Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Хората не са прости, а с ограничени възможности.
    , на мисълта.

Коментар

Айде стига сте си мерили, хм, убежденията?

Нивата е проклета рускиня, на която не искам да съм първия, да. Това не значи, че имам нещо против да съм и втори. Тази, която имам, ми върши много добра работа.

А ниското и при това променливото качество на АвтоВАЗ е обективен факт, срещу който няма какво да се каже.

пс. Проклета рускиня в никакъв случай не е обида.

Коментар

И аз имах възможност да покарам Нива и не бих си купил собствена, поведението и на асфалт е отвратително. Пък и ако се поддържа както трябва разходите не са малки. За комфорт няма нищо да кажа... Багаж не събира... Хора за дълъг път - двама... Разход - аз като я карах гореше колкото и сипя . А за проходимостта - някъде минава, някъде не
        ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Чета мненията и се убеждавам в следното: "за всяка покупка трябва да се реши за какво ще се използва". Това важи и за джипка. Трябва да си 100% сигурен в това, от там нататък избора е много лесен. Аз моя сам го направил и сам се спрял на НИВА. Недостатъци: не става за тежък оффроад, не става за основна кола. Предимства: много стабилна на страничен наклон "една от най - стабилните", евтина поддръжка, може да си я обслужваш сам. Използвам я за ходене на риба по язовири , през зимата на ски и за прекарване на всякакви неща. За тези неща ми върши перфектна работа. Това е което исках да споделя. А има и хора които карат нисан патрол , но е целия изгнил и разкривен и на нищо не прилича. но е нисан хихихихихихихи
          ЛАДА НИВА 1.7
          Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Първоначално публикуван от sharky09 Преглед на мнение
            Чета мненията и се убеждавам в следното: "за всяка покупка трябва да се реши за какво ще се използва". Това важи и за джипка. Трябва да си 100% сигурен в това, от там нататък избора е много лесен. Аз моя сам го направил и сам се спрял на НИВА. Недостатъци: не става за тежък оффроад, не става за основна кола. Предимства: много стабилна на страничен наклон "една от най - стабилните", евтина поддръжка, може да си я обслужваш сам. Използвам я за ходене на риба по язовири , през зимата на ски и за прекарване на всякакви неща. За тези неща ми върши перфектна работа. Това е което исках да споделя. А има и хора които карат нисан патрол , но е целия изгнил и разкривен и на нищо не прилича. но е нисан хихихихихихихи
            И колко градуса е стабилна на страничен наклон, че е една от най-стабилните.
            Всъщност това няма никакво значение защото Нивата никога не може да стигне до места където страничния наклон е от значение.
            Нали е за ниви.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              ...
              Всъщност това няма никакво значение защото Нивата никога не може да стигне до места където страничния наклон е от значение.
              Нали е за ниви.
              Я, живнала смахнатата тема.

Всъщност, не навсякъде се казва Нива - има и други имена. Пазари...

Със сигурност Нива не е нещо особено на страничен наклон - особено с багаж на покрива и пълна с народ. Геометрията и е съвсем среден компромис между възможността да се обърнеш настрани и възможността да задереш по корем (тези две неща са взаимно-противоположни). Не личат и някакви конструкторски напъни да се смъква центърът на тежестта надолу - по-скоро даже доста лежерно е подходено с двигателя и предния диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                И колко градуса е стабилна на страничен наклон, че е една от най-стабилните.
                Нали е за ниви.
                Ама изкара чувство за хумор : Била за Ниви .......)
                подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Е то остава и с железата да спрем да се шегуваме.

