Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите SUV-ве

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новите SUV-ве
    1. Марка, модел, година: VW Touareg R5 2004г. ( 2.5 ТДИ - 174 к.с.)
    2. Изминати км.: 15.000
    3. Разход: Градско 11л./Извънградско 7-8л./Среден 9.9л - 100км.
    4. (+): Оффроуд SUV автомобил. Бързи,Бавни,Блокаж деферинциал. Адаптивно въздушно окачване - голям клиренс. Луксозен автомобил. Евтина подръжка. Нисък разход сравнение с други SUV. Един от най-проходимите в категория SUV. 1 към 1 с Порше Кайен. Нисък данък.
    5. (-): не се сещам

6. Вашата оценка по скалата от 1 до 10: 10+

Коментар

Този модел Туарег няма как да даде данните от т.3.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от grand123 Преглед на мнение
        Луксозен автомобил. 1 към 1 с Порше Кайен.
        и
        Евтина подръжка. Нисък разход сравнение с други SUV. Нисък данък.
        То и горните неща не са много съвместими едно с друго

Коментар

У нас данъците май са според конските сили, а не според модела...
          Тоя номер с извънградското 7/100 се получава, но с пасат, не с туарег...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

1. Марка, модел, година : Suzuki SX4, 2007г., 120 коня, 1,9 дизел.
            2. Изминати километри - 150хил.;
            3. Разход - извънградско около 5л при скорост в ограниченията и 6,5литра на магистрала, градско шуменско 6,5 нормално до 7,5-8 зимно (сега).
            4. (+) Перфектният женски автомобил с повишена проходимост. Електонно контролиране на зецепването задавано от трипозиционен бутон в купето (само предно, автоматично и блокаж на междинен диф). Малък и много маневрен автомобил. Огледала като на ЗИЛ осигуряващи перфектен обзор. Висок клиренс (колкото на Гранд Витара), много пъргав и динамичен двигател (Фиат мултиджет), евтина поддръжка (окачване от Суифт), достатъчно място в купето за водача ( аз съм 195см и 110кг) и на пътника зад него. Отлично поведение на сняг и заледено естествено с хубави гуми.
            5 (-) Евтини пластмаси, които дрънчат. Малко място в багажника. Ужасно големи колонки, които ограничават видимостта на водача, хроничен проблем в скоростната кутия. Шумна и с неустойчиво поведение при завои лятно време, дължащо се височината на купето и гумите 205/60/16. Свирят и пързалят в завоите. Последното сравнявано с 156-цата на Алфа, която карам и е като тухла в завоите.

Оценка - 10 от жената (все пак си е нейна колицата) и 7-ца от мен. Аз съм за Форестър с "патерица".
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              У нас данъците май са според конските сили, а не според модела...
              Тоя номер с извънградското 7/100 се получава, но с пасат, не с туарег...
              Щом си карал и занеш

иначе:

Коментар

Щом си карал и занеш

иначе:
                WOW ! Бая голямо надолнище....

Признавам си, R5 не съм карал...Но V6 TDI не успях да го сваля под 12.5...
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз съм карал доста R5,разхода му никога не пада под 10,но за сметка на това е безкрайно муден)Усещането му извън пътя(абсолютно не чувстваш колата,все едно тухла в желе) те кара да потърсиш хубав път.Това е просто голямо комфортно комби за магистрала.След него ТЛК120 3.0д4д(със същите коне) е песен,и на асфалта,и извън него.
                  П.С. говоря за абсолютно стокови коли със стандартни гуми за асфалт.

Коментар

Щом си карал и занеш ...
                    Е нали ти знаеш- що даваш чужди клипове ? Като излизаш извън града зануляваш бордовия комп., снимаш показания, като пристигнеш пак снимаш показания и готово. Да не забравиш да снимаш средната скорост и да уточниш маршрута, че магистрала на темпомат с 100км/ч и планински проход са леко различни... Няма да откажем и кадри хващащи показанията на таблото и пейзажа отвън...

ПС: Ако ти дам видео в което колата се движи със 150км/ч и моментният разход е диапазона от 0/100 до 6/100 това какво означава ?

