Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарски неща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Витарски неща

...
    Повторение на поста, моля да бъде изтрито.
    Последно редактирано от tef4o; 03-10-10, 00:36.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ламаринения "леген" не съм го слагал, но не знам дали няма да ме е яд. Засега прецених, че резервоара е твърде малък и твърде тесен и не се налага.

Имаш само една тръба за излишно гориво, другата е за вентилация. Цялата система съм я разкарал още с купуването на джипката. На теория е с екологична цел, но ефекта е толкова близко до нулата, че не си струва умуването. Реално поддържа малко надналягане в резервоара, което може би мъничко облекчава работата на бензиновата помпа, но при условие, че караме предимно на газ, е все тая.

Кутийката не съм се замислял за какъв чеп е сложена, на резервоара на Мицубишито нямаше такава измишльотина и затова не съм си правил труда да я слагам. Утре ще погледна по-внимателно за какво служи, но ме съмнява да е нещо реално необходимо.

Нета ми в момента е пълна отврат и не мога да видя снимките в пълен размер, но ако правилно виждам, си резнал дясната част на резервоара. Как си намислил гърловината за зареждане с бензин? Аз май брах най-много ядове тъкмо с нея.
      И къде ще ти е щуцера за зареждане с газ, че на мен сега това ми е болката

Коментар

Резервоара ми беше в доста добро състояние и си оставих оригинално както си е часта за пълнене(дясната част)
        само мисля да удължа оригиналните дупки за захващането да мръдне още малко в дясно. зареждачката ми ще е на задната броня но теб това не те устройва,незнам защо.като си има капаче нее кой-знае какъв проблем. за сега съм с една туба от масло вместо резервоар и външна помпа от фолксваген и се колебая дали изобщо да режа за потопяемата. Мисля и по вариант сизцяло нов пласмасов резервоар но за сега нищо подходящо несъм срещнал.
        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Здравейте колеги !Искам да си сменя филтъра на автоматичната скоростна кутия .Автомата е тристепенен ,витарата е 95 г..Питах на няколко места за филтър ама все на камък удрям !Във един сервиз ми искаха номера на шасито ,но и от там ми отговориха ,че сузуки не подържат този консуматив за автомати !Къде да си намеря филтър ?Ако някой знае нека помага !
          Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
          костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
            Резервоара ми беше в доста добро състояние и си оставих оригинално както си е часта за пълнене(дясната част)
            само мисля да удължа оригиналните дупки за захващането да мръдне още малко в дясно. зареждачката ми ще е на задната броня но теб това не те устройва,незнам защо.като си има капаче нее кой-знае какъв проблем. за сега съм с една туба от масло вместо резервоар и външна помпа от фолксваген и се колебая дали изобщо да режа за потопяемата. Мисля и по вариант сизцяло нов пласмасов резервоар но за сега нищо подходящо несъм срещнал.
            Щом имаш външна помпа, хич не се мъчи. Аз имах само потопяеми, та затова си отворих тая кушия.
            За разположението на гърловината - подведе ме последната снимка. Чак сега видях, че просто е снимано от другата страна
            Относно щуцера на газта - просто на бронята се каля яко понякога, а и не бях сигурен дали ще имам изобщо задна броня. Върти ми се нещо из главата, ако не завали, довечера ще докладвам.

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
            Здравейте колеги !Искам да си сменя филтъра на ...
            В понеделник ще ходя да търся едни регулировъчни пластини (които също са консуматив и също липсват, включително и в Миркат), освен да попитам и тук. Проверявал ли си по фирмите (сериозните), които се заминават с масла? Дай за всеки случай един номер на рама.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              В понеделник ще ходя да търся едни регулировъчни пластини (които също са консуматив и също липсват, включително и в Миркат), освен да попитам и тук. Проверявал ли си по фирмите (сериозните), които се заминават с масла? Дай за всеки случай един номер на рама.
              Ще ти бъда благодарен да пробваш - ето номера : JSAETA01V00142972
              Смених маслото и филтъра на автомата преди 15 000 км. в един сервиз ,специализиран само за автомати ,ама май са сменили само маслото ,или са сложили филтър който не отговаря за този модел !Затова искам процедурата да си е извърша сам !
              Последно редактирано от karata_z; 03-10-10, 11:56.

