Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с нива...

Всички проблеми са на студено - сгъстена смазка (вкл. грес в стартера), по-трудно запалване и тн.

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
      Пак повтарям-първите въртения са все едно е паднал акумулатора или затяга,запали ли дори и за секунда,после върти като обезумял...Какво се случва ?
      Ъгъл на запалване - предварение.
      Регулирай го. Най-добре на ЕЛКОН.

Коментар

Смъкни го този стартер и го заведи на профилактика при доктор,не стажант.Виж си и хубаво и масите,развий ги и почисти със телена четка,ако има нагоряло(искрувало) при връзка кабелна обувка,трябва да се презапои,инак ще береш ядове.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От: Постоянни проблеми с нива...
          Всички проблеми са на студено - сгъстена смазка (вкл. грес в стартера)
          Има и много пепел от четките,която измесена с греста един път затруднява въртенето и втори път май влияе на силовите полета в намотките.Също и втулки с голяма хлабина изместват ротора от оста му на вртене.Та както подсказа Ясен,накарай го да развърти нормално,този стартер и ще познаеш.А за другите центровки-никога не вреди.Успех!
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Като каза масите,Petroff,Случвало се е много пъти кабелът от батерията към купето да не контактува добре и-триста стартера за пет пари.
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Благодаря за съветите,аз очаквах сложна работа да е,а то излезе детска игра свалянето на стартера.Обаче интересното беше,че не беше за цапан или да има някаква гняс вътре,но въпреки всичко аз смаза ексцентрика и горната втулка с една течна грес на Вюрт (не я знам каква е,на спрей е),също с телена четка зачистих медните болтове и буксата за кабелната обувка.За сега пали от раз,но имаш само 2 болта,най-долния го нямаше.Да търся ли да слагам 3ти или да я карам така ?
              Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
              feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Благодаря за съветите,аз очаквах сложна работа да е,а то излезе детска игра свалянето на стартера.Обаче интересното беше,че не беше за цапан или да има някаква гняс вътре,но въпреки всичко аз смаза ексцентрика и горната втулка с една течна грес на Вюрт (не я знам каква е,на спрей е),също с телена четка зачистих медните болтове и буксата за кабелната обувка.За сега пали от раз,но имаш само 2 болта,най-долния го нямаше.Да търся ли да слагам 3ти или да я карам така ?
                Ти решаваш....
                Но да знаеш, третия болт е доста играчка, да го завъртиш и отвиеш, Щото е отдолу, та за по лесно се маха и стартера остава на два болта..
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  Ти решаваш....
                  Но да знаеш, третия болт е доста играчка, да го завъртиш и отвиеш, Щото е отдолу, та за по лесно се маха и стартера остава на два болта..
                  И на моя стартер са два, до сега няма проблем а и свалянето не иска канал или лягане отдолу.

Коментар

Първоначално публикуван от dijn Преглед на мнение
                    И на моя стартер са два, до сега няма проблем а и свалянето не иска канал или лягане отдолу.
                    За 2 болта е ясно, ама 3тия като е сложен... Доста майки ще отидат при някой, докато го отвива
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Aз с гаечен развивах двата и си беше малко гинеколожка работа,но не е толкова трудно,колкото очаквах.Значи така ще го лаят кучетата
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Я вземи си сложи и третия болт за да няма после теми от сорта на счупи се това.......
                        Land Rover Discovery II 3,9 V8
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

За съжаление ми се налага пак да пиша в темата...Баща ми ходил на вилата за уикенда и стартера май се е окотил.Като се завърти ключа се чува само как котвата залепва и изхвърля зъбното колело.Но самия стартер не се върти..Погледнах ей сега в тъмното да не е хлабава клемата на акумулатора (защото когато е била хлабава ми го е правила тоя проблем) но не е така.Бутнах и на самия стартер кабелите...нъц,а иначе нямаше абсолютно никакъв проблем 2-3 дена,което значи,че 99% е изгорял стартера (нямам обяснение как и защо)...Ако ви идва на ум защо е така или някакво решение-споделете,ако ли не,да отивам до моргата и да вземам "нов".
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

• От: Постоянни проблеми с Нива...

Четки или контактите във шалтера-ремонтираи
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

За съжаление ми се налага пак да пиша в темата...Баща ми ходил на вилата за уикенда и стартера май се е окотил.Като се завърти ключа се чува само как котвата залепва и изхвърля зъбното колело.Но самия стартер не се върти..Погледнах ей сега в тъмното да не е хлабава клемата на акумулатора (защото когато е била хлабава ми го е правила тоя проблем) но не е така.Бутнах и на самия стартер кабелите...нъц,а иначе нямаше абсолютно никакъв проблем 2-3 дена,което значи,че 99% е изгорял стартера (нямам обяснение как и защо)...Ако ви идва на ум защо е така или някакво решение-споделете,ако ли не,да отивам до моргата и да вземам "нов".
                              Четки! Калин ти е казал вече решението (вероятното).
                              Обади ми се , ако не намериш изгодно стартер.
                              Имам няколко от нива 1.6 (2121). Те стават и за другата (21213), но това няма значение.

Коментар

За съжаление.... стартера май се е окотил.Като се завърти ключа се чува само как котвата залепва и изхвърля зъбното колело.Но самия стартер не се върти...Ако ви идва на ум защо е така или някакво решение-споделете...
                                Първо провери акумулатора.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X