Коментар

Темите с разхода са забавно четиво и както се вика даже почна да връща)))

Коментар

Момчета, успокойте топката и без лични нападки. Тук сме все пак за мнения, коментари, анализи, сравнения и съвети... които да са в традициите на добрия тон и да са полезни с нещо.
                        И в края на краищата - нека на всеки колата/джипката/SUV-а да му гори толкова колкото иска... мери или колкото твърди - кво толкова...

Коментар

Маршрут гр.Мездра (преди нея) посока гр.София.
                          Разстояние 92км.
                          Извънградско 72км. / Градско 20км.
                          Дизел - ОМВ Макс Моушън + Добавка Castrol TDA
                          Автомобил - VW Touareg R5 /2004г. , 2.5tdi, 174к.с./
                          Разход - 8.3л/100км.

Видео: http://vbox7.com/play:c72e299e6c

Коментар

Средна скорост 63км/ч

Коментар

Карал съм пасат и знам - нормално каране микс (с предимство за извънградското) - 7/100...
                              От СУВовете съм карал:
                              Санта Фе V6 2008г - по яко нанадолнище е падал на 8-9/100, иначе нормално каране микс (с предимство за извънградското) - 12-13/100... Впечатления - отлични, проблеми никакви, ремонти никакви! Купих го 2010г на 31000км и след година го продадох (за колкото съм го купил) на 61000км като буквално съм сменил 2 пъти масло и едни предни накладки.

Гранд Витара 1.9ДДиС 2007г - по бавен извънградски път ми е падал на 7, иначе нормално каране микс (с предимство за извънградското) - 9-10/100... Впечатления . много добри (отстъпва на СФ-то почти по всички показатели, единствено маневреността му е "ТОП" както казват немците) Почти безпроблемен - смених някакви тампончета за 20-30лв и едни носач за 100 и кусур... Врътката за избиране на режим на раздатката е малко странна и иска свикване...

Моето мнение за новите СУВове е положително, но са скъпички и реших да мина на по-евтини автомобили, като смених и концепцията към кросовър (ХС70), който е достатъчно проходим за моите цели, доста по-комфортен и по-бърз от Гранд Витарата, но и доста по-стар (3 пъти по-голям пробег)... но и цената е наполовина... Засега (16х.км) няма ядове...

Забравих да отбележа, че по-старите от 2005г не ги смятам за "съвременни СУВове", иначе имам наблюдения и от СФ1 и Теракан...
                              Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 06-02-14, 23:21. Причина: допълнение
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

тука са луднали по Мокка... семеен, семеен, колко да е семеен...
                                и после мъжете ги карат с намусени и тъжни физиономии...
                                Дъстера си го харесват хора от типа, предпочитащи да няма много електроника, серво или дори климатик...
                                цена, кво да правиш...ама след като са си купили - хвалят...
                                колко от нас ще признаят впоследствие, че избора им е бил грешен и не са си похарчили парите по най-добрия начин...

...днес гледах KIA Sportage - с всички екстри, AWD -
                                • 100 kW (136 PS)
                                • 6 Gаnge
                                • Automatik

и въпреки, че има и
                                • 135 kW (184 PS)
                                • 6 Gаnge
                                • Automatik

формата му вече ми е остаряла - така се получава понякога с напъните да си авангарден... led- med
                                година-две до три и вече... изглежда застарял...
                                но кой ли от тия SUV-ове ще се превърне в класика?
                                наблизо имаше едно много лачено Diskovery TD5 - автоматик на 10 г и на 125 000 км...
                                на 2 и 1/2 от цената на KIA-та - ами... изглеждаше много по-авторитетно и непреходно...
                                а и то не е помирисвало кал...
                                но тук съм изкушен и освен форма и техника, с предубеждение съм за пътищата и сервизите в БГ...
                                в същия момент докато го съзерцавах, мина един Tiguan на 4-5 години, ами така измъчено се движеше...
                                сякаш имаше грип... еее, Диското ги беше надживяло, още преди да се родят...
                                Последно редактирано от ivied; 16-02-14, 00:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X