Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Мога ли да попитам всички, откъде са се появили колите втора употреба.......
    И още един въпрос!
    Купуването на кола, откога се смята за печеливша инвестиция, като например акции, злато и др. финансови активи...
    Купуването на кола не е ли РАЗХОД, освен ако не сте автотърговец?
    Как така стотици милиони хора се 'преебават" да си купят нови коли, че да може ние да ги "допреебеме" и да ги купим, хем на старо, хем на ДАЛАВЕРА???

За мен всичко е въпрос на възможности, и на МАНТАЛИТЕТ.

Коментар

Аз съм в другата крайонст. Има ли някакъв, дори и минален проблем по колата, веднага е в сервиз. Не търпя да знам,че има нещо, и не е оправено. Което е залитане в крайностите. Всеки сам си преценява за себе си. За мен времето е важно, защото отиди, остави в сервиз, върни се на работа, после пак същата процедура + ремонта/обслужването = месечната вноска на среден клас нова кола. Вероятността нещо да скръцне,точно когато най-много ти трябва ... безценно. Тези 2-3ч + непредвидените разходи по кошника, по-добре да си платя 400-500лв вноската, и да ми е на грижа само $ за гориво. Спестеното време (за нерви от неразбрали и хитреци по сервизите, да не коментирам) си го влагам да си вдигна дохода. Дори и една статия в нета да прочета, ме прави по-знаещ от вчера.След време това се отплаща. Стига да можеш да чакаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Мога ли да попитам всички, откъде са се появили колите втора употреба...
        ааа, Чинел, аз нямам нищо против да си купя фабрично нова кола модел от края на 90-те, на тогавашни цени. И парите ще извадя.

Иначе купуването на кола е разход и трябва да се оптимизира като всички други разходи. Дали от нея печелиш е друга тема - все за нещо си я купил.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
          Нали не се опитвате, да убедите света, че кола втора ръка е по-добра от чисто нова? Няма значение, модел и т.н. Новото си е ново. Когато времето за ходене по сервизи, се инвестира в изкарване на $, а не в лежане пред телевизора, нещата стават други. Времето е ценното,не парите. Пари се изкарват. И богатите и бедните имат по 24ч на денонощие.

От чисто финансова гледна точка, в САЩ са ги сметнали. Най-изгодно се купува и употребява кола, от третата до седматата година на производството си. Това е. 5г караш и махаш.
          Колега, категорично не съм съгласен, специално с частта, че няма значение модел. Или пък клас.

Карал съм нова Лада, купувана от Мото техника (от дядо ми, даде ми я на 15 000 километра). Ако не ми се налага, не бих го повторил. Освен ако нямам страшно много пари и си я взема от носталгия, а не за кола. Карал съм и други нови коли, карал съм и употребявани. Една нова Нива струва към 18 000 лева. За тия пари е пълно с джипове, които имат много повече останал ресурс, без да споменаваме комфорт и надеждност, където база за сравнения според мен няма. А и разхода като сложиш...
          Последно редактирано от nissan_gr; 22-01-18, 13:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ааа, Чинел, аз нямам нищо против да си купя фабрично нова кола модел от края на 90-те, на тогавашни цени. И парите ще извадя.

Иначе купуването на кола е разход и трябва да се оптимизира като всички други разходи. Дали от нея печелиш е друга тема - все за нещо си я купил.
            Коя тая кола?
            Щото и Лада може и Ферари?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
              Колега, категорично не съм съгласен, специално с частта, че няма значение модел. Или пък клас.

Карал съм нова Лада, купувана от Мото техника (от дядо ми, даде ми на 15 000 километра). Ако не ми се налага, не бих го повторил. Освен ако нямам страшно много пари и си я взема от носталгия, а не за кола. Карал съм и други нови коли, карал съм и употребявани. Една нова Нива струва към 18 000 лева. За тия пари е пълно с джипове, които имат много пове
              Лада или нещо сделано, не искам да коментирам. И да имат нещо повече, този преди теб е платил с 60% повече, и го е гледал в рамка? Стига глупости.
              Да си купя джип за 18к втора ръка, шото може веднъж на 3 месеца, да се наложи да му ползвам 4х4 ? За същите пари Дъстър. Гол, но нов.
              Като ти трябва постоянно 4х4,дуракоустойчивост и надежност, вдигаш парите. Няма пари, ми сбъркан бизнес модел.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Коя тая кола?
                Щото и Лада може и Ферари?
                За кола говорим. Предложените от тебе са съответно ведро с болтами и пишкоудължител и нито едното, нито другото не е транспортно средство.

По-горе обясних защо точно края на 90-те - в някои пазарни сегменти известно време е имало конкуренция между производителите за купувачи.

Коментар

Да бе ясно. Ма дай конкретен модел че ми стана интересно.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                    ...
                    "Блажиш ли, блажиш, дедо попе?!"
                    Ти защо си взе стара Шкода, като казваш, че новите коли са по-изгодни?!
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Я па ти!
                      Я се друсни с малолитражката, дето вчера е излязла от магазина и тежаща 700 кила с мокри дрехи, в туча ми, тежаш 1800 и пак ще си говорим. Това ако си останал жив и си в състояние да говориш де. Туча ми и той е с 4 ербега, само че там, дето седя яз, на теб са ти сенниците.

Опитите за писане на нова физика най-често завършват смешно или трагично.
                      E защо пишеш глупости? Нали за съпоставими коли говорим, а не за двойна разлика в тонажа и оборудването.
                      Ми то по тая логика да вземе след като се шибна в теб с малолитражка, да взема да мина през джипа ти с всичките четири еърбега в него с танк. Не за друго, да проверим системите за сигурност.
                      Сравнявайте неща от един клас, само с разлика в годините, иначе си е чисто словоблудство.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Станахме двама...даже и да е на цени конвертирани към днешните... Искам МПС проектирано от инженер, а не от счетоводител+рекламна специалистка

В духа на дискусията, бих поставил въпроса, дали трябва да се купува кола от софиянец, който не пътува по работа извън града.
                        Таксита+рент-а-кар излизат по-евтино, с по-малко главоболия (паркиране, поддръжка, вандализъм и кражби и т.н.)

Коментар

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
                          Станахме двама...даже и да е на цени конвертирани към днешните...

В духа на дискусията, бих поставил въпроса, дали трябва да се купува кола от софиянец, който не пътува по работа извън града.
                          Таксита+рент-а-кар излизат по-евтино, с по-малко главоболия (паркиране, поддръжка, вандализъм и кражби и т.н.)
                          Коя е тая кола да питам и теб

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            "Блажиш ли, блажиш, дедо попе?!"
                            Ти защо си взе стара Шкода, като казваш, че новите коли са по-изгодни?!
                            Приоритети. В момента на покупката, не мислех че, можех да отделя още една месечна вноска. Но,трябваше да си взема чисто нова, и да си я изплащам.Но, това ще ми виси като обица на ухото.
                            За следващата ще си знам.

Коментар

Какво толкова има да питаш - от масовите европейски от средния клас от 90-те почти всичките стават.

Аз примерно сега имам Еспас 1 и 2. Бих си купил нов Еспас 1 или 2. Или някоя голфара ако не бях семеен.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Коя е тая кола да питам и теб
                                В моя конкретен случай - Фолксваген Бора 2.3 4х4 в луксозния вариант на изпълнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X