Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никога не съм имал толкова счупена кола!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Никога не съм имал толкова счупена кола!

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    offtopic:

Тук обаче се издъни. Дългия Дифендър е най-лекия в този клас (меря го с дълъг Патрул и дълъг Ленд Крузер) и е точно 2075кг. Късия, в зависимост от твърд/мек таван и т.н. е между 1670 и 18**кг. С каквото и да накичиш дългия няма как да стигне 3 тона. Това е близо до общия му товар (полезен товар 950кг.). Спрете с нефелните сравнения. Нива - Дифендър, Витара - Дифендър и т.н. Не колата преборва другата, а този зад волана.
    Колега, не съм го мерил на кантара, нито имам претенциите, че знам ТТ данните на всички марки 4х4... Въпросния Дефендер е във Велингард - зелен на цвят и с набити по него над 30 000 евро отгоре... Блокажи на преден и заден мост, и на раздатката, гуми като за "Кемъл трофи", сменено окачване и т.н. и т.н. - красавец и половина! Дали в посочения от мен пример е с 500 кг. повече или по-малко няма никакво значение сравнен с ръждясала Нива, която е само с една седалка за шофьора в изкорубеното купе... При всички пожения е с един тон отгоре, а тази разлика е фатална за "чорбата" около язовир "Батак"... Тежък ли ти е джипа си затъваш като пич и ако упорстваш много викаш трактор, защото и две лебедки не стигат... И за финал, никъде в поста си по-горе не сравнявам каквито и да е марки. Говоря за сцепление и маса на автомобила... За задкормилното устройство сме на едно мнение!

Коментар

Преди малко ходихме с апаратура .

Ентусиазма ми е малко охладен, разбирачите казаха, че и без блокажи, ама със засилка могло да се мине.

Ето, аз давам материал, дано ви хареса: http://velbor.com/G.wmv

Дайте и вие за някоя Нива, нещо подобно.
      Без блокажи си за никъде. :D
      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Така на филм е трудно да съм 100% обективен, но определено не мисля, че на този терен ти трябва блокажи.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз не видях нищо особено по това трасе, което може да затрудни който и да е джип. Разбира се, пред монитора е различно.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не виждам за какво са ти блокажи тука..?!! Първото препятствие може да се атакува и без да се окантарва джипа, а на изкачването гумите не губят контакт със земята, нито баира е толкова стръмен, а дори и не е кално...?!! Не знам.. От начина по който е заснето не оставам с впечатление терена да е особенно труден, камо ли да са необходими блокажи за преминаването му...

П.П. Пак го гледах клипчето и съм почти убеден, че ако си разкача биалетите, на първото препятсвие дори няма да ми се отлепят гумите от терена...

За справка:
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 12-08-10, 19:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
              Не виждам за какво са ти блокажи тука..?!! Първото препятствие може да се атакува и без да се окантарва джипа, а на изкачването гумите не губят контакт със земята, нито баира е толкова стръмен, а дори и не е кално...?!! Не знам.. От начина по който е заснето не оставам с впечатление терена да е особенно труден, камо ли да са необходими блокажи за преминаването му...

П.П. Пак го гледах клипчето и съм почти убеден, че ако си разкача биалетите, на първото препятсвие дори няма да ми се отлепят гумите от терена...

За справка:
              Идеята при първото препятствие е да се мине максимално лошо, за да се окантари джипа нарочно, а не да се премине по най-лекия и безболезнен начин.

При изкачването, загледай внимателно предна лява е във въздуха известно време, малко преди края. Минах го и само на заден блокаж изкачването, но с повечко буксуване. Не е кой знае какво, наистина. Но има много места, на които като спреш и не можеш да тръгнеш просто, без да използваш блокаж. Поне с Г-то е така, кантари.

Да сме живи и здрави!

П.С. Заменям Г-то за к`ва да е джипка без блокажи! Т`ия само вредят!

Ясно е, изядохте ме за закуска, няма повече да се закачам. Явно карате много добри джипове, и добре ги карате.

Все пак ще ми е много интересно да видя как ще мине някоя машина през първото препятствие без да отлепи гума от земята, при положение че моята отива на 60см.
              Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Ясене, не е майтап, ако искаш да е Нива та Нива, обади се, или пиши. Тук ги има от белгийските за по 50-100 евро в задоволително състояние. Един от Пловдив беше при мене, купи си камион и търсеше някаква кола да метне в/у камиона та да си избие пътните като я продаде в БГ. Незнам какво стана, ама като се върна в Нашенско и се заредиха при него да го врънкат да я продаде, ден и нощ молби и кандърми. Пък той като усети, че Нивата е пушка, взе че се запъна и не я продаде.
                Сега ме благославя. Честна дума!

Помисли си.

На добър път!
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Да направим една сбирка с различни джипове, около София да си направиме кефа.В Люлин планина има ужасно много интересни места за изпитания на джипове.През ден катеря от Владая към връх Дупевица.С Лада Нива съм, интересно ще е с по тежките джипове дали ще успеят.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                    Идеята при първото препятствие е да се мине максимално лошо, за да се окантари джипа нарочно, а не да се премине по най-лекия и безболезнен начин.