Коментар

Все още не съм ходил по магазините, излязоха други задачки
                Като гледам и днес няма да ги сваря, но ако не са затворили ще опитам.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Все още не съм ходил по магазините, излязоха други задачки
                  Като гледам и днес няма да ги сваря, но ако не са затворили ще опитам.
                  Дано излезе нещо !Днес пак се пробвах във един сервиз ,даже незнаеха ,че има витари автоматици !

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
                    Дано излезе нещо !Днес пак се пробвах във един сервиз ,даже незнаеха ,че има витари автоматици !
                    Интересно, порових и излезе следното: за тая точно Витара филтър като резервна част не се предлага. Причината, както ми обясниха е, че филтриращия елемент е за многократна употреба. При смяна на маслото се почиства и се сменя само гарнитурата.

Коментар

То дори не е резервна част а консуматив, но и резевни части се продават така че не виждам логика да няма.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                        То дори не е резервна част а консуматив, но и резевни части се продават така че не виждам логика да няма.
                        От къде да знам бе човек, казвам какво ми обясниха. Не ми е изпадала такава скоростна кутия, нямам лични впечатления.
                        То ако е за въпрос, от 3 седмици търсим една загубена подложна шайба за Баленото, дето я струва 10 цента, я не, ама я няма никъде. Да не продължавам, че пак ще се разпсувам на Миркат накрая...

Коментар

Вчера и днес, по случай хубавото време, успях да побачкам малко по Витарата. Вече си имам задна броня (почти оригиналната, само дето има 2 дупки за хайджек ), врати, калници, фарове. Почти съм готов и със преработките по спирачната система, но ще се хваля (или ще псувам) след тестовете.

Излезе проблем обаче - прецакано ми е цилиндърчето на предна дясна спирачка. Хрома се е обелил и отдфолу е ръждясало зловещо. Търся спешно целия супорт или само буталце. Спирачния апарат е японски, за невентилиран диск. Спешно ми е ... че ми е писнало да се правя на пешеходец

Коментар

Аз пък си строших карето...
                            За кой ли път вече. И все едно и също-външно дясно. Ама все го ремонтирам със стари части, и резултата не е неочакван де. Сега вече старите части свършиха, ще се купува ново.
                            Но и изместеният назд носач също оказва влияние-още като взех витарата си имаше удар там, аз вече няколко пъти се нахендрям на разни стърчащи от земята пънове и камъни, последно се ударих(няколко пъти) в "стъпалата" на траяла на събора. И сега отдясно базата е най-късата от всички витари... И полуоската освен, че е натоварена в хоризонтална равнина е и във вертикална. И едно баирче с обратен вираж днес следобед се оказа последното преодоляно препятствие за това каре...
                            Предстои опъване на носача с трактора и стоманено въже, ама не се знае кога... После и смяна на карето.
                            А по-натам и смяна на витарата, че тази стана голяма кошница...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Много слаби тия Витари бреееее.... или главата на шофьора слаба, не знам
                              Ако ти е сгънато шасито, що не пробваш с оксижена и с крика? Ясно, че ще стане на г.з, ама то като те слушам и сега не е по-цвете.

Снощи до 12 псувах кански на инсталация - оказа се, че куплунзите в задната част са по-изгнили, отколкото си мислех и накрая ги орязах. След малко отивам да взема шарени жици, че ги привърших и ще пускам половината инсталация наново.

Никой ли няма изостанало едно буталце за джапонски спирачки?

Коментар

Така, днес изхвърлих около 1/3 от жиците в задната част, пуснах няколко нови и изведнъж всичко заработи. Чух и меденото гласче по без ауспух
                                Имам си ръчна (най-после, но не се знае до кога). Всички светлини освен фаровете и задния ход са на светодиоди. Те половината и досега си бяха, ама все не ми оставаше време да довърша. Даже и ауспух си имам И той не се знае до кога ще е жив, но засега бива.

Разкарах габаритите за мъгла, защото бяха в окаяно състояние, още не съм решил какво да сложа на тяхно място, защото са си полезно нещо.
                                Остават още някокло дреболийки и се надявам утре вечер да я поразтъпча малко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X