Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Нищо безплатно няма в поддръжката на гаранционна кола , ами даже е и с коефициент 1,5.
    Масло и филтри - консуматив , плащаш по завишени пазарни цени.
    Гуми - консуматив - съответно плащаш.
    Амортисьори / окачване - консуматив - плащаш.
    Съединител - консуматив - пак плащаш.
    Крушки - ами консуматив - пак плащаш.
    Та какво казвате покриваше точно прословутата гаранция?
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Много пишете ама все другите са по-добре или на другите паничките по-пълни . Работих и живях добре в БГ и си купувах различни нещица и си доставяхме различни удоволствия . В един момент с началото на финансовата криза , започна и строителната . Събрах си багаж и тръгнах да пътувам с камион и понеже не бях излизал на запад , много се чудих първите пъти . След това почнах да си търся работа по занаята . Намерих , тръгнах и работих ......... На края на първата ми година дойде и семейството . В края на първата си година в ДЕ ,скъпата вече говореше много добре и успя да си легализира дипломата . В края на моята трета и в края на нейната втора година , след като вече имаше постоянен договор си купихме две нови коли . Преди това вече си бях купил и мотора(втора употреба на около 30000 км ) и ново ремарке ( куфар до 1300 кг ). Не сме богати , обаче не мислим за цената на тока , за това как да напълним хладилника или как да се облечем децата (имаме две дъщери , на 19 и на 12 години ) . Единствено ни убива че имаме три апартамента и два парцела в БГ а се налага да плащаме наем в ДЕ . Продахме един на загуба че имахме някакви планове . Ако можехме да вземем добра цена в момента и за другите , щяхме да ги продадем и тях . Нова кола на запад не е лукс а необходимост . Аз без буса си не мога да работя и ако ми се налага да се ремонтира , първо губя пари че не ходя да работа и второ ми се налага да плащам скъпи ремонти . Вече е на около 20000 км и все още не е ходил за нищо друго в сервиз освен една смяна на масло и една сервизна акция за смяна на щеката . Фокуса на скъпата е вече на близо 40000 км и две смени на масло , без никакви други забележки . Сигурни сме и двамата че когато тръгваме за някъде ще стигнем на време и че няма да имаме технически проблеми по пътя . И всичко това се случва след като имахме удоволстието да си купим Рейнджъра на една година на около 17000 км и да го караме 8 години и да изминем с него около 110000 км без никакви забележки . Ако можехме да го ползваме или по-точно да има за какво , щяхме да си го караме . Сега вече никой , никога не може да ме убеди че покупката на кола втора употреба е по-добре от покупката на нова с всички гъдели от които имаш нужда или искаш да имаш . И двете коли не са базови и имат доста повече работи от необходимото , но това вече е друга тема .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        Aз не, не че ми предлагат. Не ща и гега. Моите са други, но примерно бих погледнал това, не и купя
        https://dariknews.bg/novini/bylgarii...esheno-1430431
        Oфтопик:

...В една нормална държава на извънградски път всички карат с 90км/ч или 100 км/ч. В България всички карат с 40 км/ч и се налага да се изпреварва. В Австрия и Германия те учат как да изпреварваш, а в България никой не ни е учил как се изпреварва", коментира той...

Е как да го научат да изпреварва, като си получил книжката като подарък за рождения ден?
        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Новите коли са доказано по икономисано направени...Спестено е от всичко, за да може да се постигне максимум печалба...Има пренасищане в предлагането, а реално се предлага почти един и същ продукт..уловка на клиенти за банки, фирмени сервизи, и застрахователни компании..Много отдавна няма смисъл от това да не уважаваш парите си.., по тези пътища не е за нови коли.., при тези сервизни поддръжки от тези капацитети работещи в тях - също.
          Дизайнерите, рекламата и снобарското у човека , успешно сътрудничат в тази посока.Та какво е по-добро ново...колите ли, строителството ли, храните ли..Говоря за масовото, а не за бутиковото производство..Е, по старите от нас са имали удоволствието и базата да сравняват нещата минали през животът им, без да слушат и гледат реклами разбира се..
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
            ...Сега вече никой , никога не може да ме убеди че покупката на кола втора употреба е по-добре от покупката на нова с всички гъдели от които имаш нужда или искаш да имаш...
            Когато отида да живея в Германия, най-вероятно и аз ще разсъждавам по този начин. Но понеже вероятността това да се случи клони към 0, ще продължа да се съобразявам с българските условия. А те за сега ми нашепват съвсем други работи...
            HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Всеки си пише и разсъждава на базата на личен опит,и...обикновено не желае да се учи от чуждите грешки.Някога четох някъде за немски бизнесмен,и неговите проблеми с нова Е класа,първото поколение.Та той е закъсвал с нея 14 пъти.Намразва марката,и минава на Тойота,случайно е много доволен.Понякога липса на късмет ти налага да си направиш определени изводи,и никой не може да те убеди в противното.Нещо "дребно" за някои хора,като например кражба на половината от маслото,което трябва да ти сменят в официалния сервиз,или да не сменят масления филтър, може толкова да те впечатли,че да те е страх от тези сервизи,и да не им вярваш повече.Има още много какво да се желае от обслужването,но най-много-трябва да има сервиз във всеки окръжен град...

