От: Никога не съм имал толкова счупена кола!
Колега, не съм го мерил на кантара, нито имам претенциите, че знам ТТ данните на всички марки 4х4... Въпросния Дефендер е във Велингард - зелен на цвят и с набити по него над 30 000 евро отгоре... Блокажи на преден и заден мост, и на раздатката, гуми като за "Кемъл трофи", сменено окачване и т.н. и т.н. - красавец и половина! Дали в посочения от мен пример е с 500 кг. повече или по-малко няма никакво значение сравнен с ръждясала Нива, която е само с една седалка за шофьора в изкорубеното купе... При всички пожения е с един тон отгоре, а тази разлика е фатална за "чорбата" около язовир "Батак"... Тежък ли ти е джипа си затъваш като пич и ако упорстваш много викаш трактор, защото и две лебедки не стигат... И за финал, никъде в поста си по-горе не сравнявам каквито и да е марки. Говоря за сцепление и маса на автомобила... За задкормилното устройство сме на едно мнение!
Първоначално публикуван от Yaro
Преглед на мнение
Дългия Дифендър е най-лекия в този клас (меря го с дълъг Патрул и дълъг Ленд Крузер) и е точно 2075кг. Късия, в зависимост от твърд/мек таван и т.н. е между 1670 и 18**кг. С каквото и да накичиш дългия няма как да стигне 3 тона. Това е близо до общия му товар (полезен товар 950кг.). Спрете с нефелните сравнения. Нива - Дифендър, Витара - Дифендър и т.н. Не колата преборва другата, а този зад волана.
.
Коментар