Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарски неща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Витарски неща

Втулки и аз нямам
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Мистика...
      Тя вече Витарата не изглежда точно така отзад, надявам се до 3-4 дена да приключа с тоя цирк, че ми писна тотално.
      Мислех дали да не закача бутилката на въпросните втулки, но се отказах, ще мисля нещо друго.
      като приключа, ще дам отчет.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

• От: До: Витарски неща

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Ей тоя проблем още не мога да го реша.
        когато тръгна да го дебна умишлено, всичко е ОК. Не, че ми пречи особено, но като не знам от какво е, ме притеснява - кормило все пак.
        Засега само знам, че не е от каретата на кормилния прът. Хидравликата работи безупречно. Шарнирите са здрави.
        Прави го на съвсем равно място, не е от пътя. По-скоро не е и от гумите, защото съм го усещал и на поледица.
        По едно време си мислех, че е от парзитния хебел, но и на него нищо му няма.
        Не съм пробвал да махна ремъка на хидравликата, да видя дали пак ще задържа, защото колата се кара постоянно и не ща да ставам като Бат' Арни
        Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем?
        Здравей,имам един познат със същия или подобен проблем/не знам как е при тебе/.Пробвах я и аз получава се следното ,когато завиваш с много малка скорост се усеща едно задържане на волана за секунда ,след ходене по много сервизи стигнаха до заключението че това се получава от заключващия механизъм на волана,но той не е дал да го разглобят защото има аирбег и го дострашало да не го скапят.Ти можеш да провериш на твойта как стоят нещата там.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Този проблем го дискутирахме с един наш колега, който почти не пише във форума, в секторната кутия има 26 сачми, които се въртят през едни улеи и са за предаване на движението от кормилото към оста на кутията и тя от своя страна на хебела, та тези съчми ги беше разпилял и беше сложил 24 и го имаше това засичане, отделно беше натегнал много големият О-пръстен, откъм страната към оста към кормилната щанга към волана. Скоро ще пиша тема за секторните кутии при витарката и ще приложа снимки и обяснения, засега толкова. Нищо не разбрахте, нали

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
            Здравей,имам един познат със същия или подобен проблем/не знам как е при тебе/.Пробвах я и аз получава се следното ,когато завиваш с много малка скорост се усеща едно задържане на волана за секунда ,след ходене по много сервизи стигнаха до заключението че това се получава от заключващия механизъм на волана,но той не е дал да го разглобят защото има аирбег и го дострашало да не го скапят.Ти можеш да провериш на твойта как стоят нещата там.
            При мен поне не е от там. В момента купето е разкачено от шасито, съответно и кормилото от секторната кутия. Проверено, всичко, което остава към купето е в изправност.

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            Този проблем го дискутирахме с един наш колега, който почти не пише във форума, в секторната кутия има 26 сачми, които се въртят през едни улеи и са за предаване на движението от кормилото към оста на кутията и тя от своя страна на хебела, та тези съчми ги беше разпилял и беше сложил 24 и го имаше това засичане, отделно беше натегнал много големият О-пръстен, откъм страната към оста към кормилната щанга към волана. Скоро ще пиша тема за секторните кутии при витарката и ще приложа снимки и обяснения, засега толкова. Нищо не разбрахте, нали
            Разбрах те. То и без това декстрона е за смяна, пък и днес, като гледам, ще вали, та кърпенето отпада...
            Да снимам ли?

Коментар

Ами как?

Коментар

така, пръснах кормилната кутия. И, разбира се, проблема веднага лъсна: най-обикновена мизерия. Явно течността не е сменяна откак това чудо е станало на кола, изтекоха и разни не особено приятни г...на. Съчмите са си 26.

