Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четири линково окачване на Уаз.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Четири линково окачване на Уаз.

Искам да се включа и аз с пожелания за успех в начинанието . Само ми прави впечатление че много малко неща остават от марката УАЗ ! Ако върви така и занапред, ще се наложи да смениш мястото на темата ,например при FORD !
    Това в кръга на шегата разбира се ,но да не забравяме че във всяка шега има 50% истина !

Коментар

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
      Искам да се включа и аз с пожелания за успех в начинанието . Само ми прави впечатление че много малко неща остават от марката УАЗ ! Ако върви така и занапред, ще се наложи да смениш мястото на темата ,например при FORD !
      Това в кръга на шегата разбира се ,но да не забравяме че във всяка шега има 50% истина !
      От друга страна, това си е състезание и то по-скоро скоростно, отколкото траял. Какви са шансовете на щатния двигател на Газката срещу Фордовския агрегат в случая? Да не говорим, че оригиналния двигател е правен за бензин, който отдавна не се намира по бензиностанциите, дали не беше АИ72... или 76, не помня вече.
      Обаче отплеснахме яко темата май
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        От друга страна, това си е състезание и то по-скоро скоростно, отколкото траял. Какви са шансовете на щатния двигател на Газката срещу Фордовския агрегат в случая? Да не говорим, че оригиналния двигател е правен за бензин, който отдавна не се намира по бензиностанциите, дали не беше АИ72... или 76, не помня вече.
        Обаче отплеснахме яко темата май
        Е, аз исках да ми отговори създателя на темата но ...

Коментар

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
          Приятелю , в Уаза който , започнах да преобразявам само двигателя е Форд . Но не за него е темата . Става въпрос за четирилинково аматьорско окачване на УАЗ , в което не е вложен нито един болт , или гайка от някакви марки автомобили , всичко е плод на инженерната , и не до там инженерната мисъл на няколко човека болни на тема автомобили , и офроуд. Ако все още считаш , че на тази тема не и е тука мястото , ползвай Модераторите . П.П. Не се засягай , обаче аз преработвам УАЗ , а не Витара , Тойота , или някаква друга марка . По този повод пиша тук. Поздрави.
          Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
          Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

От доста време забелязвам тенденция някои Уазаджии, не само във форума, а принципно да се потрисат неистово от идеята, че ще монтират болт от Форд в Уаза или аптечка от Гоуф !
            Това ме подсеща и ме връща приятно в другата тема за въздушните филтри, а и вече разбрах защо носите през 16 планини вода, за да защитите тезите си .
            Ако на някой съм се сторил груб в отговорите си напоследък ... Извинявйте, но в тази тема колегата прави нещо, което не всеки тръгва да го прави, ... който е подготвен на тема окачвания пише, аз чета и се уча .... и не на последно място ми става тъпо като прочета подобен коментар ... а именно ,че не бил за тази тема и че имало 50% истина ....
            Какво искате, колегата да си прави проекта и понеже не е за тази тема да спре да ни прави съпричастни ли, какво ?!?!?!?
            sigpic УАЗ-452

Коментар

kokocholi има ли напредък по работата?
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Има напредък. Четирилинковото окачване го прехвърлих отпред на ГАЗката, монтирах предни пружини с амортисьори от Toyota Hilux , и стабилизираща щанга от Ситроен Ксантия.
                Отзад оставих ресьорното окачване с амортисьори Old Man EMU Nitro Charger. Това е засега напредъка.
                П.П. Благодаря за проявения интерес.
                Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Хм...не иде ли малко твърдичък Тойотския комплект?Дай нЕкоя снимка...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Хм...не иде ли малко твърдичък Тойотския комплект?Дай нЕкоя снимка...
                    Проблема не е , че е твърд , а това че няма ходове. Това имах в наличие това сложих. Стана 100% ралиджийка независимо дали ми харесва.

Коментар

А харесва ли ти?Или искаш ходове?Щото аз последно не разбрах какво точно търсиш като краен резултат...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Коко, какви ходове търсиш със закачена стабилизираща щанга?

Коментар

Търся 8 инча или 20 см.- 10см на свиване и 10 на разгъване.Това за мен е оптималния вариант. Като казах по-горе "ралиджийка" , имах предвид "асвалтаджийка"защото в момента хода на амортисьора е 12/13см.Стабилизиращата щанга е необходима защото идеята не е траял, и спокойно поема тези сравнително малки ходове които търся.
                          П.П. Ако на някой му се намират койлоувъри или амортисьор в пружина с подобни параметри да драсне на Л.С.
                          Последно редактирано от kokocholi; 25-04-11, 06:23.

Коментар

А уаза, със скорпиовия двигател отпада ли като проект ...Жалко ако е така .
                            С оправяне на някои неща, според мен щеше да се получи доста добра машина;
                            sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC_Явор Преглед на мнение
                              А уаза, със скорпиовия двигател отпада ли като проект ...Жалко ако е така .
                              С оправяне на някои неща, според мен щеше да се получи доста добра машина;
                              НЕ,НЕ,НЕ. В никакъв случай не е отпаднал като проект , напротив нещата при него са уточнени като окачване , двигател , кормилно управление спирачна система иска само четири койлоувъра , ролкейдж и може да ходи на траялни състезания без проблем. Следва продължение.

Коментар

Здравейте колеги!Сложил съм малко снимки в темата ми за ГАЗ 69 на последните преработки на четири-линковото окачване..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X