Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с Нива...

Акумулатора е добре.Баща ми е пробвал (след като е запалил на тикане) като кара по инерция,да я загаси и да запали на стартер,но и тогава не е могла,пак същите признаци.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Това не е достатъчно. За да е сигурна проверката, вземи ток от друг акумулатор
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Това не е достатъчно. За да е сигурна проверката, вземи ток от друг акумулатор
        Добър съвет. Опитай!
        Да нямаш някой консуматор , който при даване на контакт да дърпа тока?
        Имах допълнителна перка с принудително пускане. Като я забравя пусната (тя е много тиха) после при палене само "щрака" включвателя и не завърта.
        Като се усетих и изключих перката всичко си дойде на място.

Коментар

Ако се окаже, че акумулатора е здрав, както твърди колегата може да се провери и шалтера. Медната плочка, която свръзва накъсо силовите контакти постепенно нагаря. Като се даде на късо с една отвертка или щанга между двата медни болта ще се провери хем дали акума наистина е читав хем дали има още четки. Това да се прави при изключена от скорост кола и дръпната ръчна(за всеки случай).
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Аз днес демонтирах стартера и го пробвах на акумулатора направо да видя дали ще завърти-не,не завъртя,само котвата изхвърля зъбното.Ама може и да бъркам по принцип де с пробата.Как точно се пробва,кое се слага на + и кое на -,да видя дали съм сбъркал ?
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Най-добра работа ще ти свършат кабели за подаване на ток. Настъпваш стартера, за да не побегне. Единия кабел от "-" на акумулатора го закачаш на едно от ушите за болтовете. С другия кабел захапваш медния болт от който си свалил плюсовия кабел от акумулатора. С по-тънко кабелче можеш да подадеш "+" на малката клема от която си откачил тънкия кабел за шалтера. При такова връзване стартера ще завърти ако всичко е наред. Ако е нагоряла контактната плочка в шалтера само ще щрака. За да видиш дали има четки и здрав колектор на ротора, подаваш плюс с дебелия кабел на другия меден болт, от който една шина влиза в статора. При такова захранване стартера трябва да завърти и без да изхвърля бендикса. Повтарям, че през всичкото това време трябва да си настъпил стартера за да не побегне и даде на късо. Ако и сега не завърти то процедурата е ясна - или разглобяване и ремонт или нов. Успех!
              Из "Златния телец"

Коментар

По-точно няма накъде!!!
                А на място в колата - с отвертката между двата дебели болта, без да се допира някъде до маса!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  Настъпваш стартера, за да не побегне.
                  Така се чупят пръсти и стават пожари.

1. Стартерът се стяга в шлосерска стиска ("менгеме").
                  2. Ток от акумулатора се подава с добре закрепени кабели, като се внимава да не стане късо съединение между + и -

Коментар

Прочети пост 243!
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Адаш по фамилия,не съм ти пренебрегнал поста това го направих онзи ден,когато го свалях пак,въпроса е,че както работеше и се окоти...Поръчах да дойде "нов" и утре ще видим какво ще е. Иначе правилно съм пробвал стартера и само изхвърли.А и добре че не е завъртял,че го държах с една ръка а то явно май трябвало да се държи по-могъщо...
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Мисля,че качвах някакви снимки,но с риск да се повторя,ей-това е стартера на лада родно производство,редукторен:

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Проблем,дадох стартера на баща ми да го видят в завода където работи и ей сега ми се обади,че си въртял и всичко било наред,даже го пробвали на слаб акумулатор.Значи започваме да търсим по колата....на мен ми е интересно,как изведнъж станаха тия неща.

Казаха стартерни релета някакви до делкото да съм погледнел и къде е тоя шалтер,от който излиза малкия кабел с кабелната обувка за стартера ?
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ами шалтера си е на стартера - цилиндричната част, от която стърчат двата медни болта. И кабелчето се закача към по-малката клема а не излиза от там.
                            П.П. Този ти пост ме навежда на мнението, че вчера нещо не си пробвал стартера по описания от мен начин.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Най-вероятно...щом не завъртя в моите ръце или пък се е разлопал докато баща ми го занесе и е тръгнал,знам ли,тя тая нива има собствено мнение за всичко.Едно нещо,което съм правил по нея,не е станало от раз,а пък хич да не е,съм правил доста неща по другите мои и чужди коли и до сега никакъв проблем.

Мислих,че шалтера е някъде другаде,за това казах излиза кабел.

Добре,единия болт,на който се слага +вия кабел е ясен,че идва захранване в него.Малкия кабел подава сигнал от ключа,а другия меден болт е,когато шалтера вътре залепне и така подава + към мотора на стартера,греша ли?

Тогава не може ли просто да сложа + на вътрешния меден болт,този който от него излиза кабела и отива в стартера и минус на корпуса и да завърти ? Тоя шалтер вътре,се явява по-мощно реле просто.
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Да, можеш да подадеш плюс на вътрешния болт, но само за пробата. Когато стартера е на колата, точно шалтера подава чрез медната плочка, която е в него +, за да завърти стартера. При положение, че плочката е нагоряла, само ще щрака и няма да върти.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X