Коментар

14 пъти закъсал със 124ка???
                Ай стига бе
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                  Oфтопик:

...В една нормална държава на извънградски път всички карат с 90км/ч или 100 км/ч. В България всички карат с 40 км/ч и се налага да се изпреварва. В Австрия и Германия те учат как да изпреварваш, а в България никой не ни е учил как се изпреварва", коментира той...

Е как да го научат да изпреварва, като си получил книжката като подарък за рождения ден?
                  Да, за това, не за поршето.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Аз да питам-кой е този идиот дето твърди, че в България сме карали с 40?
                    Идиот и половина, пише колкото да се прави на интересен.

Ако всички караха с 40-нямаше да има никакви жертви по пътищата.
                    То и катастрофи нямаше да има.

Идиот.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                      https://dacia.bg/assets/Pricelist_Da...22.12.2017.pdf
                      Като се добавят всички опции, цената ще прескочи 40к. с ДДС.
                      За което получаваш 1260кг количка, с 110 кс моторче, 156 км/час максимална скорост.
                      Не видях екстра като “климатроник” или “задни ел. стъкла”.
                      Гледайки цените, ориентирам се за качеството на изпълнение (кожен салон, да кажем).

В mobile.de екземпляри 2015, на 30-50к км струват ок. 22-25к лв.
                      2013 - 14-20к лв., до 100к км.

Грубо, за пет години - 15-20к обезценка.
                      Е стига с тая Дачия, що не видиш шкода, от офертите им на склад, какво може да се вземе за 30К
                      Все пак Дъстър се води СУВ, което го оскъпява

Коментар

Някой от собствениците на нов личен автомобил би ли споделил как се развиват събитията при щета по Каско ?
                        Аз участвам в ръководството на автопарк от 140 автомобила(0-5 г. и няколко 5-10г.). При щета по Каско "доверения" сервиз обикновено ни насрочва дата за начало на ремонта най-рано след месец, като самия ремонт започва поне две седмици по-късно. Работата в общия случай е претупана и рядко се разминаваме без рекламации, като има и откровени мундарски изпълнения. Автомобила поне за два месеца го изключваме от плановете си. Забелязал съм, че трябва да имаш твой човек, който да придвижва ремонта по-бързо.
                        За сравнение да кажа, че за по-старите автомобили, където можем да избираме сервиз, сме намерили едни момчета от които нямаме никакви забележки. Работят качествено, изкарват кола с челен удар за максимум две седмици, и всичко е ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Ти можеш, но точно в разумността е разликата - гарсониерата си запазва стойността, колата- не.
                          Горе видя ли сметката?! За 11 години и 170 хиляди км. всичко със все гориво, застраховки, данъци, ремонти, покупка (на 7-годишната кола), 43 хиляди лева. За същото време, новата ще иска почти същата сума за да я караш, но отделно ще струва 40 бона да я купиш(и няма да можеш да я продадеш за над 5 до 8 бона).
                          В единия случай караш кола от 7-8 годишна, до пълнолетие за 43 хиляди лева/170 хиляди километра.
                          В другия- нова до 10-годишна, за около 80 хиляди лева, за същото разстояние. Т.е. При първия случай 25 стотинки на километър, във втория към 47ст/км.
                          Вервай ми, докато ги изкарваш парите с бачкане, даже и двойни на сегашните (дай Боже и нагоре), и докато сметката нова/стара е такава, няма да си вземеш нова, каквото и да казваш сега.
                          В чужбина сметката не е тая, защото ремонтите са много по-скъпи.
                          Поантата найш къдей, в това 11 години и 170 000 километра.
                          Нова кола се взима, за да ги направиш за 3-4 години тия километри, без да спираш и без да губиш време в сервизиране.

Коментар

Да, така е. Ама аз не живея в колата, нито работата ми е свързана с използването на лична кола. Е, разходих миналата година едната Примера до Гърция и Германия служебно, ама то беше само от любопитство...Иначе, повече от 10 000 км на кола годишно трудно правя.
                            HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Интересно е, и как продължава гаранцията на нов лизингов, след ПТП?
                              Да не вземат да се карат кой ще плаща, че след това изгорял компютър, блокирал двигател, или нещо друго...

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                              Поантата найш къдей, в това 11 години и 170 000 километра.
                              Нова кола се взима, за да ги направиш за 3-4 години тия километри, без да спираш и без да губиш време в сервизиране.
                              То и аз го писах това няколко пъти в темата.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                                Когато отида да живея в Германия, най-вероятно и аз ще разсъждавам по този начин. Но понеже вероятността това да се случи клони към 0, ще продължа да се съобразявам с българските условия. А те за сега ми нашепват съвсем други работи...
                                Когато носех униформа като теб и аз никога не съм предполагал че първо ще си купя мечтата пикап и че някога ще живея някъде на запад ........ Сега след толкова години ме е много яд че не съм напуснал когато ни деполитизираха . Униформата я облякох на 14 г и я съблякох на 33 . Нова на една година и на 17000 км си я купих още в БГ . Спорна тема е обаче колко е била нова .
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X