Коментар

Защо ли изобщо се вкарват на"второ,трето и т.н четения"явните неща.Миналата седмица мой добър приятел и отличен колега-ловец продаде една Нива,която успя да възстанови от полу-скраб(има си собствен сервиз и доста добри майстори)за 5К лева??????беше я купил за 800.-Изкърпиха и пода и гредите,че много молци бяха я яли,купиха тук-там -калник,врата,нова боя,няколко дифа от скраба докато натъкмят нещо и бракмата(понеже си е точно това) замина за горе споменатата сума.Само след ден колегата си взе за същите пари къса база на опел фронтера,'99 год,2.0 инжекция-направо кукла-с климатика,с ел-пакета,перфектно състояние.Никога няма да разбера този номер-как е възможно да се дават пари за Нива,когато има много по-истински неща за същите пари.Аз не мога да се кача на рускинята,понеже съм около190см и 130кг,но преди се возих на няколко хайки и не съм виждал нищо по-измислено като автомобил.Докато карахме към ловището по асфалта ми счупи главата от виене и тресене,когато тръгнахме по коловозите счупи раздатка и и остана едната полуоска в коловоза,заедно с парче от дифа-е какво е това.Колкото до Испания и Италия-ами няма по-евтино предложение 4Х4,пък са и доста по-различно изпълнение от предлаганото е родината.Та това е ,няма да ги разбера тия неща.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                      .........Никога няма да разбера този номер-как е възможно да се дават пари за Нива,когато има много по-истински неща за същите пари............
                      Абе и аз това се питам
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                        Докато карахме към ловището по асфалта ми счупи главата от виене и тресене,когато тръгнахме по коловозите счупи раздатка и и остана едната полуоска в коловоза,заедно с парче от дифа-е какво е това.Колкото до Испания и Италия-ами няма по-евтино предложение 4Х4,пък са и доста по-различно изпълнение от предлаганото е родината.Та това е ,няма да ги разбера тия неща.
                        Нивата не е точната кола за асфалт, но да пишеш такива краини мнения според мен не е правилно ! И УАЗ-а е доста шумничък на асфалт ,но в гората ? Коя кола не се чупи ,че Нивата се счупила в гората ,други джипки не се ли чупят в гората Моята е на 9000 и още не се е счупила ,а не може да се каже че я щадя от 30.04 до 06.05 и навъртях 2500 км от тук до Украина и обратно пък нищо не и стана
                        На всеки е ясно ,че Фронтерата е по комфортна и удобна спор няма, но аз искам да карам Нива
                        Последно редактирано от kinex; 07-05-08, 09:42. Причина: неправилен цитат

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                          Аз съм имал кола чисто нова.Деу рейсър 93 г.През 2005 г.едвам му взех 3000 лв и то само защото беше перфектен,обслужен и с климатик........
                          На 12 годишна кола от нисък клас колко искаш да и вземеш??
                          В момента 10 годишни от същия клас са на тези пари.
                          Така че за 2005 година предложението е било добро.
                          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
                            Нивата не е точната кола за асфалт, но да пишеш такива краини мнения според мен не е правилно ! И УАЗ-а е доста шумничък на асфалт ,но в гората ? Коя кола не се чупи ,че Нивата се счупила в гората ,други джипки не се ли чупят в гората Моята е на 9000 и още не се е счупила ,а не може да се каже че я щадя от 30.04 до 06.05 и навъртях 2500 км от тук до Украина и обратно пък нищо не и стана
                            На всеки е ясно ,че Фронтерата е по комфортна и удобна спор няма, но аз искам да карам Нива
                            Недялко е прав.Аз имам паджеро 2, УАЗ-буханка , а преди два дни станах собственик и на НИВА.От опита с първата и втората и сравнявайки я с Нивата от която два дни не слизам мога да кажа,че тя си има своите достойнства.Това е най дребния истински джип.Къс,нисък,проходим.В нашия район има места където не мога да завия с УАЗКАТА,но Нивата се промушва.Затова смятам,че всяка марка има достойнства.Фронтерата не е лоша,но мнението ми е,че в определени моменти е трудно да я приема за добър джип. Истината е,че всеки автомобилист има предпочитания.Затова да не се критикуваме кой каква кола кара.Пожелавам безаварийно движение на всички !!!

Коментар

Поздрави пак от мен. Много ми хареса коментара за "нивата" хихихихиих
                              На мой ред ще кажа , че и аз не мога да ги разбера хората които карат западни джипове които не могат да подържат и изглеждат като гробници, но са "западни"!?!?!?!?!?! Също нямам разумно обяснение защто има хора които карат огромни джипове в софия и не могат да минат по половината улици в центъра, а за паркиране да не говорим. Хора всякъкви
                              ...........последно му се смях на един с Q7 направи около 7 маневри и не можа да влезе в улицата която искаше и се отказа. Но пък успешно ги качват по тротоарите!!!!!!!!!!!!!! Но всеки си е направил сметката. Ако трябва да си купувам пак джип в момента не бих се замислил какъв да е. Няй важно е да знаеш за какво ти е и какво очакваш от него. На мен ми върши перфектна работа и съм много доволен от него. Ако имам възможност бих си взел един Дифендер от мотопфое чисто нов, нооооооо за съжаление друг път. хихихихиихихиих
                              И те така.
                              ЛАДА НИВА 1.7
                              Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

защо толкова плюете по нивата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X