Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с Нива...

Еми явно не е ,щом е тръгнал в завода.Други причини ?
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

А сигурен ли си, че са го захранили точно така както се захранва при монтирано положение! В началото ти каза, че на колата само щрака. При такива признаци или слаб акумулатор или нагорели контакти. Щом на колата щрака значи до малката клема отиват 12В. Това изключва повреда в оперативната верига от ключа до стартера.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

И аз съм за нагорели контакти в шалтера,или за затягащи втулки в стартера.
        ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Току що звъннах да питам,точно как са го захранили,и са го захранили така + на празния меден болт,минус на корпуса и + на мъжката кабелна обувка.Което е вярното свързване и е тръгнал...Защо обаче при мен не тръгна... Майсторите казали,че четките били ок и контакторните пластини...де да ги знам вече,ще сложа тоя новия,ако и той прави проблеми,значи е нещо по колата.
          Последно редактирано от feikot; 27-11-12, 12:33.
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ако невинаги тръгва, причина може да е повредена секция в ротора.(най-често нарушена връзка между колекторна пластина и проводник) Когато съответните пластини попаднат под четките не се случва нищо. Когато се размърда - двигателят тръгва.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тъй, тъй! На прост език казано "колектора да е хвърлил калая".
              Из "Златния телец"

Коментар

Запретнах ръкави в 21 часа днес и реших да се захвана аз,ето видео как беше стартера отначало
                Акумулатора беше стоял повече от 24 часа на зарядно и го беше надул,притеснително до 15.1 волта.Както се вижда,мотора си върти енергично,но само при подаване на ток на късо.Когато е "както трябва" виждате,че не върти. Отворих шалтера и се откри тази гледка
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:029113748.jpg
Прегледи:1
Размер:62.8 КБ
ID:5429377

Име:029113749.jpg
Размер:68.9 КБ
ID:5429376

Име:029113750.jpg
Размер:60.0 КБ
ID:5429378
                Особено единия контакторен болт си се беше изял от едната страна,поотхлабих го малко и го завъртях със здравата част на вътре.Изшкурих цялата контакторна пластина (точно тогава ми падна батерията,че качвах клипа в ютуб от телефона...) изшкурих и болтовете.Напръсках ги обилно с контактен спрей Вюрт (за всеки случай) затворих,запоих и резултата е това -

Притеснението ми е,че много бавно се върти и преди почистването и след,но го определям на това,че акумулатора се е поизтощил и не мога да дам много хубава контактна повърхност с тия кабели.Утре го монтирам и ще видя какво ще каже.Евентуално нещо друго по колата,което да отговаря за тази работа има ли,освен масите ?
                feikot@abv.bg
                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Бавно върти,или има проблем или акумлатора е "пътник"!
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Пак пуснах да се зарежда акумулатора и утре по обяд,че имам работа преди това,ще видя на зареден акумулатор как ще върти.
                    feikot@abv.bg
                    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Отвори отзад при четките и виж дали няма пръски от калай по статора. Ако колектора е с опушеносин цвят може да има междувитково късо, но тогава трябва и да грее при по-продължително въртене.Освен това между колекторните ламели на окъсените секции има нагар и много-ситни капчици медна стопилка. Ако има такива признаци го мятай на боклука. Ако колектора е добре отиваш на смяна втулки.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първия път като го отварях имаше такива капчици споилка...Слизам да го качвам на колата,ще видя дали ще работи или ще отлита
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Нивата отново е на пистата,стартера не можах да го позная как върти.Очаквах да не може да завърти,но явно опасението ми,че не му давам достатъчно контактна повърхност с тоя кабел се оказа вярно.Дали от почистването на контактната пластина и медните болтове,но наистина е безупречен за момента. Благодаря на всички отзовали се,благодарение на вас нивата пак лети,а аз отметнах още една автомобилна част в графата "опознати"
                          Последно редактирано от feikot; 28-11-12, 12:00.
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Всичко е хубаво, когато завършва добре.
                            Браво !

Коментар

Тишо,фирма "Монамур" ти е по близо от "Надин". ела при нас ние ще я оправим.Също така ми имаш номера обади се и ще видим какво може да направим.(най-много да я рециклираме като моята)две години не ти мърдат сллед работа да човъркаме .поздрави

Коментар

А,разгеле,добре дошъл Ти вземи го вдигай тоя телефон,именнико !
                                feikot@abv.bg
                                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X