Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с Нива...

Радвам се че съм помогнал.Обаче за маншоните и лагера, съм неподготвен Аз реално нива не съм имал-само жигулки... те са много идентични, но точно маншони и карета няма в тях, а лагерите отпред са други, макар и на същия принцип.
    За западните коли се появиха едни неопренови маншони-можеш да ги разчекнеш откъм малката им част и нахлузиш върху карето, без да го демонтираш, като при това не се разтеглят от тая грубиянщина.Много са еластични.А за лагерите е важно да се спази принципа за двата конуса-трябва да се сглобят с необходимия луфт, иначе като загреят се чупят.Което понякога става чак като излезеш извън града и е много тъпо.Случвало се е, докато пътувахме с Ясен и неговата Нива за Плевен.Преди това беше покарал доста градско, а се счупиха на магистрала Хемус, край Осиковица, което са си едни 70 км.Колко е луфта, трябва справочниците да кажат-това зависи от размерите на лагерите.

Коментар

Дали е от акумулатора или нещо друго,но като застудя и пак старата песен с паленето,врът врът и аха аха да спре и после от някъде и идват сили завърти по-смело после пак все едно с манивела...Днес сложих мултицета,акумулатора беше на 12,4 след цяла нощ,тръгнах да въртя и моментите в които се тормозеше с въртенето,напрежението падаше до 8 и нещо волта...,което е ужас,иначе като върти смело 11.8,като запали качи до 14,8 после свали на 14.1-13.9 волта. Май някоя клетка се споминала,а ?
      Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
      feikot@abv.bg
      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
        Дали е от акумулатора или нещо друго,но като застудя и пак старата песен с паленето,врът врът и аха аха да спре и после от някъде и идват сили завърти по-смело после пак все едно с манивела...Днес сложих мултицета,акумулатора беше на 12,4 след цяла нощ,тръгнах да въртя и моментите в които се тормозеше с въртенето,напрежението падаше до 8 и нещо волта...,което е ужас,иначе като върти смело 11.8,като запали качи до 14,8 после свали на 14.1-13.9 волта. Май някоя клетка се споминала,а ?
        Да не ти е прекалено гъсто маслото ?? Че така прави с М10Д, когато е студено
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

На тази прави всичко.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Елементарно:За да си 100% сигурен,че проблема не е в акумулатора просто пробвай с друг,свален и работещ нормално на друга кола.
            Друга причина за мудното въртене може да е понижена мощност на стартера:често причина за това са затягащи втулки или повредена,износена,скъсана четка-/последното е рядко явление,но ми се е случвало и симптомите бяха същите/.
            Не на последно място:Провери си началния ъгъл на изпреварване на запалването-/центровката/.При по-голям от необходимия аванс ситуацията е 1 към 1 с твоята.

Коментар

Ама тогаз рита и пали изневиделица.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Рита,ако се мъчиш да я палиш с манивелата и много добре се усеща на ръчичките.
                Иначе,като я въртиш на стартер "ритането" се проявява в мудно въртене.

Коментар

Дали е от акумулатора или нещо друго,но като застудя и пак старата песен, май някоя клетка се споминала,а ?
                  Най-вероятно нямаш добра маса,лекува се със силов кабел свързан към мотора и минуса на акумулатора.При мъртва клетка,няма как да имаш 12,4в,ще бъде около 10-11в.Можеш да диагностираш ако акумулатора е обслужваем като развиеш капачките и някой върти на стартер(стартера го играе товарна вилка),ако има кипяща клетка е мъртвец.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Подарявам стартер за Нива, кой иска?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Подарявам стартер за Нива, кой иска?
                      Аз,че сега съм точно на тая тема.
                      Ако ти се занимава с куриери разбира се-Еконт,Ямбол-централен офис.
                      0895443568-Янко

Коментар

По адрес на всички,които пишат-това го прави само като е първо палене.Като запали и след 10 сек я загася и пак я запаля,пали на четвърт.Със сигурност е с голямо предварение,защото е на метан.В пъти са се чудили хората как пали буквално на четвърт,само да чукне и пали.Обаче,на мен ми се струва,че май маслото е проблем,защото започна сега да го прави като захладня,а и го правеше миналата зима същото.Стартера предполагам ако е,ще го прави и на загряла кола,маса,контакти и пр. също ще трябва да се появяват и на загряла кола,това е само като е студена. Маслото е 15в40....дали да не капна 10 ?
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Категорично 15W40 не създава такива проблеми.

Коментар

Колеги,сложих допълнителните кабели за маса,върти,но пак не можа да запали днес...Нямам вече никакви идеи (освен да я гася на бензин) какво да правя с тая кола...
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Колеги,сложих допълнителните кабели за маса,върти,но пак не можа да запали днес...Нямам вече никакви идеи (освен да я гася на бензин) какво да правя с тая кола...
                              Иди на газаджия

Коментар

Тя е на метан,проблемите са и САМО и единствено при първото палене.След като запали един път,после само да докосна ключа и пали,ама първия път е тегав.
                                feikot@abv.bg
                                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X