуДачия степуей, примерно. После правя едни сметки набързо и просто... няма смисъл, не и в България.
        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Това преди. Интересно сега на колко места ще те пуснат с дърт дизел, които пуши като камаз

Коментар

Къде го тоя дърт дизел дето пуши? И ФАП си имам и половин казанче еолис и всичко си работи перфектно. Регенерира през 900км, ако това ти говори нещо.
            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Като стана въпрос

[emoji3] [emoji3]

Иначе в момента се гледа и EU категория и година на производство...

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                Що пък да не видя Шкода.
                http://www.skoda-auto.bg/SiteCollect...3_08012018.pdf

Брат ми и баща ми са с нови Шкоди Октавия, на брат ми втори поред нов автомобил след Поло.

Я да видим цените...за да е смислено, отново сме в диапазона 35-40 (бензин или дизел от най-мощните, автомат, високо ниво на оборудване, металик и дреболии). Правят добро впечатления изобилието от възможни екстри на ниски цени.

Но, Влизал ли си в подобно нещо? Ако да, имаш ли идея как да заведа четиричленното си семейство на море с него?
                А комфорта, сигурността, удоволствието да караш нещо ново...
                Влизал съм, а даже ми е в плановете лятото да си купя Шкода RS 245 коня. Вярно, че не е 35К ама сравни я с другите коли със съпоставими двигател и екстри и пак ще ми разбереш мисълта.
                Иначе за ходенето до морето....аз карам КИА соренто, от нова, та вече четири години. На брат ми ще му е тясна, щото има четири деца, но пък жена ми с четири приятелки с Тойота Айго отиде на море, че и се върна. Различни критерии за вместимост имаме.

Коментар

Е, пак открихме топлата вода явно.
                  Ние сме най умните и пресметливите и за това само втора употреба "казани" караме
                  Онея балъци по европата, дават една камара пари за ново, ние "нов внос - реални километри", "отрязаха дървото да я извадят от гаража".

При равни други условия, в единия случай взимаш и караш, а в другия почваш агренажи, ходова част, бе тва не работи, бе онова не работи, пък все съм в регенерация, пък как да махна DPF-a и т.н. и т.н.

Това е лично мнение разбира се, не ангажирам никой с него.

Коментар

Шкода RS е много хубава кола и сравнително мощна но ако сравниш параметрите с пазара има и алтернативи. Аз правих тест драйв на Шкодата и Сеат Леон Купра. Ценово са горе долу еднакви с тази разлика че Купрата се усеща доста по мощна ( то си е и по-мощно от към двигател) и стабилна. За мен този тип коли не се взимат да се возиш на далеко със семейството, просто не за това са правени та ако се взима за удоволствие от управлението има и по-добри предложения ( в класа на Шкода) от Шкода, въпреки че както написах и тя е доста добра. Малко по стегнато вози но си е кеф. Сеат-та идва и малко по-пестелив от към сервизни обслужвания но често пускат и оферти за безплатно сервизно в рамките на примерно 100к км.
                    LZ1UX

Коментар

Не са много хората които познавам ,купили среден клас нови автомобили и да са доволни .За всеки "гаранционен "преглед кихат здраво в джобовете на приемчице и "майстори".За НеуДачия и по-малко за Шкода се носят легенди.За първата супер пряко наблюдение от служебен Докер и Логан на познат.За качеството на първите също.
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Каквото и да си говорим, опираме до възможности и приоритети. Т.е. да можеш, и да искаш.
                        Едни хора могат с много напън, и затова повечето от тях не искат. Други, могат без усилие, и ако искат го правят.
                        Съвсем естествено е, повечето хора, които пътуват 60К км на година с личен автомобил, да са от втората категория. Там вече(при такъв пробег) гаранцията, ресурса, екстрите и пр. са от обективно по-голямо значение, затова и повечето такива хора ползват нови коли (искат+могат=купуват и карат).
                        Тези които могат, но не искат, обикновенно не пътуват толкова много, и колата не им е от голямо значение. Но и не пътуващите, ако искат и могат, купуват, просто за престиж, или собствено удоволетворение (примерно да могат често да повтарят "новото си е ново")
                        Най-зле са тия, които много искат, въпреки че не пътуват много, но не го могат без да се напрягат. Те обикновенно, ако въобще опитат, не повтарят грешката. Щото за такива хора, новата си е баш грешка.
                        Тия неща за в България, за чужбина всички могат малко повече от средното у нас, и на почти всички им се налага да искат, къде заради цени на сервиз, къде заради данъци и екология.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Мои добър познат,дребен земеделец,реши да си купи нов автомобил. Изборът беше първата Дачия Логан.Дизел,с климатик и 2 ел.стъкла.На лизинг.Кара я 2.5 години и се появи Дъстър.И понеже е чувал ,че може да върнеш твоята,да доплатиш и взимаш новата отива в Дачия.
                          Оцениха му колата (на 55 хл.км) пълно сервизно обслужване в дилъра на 4 500 лв.
                          Ама как 4 500 лв?Аз я плащам 17 000+лизинг+каско+обслужване=23 000(по спомен)?
                          Ами това е положението, г-не.
                          Ами остави си Дачията,купи си едно Терано и реши ,че повече европеец няма да бъде.
                          А аз в последните 4 години карам 2 нови Дачии.И двете нови,в гаранция.Първата я сдадох(на друг колега) на края на гаранцията и взех нова.
                          Служебни.
                          По въпроса на темата-ами няма да си взема нов автомобил за лични нужди.
                          За служебни,когато колата е източник на доходи-може и да се замисля.
                          П.С.Инвестицията в недвижим имот си струва в пъти(за мен).

Коментар

• Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от krasid Преглед на мнение
                            Е, пак открихме топлата вода явно.
                            Ние сме най умните и пресметливите и за това само втора употреба "казани" караме
                            Онея балъци по европата, дават една камара пари за ново, ние "нов внос - реални километри", "отрязаха дървото да я извадят от гаража".

При равни други условия...
                            Нито сме най-умните, нито най-пресметливите...нито другите условия са равни, нито западно-европейците карат предимно нови коли.
                            Ако изключим покупките и използването на служебни коли, средната възраст на автомобилния парк в Западна Европа ще бъде доста по-голяма.

Отделно, спецификите в България, споменати в темата, дават допълнителни аргументи при оценка кое да се купи.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              14 пъти закъсал със 124ка???
                              Ай стига бе
                              Става въпрос за W 210,произвеждан след 1995 година.Много колеги спрягат Дачията.Има много собственици,изключително доволни,други-казват,че са боклуци.Основният проблем е,че не са безопасни-на ниво 1995-а година са.Когато съм се возел в такси Дачия,прецених че се ядва,вози прилично за бюджетен автомобил-ама си зависи от каква кола си слязъл...

Коментар

Аха. Ясно. Първата е класа е 124.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X