Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите SUV-ве

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новите SUV-ве

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    Дъстера си го харесват хора от типа, предпочитащи да няма много електроника, серво или дори климатик...
    ...
    Ето откъде тръгват слуховете
    А вместо двигател има педали ...
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      тука са луднали по Мокка... семеен, семеен, колко да е семеен...
      Беше и около нас така, като излезе и се нароиха много, караха ги предимно хора с бели коси, най-вероятно са си харесали рекламата по телевизията и това им е бил основен критерии. На следващото лято намаляха по пътищата. Сега забелязвам изключително много Juke, вече и на мен започва да ми харесва.

Скорошни впечатления имам от RAV4 като най-проблемния модел на Тойота. Иначе докато вървеше даваше толкова малък разход на гориво, че изненада и сервизаджиите. Не сме го каляли повече от някой черен път, но зимата беше много стабилен и общо взето ме е яд че се счупи и го сменихме по-рано отколкото ни се искаше.

Шевролет Каптива е добра играчка за умерено прескачане през сравнително равно поле. Изненада ме че вози по-добре от лек автомобил Шевролет, и са изключително маневрени за градско. Също, подходящи са за дами, които забравят да дръпнат спирачката когато паркират на наклон.

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
        Ето откъде тръгват слуховете
        А вместо двигател има педали ...
        Дъстера не е лош автомобил за прагматици и съвсем резонно може да се причисли към сюв-та.Има си и серво, и климатик, а като цяло това, че дачия използва старите и изпитани технологии на рено е бонус за клиентите.Лично аз не съм впечатлен от дъстера, но и не съм имал някакви особени очаквания - както казах автомобил за прагматици и това му е най-впечатляващото.В тези времена имаме нужда точно от подобни автомобили за да се придвижваме от точка А до точка Б.Все пак цената можеше да е по-ниска с около 2000лв за всички версии.

*видях ти подписа.
        Всеки трети е шести

Коментар

Хм. Гледам нагоре Дъстъра го оплюват, но :
          1. Дъстъра стои много близо до Нисан Кашкай.. Дори врътката на избор на режим на трансмисията е 1/1 (навярно самата 4х4 е абсолютно еднаква).
          2. Компактен градски СУВ (гледам познати въртят няколко Дъстъра в една охранителна фирма и засега са доволни)
          3. ЦЕНАТА !!! Под 23х.лв (без ДДС - Н1) можеш да вземеш автомобил 4х4 с повишен просвет, климатик и т.н.
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Нещо ако не бъркам, цената на топ нивото с дизелов двигател и 4х4 беше нещо от порядъка на 28000лв, с ДДС.Мисля си се, че ценови нива до 25000лв за топ ниво на оборудване са идеални.

http://dacia.bg/assets/Pricelists/Pr..._9.12.2013.pdf

Май нещо съм объркал цените.
            Последно редактирано от Самодържец; 16-02-14, 10:32.
            Всеки трети е шести

Коментар

Това SUV ли е ? А това ?
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Н6 си е баш СУВ... Н5 си е на рама с парт тайм- трудно се брои за СУВ...

Коментар

не бе, не го оплювам Дъстера, чак толкова, ясно е че за парите си е... колкото толкова... ама тясен, шумен, с неудобна седалка. вратата му тънка... кво е това автоматик и т.н.
                  За SUV-ете се предполага по дефиниция да имат удобствата и разхода на гориво на лека кола поне на 80% ...
                  най евтиния тук версия Ice е
                  Duster dCi 90 FAP 4x2 Ice - 13.760,- €
                  • 66 kW (90 PS)
                  • 5 Gаnge
                  • Manuelles Getriebe
                  • Vorderradantrieb

за желан цвят се доплаща + 470,- €
                  за ESP + 300,- €
                  за фарове за мъгла + 200,- €
                  за резервна гума + 80,- €
                  за делене на задните седалки + 300,- €
                  за радио с CD, USB и блутут + 250,- €
                  и станаха 14.890,- €

за дизела 4X4 версия
                  Destination

Duster dCi 110 FAP 4x4 Destination
                  • 81 kW (110 PS)
                  • 6 Gаnge
                  • Manuelles Getriebe

с позочените екстри става 18.570,- €
                  Duster dCi 110 FAP 4x4 Prestige
                  • 81 kW (110 PS)
                  • 6 Gаnge
                  • Manuelles Getriebe

с датчици за паркиране + 350,- €
                  с навигация + 99,- €
                  с подгряване на предните седалки + 200,- €
                  което си е много евтино като екстри
                  става 19.659,- €
                  варианта с LPG (газ) който тук е само 4Х2 е 16.009,- €
                  и при това пак е най-евтиния SUV, който може да се вземе нов...
                  вие преценете и кажете какви са ценовите разлики с БГ и тук

и вие ми кажете дали може да се сравни с 5-6 годишно Grand Cherokee при това версия Overland- 218 PS
                  дал съм примери само с пробег до 125 000км!!!
                  при Дъстера нещата след тоя пробег отиват много на зле и вече я няма гаранцията...
                  (за което е ясно, че се купуват)
                  http://suchen.mobile.de/auto-inserat...Mileage=125000
                  или LR Discovery 190 PS
                  http://suchen.mobile.de/auto-inserat/land-rover-discovery-td-v6-aut-hse-neu-isenburg/190326069.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=16&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=14800&makeModelVariant1.model Id=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDa te=2008-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=125000

Последно редактирано от ivied; 16-02-14, 15:21.