При изкачването, загледай внимателно предна лява е във въздуха известно време, малко преди края. Минах го и само на заден блокаж изкачването, но с повечко буксуване. Не е кой знае какво, наистина. Но има много места, на които като спреш и не можеш да тръгнеш просто, без да използваш блокаж. Поне с Г-то е така, кантари.

Да сме живи и здрави!

П.С. Заменям Г-то за к`ва да е джипка без блокажи! Т`ия само вредят!

Ясно е, изядохте ме за закуска, няма повече да се закачам. Явно карате много добри джипове, и добре ги карате.

Все пак ще ми е много интересно да видя как ще мине някоя машина през първото препятствие без да отлепи гума от земята, при положение че моята отива на 60см.
                    Не се връзвай ..... Гегата си е проходима в сток вариянт от всеки друг джип.... просто всеки си хвали своето
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Аз пък си мислех, че идеята на офроуда е едно препятствие да се мине максимално добре, но явно съм се объркал..?!! Ако умишлено се търси окантарване на возилото, то може да се окантари безнадеждно и танк, стига да знаеш как...
                      Наистина да се спори тук е безпредметно. Едно е в гората или у ряката при Дядо Владо, друго пред компа в къщи...

П.П. Никъде не съм писал, че джипа ми е с фабричното окачване, но изместихме темата в посока различна от тази която и е дал автора и...
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 12-08-10, 20:43.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                        Ясене, не е майтап, ако искаш да е Нива та Нива, обади се, или пиши. Тук ги има от белгийските за по 50-100 евро в задоволително състояние. Един от Пловдив беше при мене, купи си камион и търсеше някаква кола да метне в/у камиона та да си избие пътните като я продаде в БГ. Незнам какво стана, ама като се върна в Нашенско и се заредиха при него да го врънкат да я продаде, ден и нощ молби и кандърми. Пък той като усети, че Нивата е пушка, взе че се запъна и не я продаде.
                        Сега ме благославя. Честна дума!

Помисли си.

На добър път!
                        Чак па да съм решил - не, ама ако е 50-100 евро - всякак може. За колко може да се докара дотук?

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                          Аз пък си мислех, че идеята на офроуда е едно препятствие да се мине максимално добре, но явно съм се объркал..?!! Ако умишлено се търси окантарване на возилото, то може да се окантари безнадеждно и танк, стига да знаеш как...
                          Че темата е изместена отдавна, да.
                          А идеята за препятствието е следната: намираш едно просто препятствие и го минаваш по най-сложния начин. Нали всички тук това правим, иначе щяхме да си обиколим по асфалта. В конкретния случай си представяш, че отляво и отдясно на линията, по която минавам на клипчето, има пропасти, и няма как да минеш по друг начин, освен по тази линия; т.е. почти всичко вече зависи от машината, а не от човека, нали за машините говорим, не за майсторско шофиране.

Явно и аз ви подведох малко. Блокажи ползвам само в началото (до 00:47) и края (от 01:55) на клипчето, като уточних за края, че се качих и само на заден, но с повечко буксуване. Разбира се че не съм през цялото време на блокажи, просто снимахме гелендията.
                          Последно редактирано от The Bear; 12-08-10, 22:08.
                          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                            ...намираш едно просто препятствие и го минаваш по най-сложния начин. Нали всички тук това правим,
                            Ами не - много от хората тук си намират път с по-малко препятствия и го минават по най-сигурния начин.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Ами не - много от хората тук си намират път с по-малко препятствия и го минават по най-сигурния начин.
                              Както и да е, дано някой разбира какво искам да обясня.
                              Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Чак па да съм решил - не, ама ако е 50-100 евро - всякак може. За колко може да се докара дотук?
                                О, зависи от това, дали ще я караш на самоход, или на автовоз. Иначе лесно - във Франция няма транзитни номера, както е например в Германия, или Австрия. Само си правиш една застраховка за няколко дни /за 10 дена беше към 100 евро/ и си я караш. Вече другото - бензин, винетка ....... А най-добре и най-безболезнено е да я качиш на камион /групаж да речем/, или ако имаш някой да пътува насам с негов камион и да се разберете. Хем вътре ще я натряскаш с части за още една Нива.
                                Тази, която купи от тук пловдивчанина беше червена, с ролбар /или булбар, как му се вика?/ отпред и отзад, отстрани на вратите имаше от онези пластмасовите спойлери, на които пише NIVA, часовниците по таблото бяха на латиница и също на латиница бяха планките и лепенките по вратите и там по мотора, дифовете .............
                                М/у другото да ти кажа, че ако дойдеш тук ще се облещиш колко много Ниви се карат . Нещо май не е чак толкова лоша Нивата. Незнам дали щото са от хубавите, белгийската сглобка, или изобщо си е добра машина, ама тука си ги карат ловджийте и по селата яко.

ПП - Ето такива спойлери имам предвид.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от мишоци; 13-08-10, 00:59. Причина: допълнение
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X