Има някоя и друга снимка, остана ми само едно - да изкарам хебела от пръта. Това е така зверски клеясало, че не е истина! Натягам скобата до късане - тц. Скобата с помощ от големия чук - тц. Само с нагряване не съм пробвал още, ама засега не съм фен и да пробвам. Да почине малко и пак ще се бием

Коментар

Стефане, умната.
                  Да не би да има някакъв стопор там, щом толкова пък не ще да помръдне...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

С два килограма чук няма прошка, аз така ги смъквам, блъскам и литва към стената, оня ден изкривих оста на менгемето, а то е 20годишно, от старото желязо

Коментар

Може, с кормилната кутия още не сме се е.@ли...
                      На връщане от събора не стига, че карах без книжка, но и на 20 км преди Шумен останах без съединител.
                      Днес за 2 часа с навигатора(големио син)свалих кутията, и се оказа аксиалният лагер. Една каша от гривни, съчми и пластмаса.
                      Трифоне, да нямаш лагер за продаване?

Отделно от това разглобих карето което строших на траяла. "Сепаратора" на карето е на части. Имах още един стар, с него сглобих наново карето, но докато не си намеря правилната телена зегерка която застопорява карето към полуоската-няма да сглобявам.
                      Трифоне, да не би да имаш и такава зегерка?
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Лагер нямам, цялата кутия заминава при Антон, а зегерката е при мен, утре мисля да си ходя към Русе, ще звънна като тръгна и ще ти я оставя, ще проверя да не те излъжа
                        Дай ми данни за лагера, утре ще ходя в един магазин и мога да проверя колко струва и ако става да ти го донеса
                        Последно редактирано от trent; 12-09-10, 19:32.

Коментар

Аз май имам един притискателен лагер от Балено, не е много стока, но зор-заман може да изкара няколко хиляди километра. Ако няма друг вариант, зънкай. Ако е същия де, че не ми се сваля скоростната кутия да ги меря.
                          Хебела се държи на една амнайсе милиметрова гайка, която развих със скачане. Във вала е на шлици (любимите на Сузуки шлици, дето ги слагат където трябва и където не), които обаче са клеясали зверски. Няма никакви други стопори. Сега съм я оставил напъната със скобата, да мисли до сутринта и пак ще има побой.
                          Може би грешката ми е, че най-тежкия ми чук е кило и двеста...

П.П. Купето го отлепих на 3 санта, стана добре. Гледам, че тръбите, на които се хващат щангите на задното окачване са изгнили капитално. Та се чудя, така и така ще слагам нови, дали да не ги преместя с примерно 30на милиметра надолу направо. Знам, че ще кажете, че е малко, а и честно казано, започва все повече да ми харесва как изглежда на височина, както е на стойките... ама не влиза в гаража В смисъл, че сега е вдигната с около половин метър, за да може да се работи спокойно... направо плаче за 2 тойотени моста

Коментар

"направо плаче за 2 тойотени моста"
                            Там е истината

Коментар

Само за излюстрация на височината - аз съм 176см

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:W_wiso4ina.jpg
Прегледи:1
Размер:59.3 КБ
ID:5208272

Опитах се да сложа шофьорската седалка от Лансера - все пак е поне 10 пъти по-удобна от Витаровата, но ...

Име:W_Sedalka.jpg
Размер:57.4 КБ
ID:5208271

А така правят баланс на гуми в наше село ... после Колето да не се чуди, що му звънкам да го питам къде да ми направят баланса в ... Шумен! Обикновено ги гледам в ръцете, ама тая красота съм я пропуснал. принципа е " 'Ма то жипка, за к'во ти е баланс"

Име:W_Balans.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5208273

Коментар

Пуу, разфасовах я най-накрая кормилната кутия. Цял ден ме занимават с глупости днес, едва вечерта ми остана време да си поблъскам на спокойствие С повечко почукване и с голямата скоба, става.
                                Семерингите и О-пръстените до сега са държали, но гледам, че са на ръба, утре ще търся нови. Малко ме притеснява семеринга на входящия вал, че единия му размер е 18.7
                                Ако ми изтресат някоя гламава цена, сериозно се замислям дали да мина последния 1мм от вала на струга (или на шлайф?) и да го докарам до някой по-човешки размер. Конструктивно позволява подобна заигравка, не ми се занимава, но зависи какво ще кажат като цифра...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X