Коментар

Зависи какво му трябва на човека...
                    Навярно бих избрал Дъстъра, ако обичайното място ми е в града най-вече заради паркирането... На времето когато слизахме с жената по центъра не вземах Маздата, а Калосчето - без проблем намирах място, докато с Маздата трябваше да обикалям доста докато се наместя някъде...

П.С. тук дачията мисля че е по-евтина от обявените в горния пост цени...
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      П.С. тук дачията мисля че е по-евтина от обявените в горния пост цени...
                      възможно е, да не кажа логично...
                      и няма да е лошо и да посочваме данни за цени, отстъпки, екстри, нива на оборудване...
                      това доста улеснява сравняването и преценката, съответно и ползата от информация
                      как мислите?

Коментар

Ами аз гледах цената в официалната страничка...
                        Най-евтиния вариант 4х2 - 10700EUR
                        Най-скъпия 4х4 110FAP - 17000EUR

Като ако ползваш данъчен кредит (за N1 моделите), цените стават съответно 9000 и 14000Евро най-евтиния и най-скъпия модел....

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Зависи какво му трябва на човека...
                          Има много малко причини човек да си купи точно Дъстер. В Англия струват по-малко от една минимална годишна заплата, значи ако запазим съотношението, представи си ако в България струваше 3500лв нова, 7000лв с всички възможни екстри ? И не ги купуват, срещаш по една през месец.

1. за офроуд ? --> не става. Спокойно може да се замени с един здрав 5-годишен СУВ от утвърдена за офроуд марка, който и ще изкара по-дълго.
                          2. за градско ? --> има много лоша возия. За същите пари може да си вземеш неколкократно по приятен за каране лек автомобил, също миришещ на ново.
                          3. за да седиш нависоко? - да обаче усещането е като да си в Москвич. Струва ли си компромиса? Виж т.1 и т.2
                          4. за да не се пързаляш зимата? - ако си в град, има градски транспорт. Отново, струва ли си компромиса? Виж т.1.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                            В Англия струват по-малко от една минимална годишна заплата, значи ако запазим съотношението, представи си ако в България струваше 3500лв нова, 7000лв с всички възможни екстри ? И не ги купуват, срещаш по една през месец.
                            даа... много интересна гледна точка (и резонна, с изключение на градския транспорт де, в някои часове, по някой линии и ако няма метро, а и някой "си го неползват по принцип"), ако дори излезем от конкретния пример за Дъстера, какво ли би се получило?
                            Пренареждане на предпочитания, вкусове, нужди... или пак само пазара, калкулацията и разходите ще си кажат думата?
                            Последно редактирано от ivied; 17-02-14, 04:12. Причина: градския транспорт :)))

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                              Има много малко причини човек да си купи точно Дъстер. В Англия ...
                              И си прав, и не си... От гледната точка на англичанин си прав, но я да видим от БГ гледна точка как стоят нещата:

1: За офроуд верно не става. Но вие сте извратени като цяло и ако не се ползват 7 лебедки за измъкване го броите за лека разходка Общо взето СУВ моделите са идеални за БГ- сметнати са за ходене до вилата по леко разбити пътища. При нас асфалтовите пътища са по-разбити от предвидените при разработката на модела черни пътища...
                              2: За градско хич не е лош вариант- не е много голяма, гори порядъчно... Добър вариант е да го ползва жената- я да ходи на работа, я да води децата на детска градина... Сигурно може да се намери нещо подходящо за в града за 30-35 бона- всичко е добре докато осъзнаеш какво е отношението на шофьорите към малките градски коли. Спокойно можеш да си брадясаш на някое кръстовище ако си с градската въшка...
                              3: Не е баш като в Москвич- е, не е и супер удобно, луксозно и т.н. но си е приличен автомобил. Пък и целта на модела не е да бъде луксозен и удобен като Мерцедес и с цената на Дачия...
                              4: Не намесвай градският транспорт в схемата- в Англия може да е добре уреден, но в БГ нещата са леееко различни...

Като цяло точно Дъстър-а е приличен компромис- поне като идея не е лошо замислен... Но за мен поне цената не отговаря- 17000€ е твърде много за предложеното. Не като възможности, а като цяло... Ако ще давам толкова пари искам да има автоматик, ще искам и някоя друга екстра повече- ако топ версията се продава за 14 000€ за мен си заслужава, но в момента ми изглежда скъп за предложеното...

Коментар

Моя Дъстър стуваше 36000лв с ДДС с всички "екстри" които предлага модела - 1.5 DCI 110к.с., 4х4, климатик, металик, ESP, радио и т.н.. Като подарък получих стелки, подлакътник, рейки за покрива и... още някакви аксесоари. Колата си е много читава и стабилна и най-вече безпроблемна. Доста е пъргава, много икономична (8-8,5л/100км градско), клиренса е по-голям от този на повечето СУВ-ове в този клас, има си всичко НАЙ-НЕОБХОДИМО. За лукс, комфорт, глезотии и т.н. няма смисъл да се говори.

Аз също мисля че цената трябва да е малко по-ниска, може би с 10-15% за да е адекватна на това, което предлага. Например Шкода Йети за 4-5000лв отгоре предлага много повече - по-добър салон, по-мощен двигател, по-интелигентно 4х4. Единственото, което ме накара да предпочета Дъстера пред Шкодата е външния вид на баничарка, който не можах да преглътна.

Иначе на сняг там където Нивата затъва, Дъстъра минава (с мнооого зор, но все пак).

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X