Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Баси и качеството.

Този мост поне е от старото производство, та се надявам да е минавал през военна приемка. Засега всичко му е долу-горе добре, сравнително лесно се регулира, и не иска безумен брой пластини под лагерите.

А за УАЗ отдавна си мечтая, ама да имам пари да го направя по собствен вкус след като го взема. Най-първото нещо което ще сменя е двигателя. Не, че са лоши, ама са били хубави през 1915 година, когато американското правителство продава технологии на Русия срещу злато... Е, не е от тази година, може би след войната, някакъв Форд е, и тогава е бил добър двигател, но си е останал на това ниво... Твърде немощен като за мотор 2,4... На влизане в сервиза има леко баирче-там се налага да се форсира, да се дърпа смукач, да се кара на полусъединител, докато с мааалко по-съвременните двигатели това баирче не се забелязва.
    Та не ща УАЗ, Франко ми е достатъчен
    Коле, да те светна - УАЗ минавал през военна приемка е точно толкова смотан в качеството, колкото и гражданския. И производството, и военните приемчици са пили от един и същ самогон. Така че проверявай ВСИЧКО.

За двигателя - ти просто не си виждал изправен. Ама ти е простено де - те рядко се намират.

Коментар

И аз да те светна малко , той др. Христов те вкара в играта, ама ти се вкара направо в нов филм. С този заден мост се приготви и за полуоси, а с това предавателно число се връщаш в първи клас, все едно си с нормална раздатка.
      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Глас в пустиня. Наш Кольо е известен с това, че пита, но не слуша.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ванка, колкото и да не ни се иска, но руския мост е по-корав от витарския. Затова и предприемам тези интервенции. Иначе ми беше много по-лесно да оставя витарския, и да сменя пиньон и корона.
          А за предавателните числа не си прав. Газковата раздатка си е доста бавна на бавните, и както казах-първа бавна не я ползвам почти никъде, много ми е бавна.
          Затова и се реших на смяната, че и зъбите на двойката са по-ячки. Като я подкарам ще си проличи.

Иначе тази вечер моста вече е на мястото си, но поради грешка в положението на А-рамото(по-точно на кормилния накрайник от камион Мерцедес, който играе ролята на шарнир)-пиньона се вирна много нагоре. Утре вечер ще оправя тази грешка, малко рязане, малко регулиране на лагери, масло, и отзад съм готов.
          Завъртям франко обратно, и свалям предния мост за смяна на главно предаване и ревизия на лагери, диференциал, семеринги...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако си с оригиналната пеперуда на А-рамото, пробвай да я завъртиш на 180 градуса и може да се изправи дифа. Четири зъба разлика на короната са точно една скорост.
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Завъртяна е пеперудата... Това беше първото което направих. Ъгъла на шарнира идва малко кофти при максимално сгъване на пружините, ама ще гледам да не ги сгъвам.
              Вече е на гуми, утре ще ида да сложа на спирачните тръбички други накрайници, че руснаците ме изненадаха-стандартните накрайници на тръбичките са с резба 12х1, а новите цилиндърчета са с 12х1,25. Ако бяха да си паснат-сега щеше да има и спирачки.

А за четирите зъба ми е ясно още преди да започна тези интервенции. Но за трети път ти казвам, че досега първа бавна не съм я ползвал никъде, прекалено бавна ми идваше. Сега с новите предавателни числа би трябвало на първа да катери без да се задъхва, както преди на втора.
              А ако нещо съм омотал сметките(ама не съм)-бавни диференциали валяло...

Коментар

Не са ти бавни предавките, а малки гумите. Ти си за поне 33'' с тази концепция, не за 29-ки. В момента ако сложа на паркетната ми Киа твоите гуми няма да имам никакви проблеми и ще е дори и по-проходима и по-здрава от Феникса.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Айде да ги сборим.
                  Отиваме на рекичката на Лозево, и аз минавам откъдето реша, после слагаме гумите на твоя дарак, и повтаряш. Залога е ключ за ключ. Ако искаш моя ключ ще е от форд нисана.
                  Навит?

Знам, че са ми малки гумите, но поради много голямата увереност, че скоро няма да имам други-работя с каквото има. И действам според даденостите.

Коментар

Айде да ги сборим.
                    Отиваме на рекичката на Лозево, и аз минавам откъдето реша, после слагаме гумите на твоя дарак, и повтаряш. Залога е ключ за ключ. Ако искаш моя ключ ще е от форд нисана.
                    Навит?

Знам, че са ми малки гумите, но поради много голямата увереност, че скоро няма да имам други-работя с каквото има. И действам според даденостите.
                    На рекичката ще си оставя стоковите брони, а и по корем ще опира. На баира ще мога да те сборя обаче - по-лека е и с малко по-мощен двигател. Не наливай масло в огъня!
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Нещо се уплаши май?
                      Нали беше само до гумите? Сега и брони, лягане... То проходимостта си е комплексно качество, като не малка част от него е да не ти пука за брони и щети.

И на чист баир съм навит. Ама ти ще сменяш гумите, че мен ме мързи...

До Каспичан има едно село-Могила.
                      Ето от тук идва името:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 040 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:101.0 КБ
ID:5640452

Име:Picture 042 (Medium).jpg
Размер:67.2 КБ
ID:5640453

Име:Picture 043 (Medium).jpg
Размер:101.5 КБ
ID:5640454

Отиваме и катерим. Ама ако нещо се сбъгяса са 20 кълбета надолу...
                      То част от проходимостта е и в главата. Психология му викат.

Или празноглавие
                      Последно редактирано от Кольо; 06-02-15, 22:00.

Коментар

Само да кажа, че мостовете са сложени, ходих на тест в гората, и всичко е супер. Едно баирче което ми е за тест го качих на втора бавна-също както и преди. Не забелязвам някаква особена разлика в поведението на Франко.

Дотук съм доволен, остава да ревизирам лебедката, да се преборя с датчиците за трипа, че на последното състезание нещо спря да отчита, и може да се каже, че съм що-годе готов за кУрджали

Коментар

Датчиците са железни. Или си покривил нещо и разстоянието и избягало, или имаш скъсана жица. То се проверява много лесно де.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да де, знам, ама сега дневния ред е друг.
                            Като се върнем от Плевен ще се заема и с това.

Коментар

Да де, знам, ама сега дневния ред е друг.
                              Като се върнем от Плевен ще се заема и с това.
                              Ако трябва нещо .. знаеш ми телефона
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Готов съм с подготовката за Кърджали. Ходих на тест в гората да пробвам как съм се справил със заплитането на скъсаното въже на лебедката. Ами-не съм се справил, и се развърза още при първия зор. Откъснатото парче е 17-18 метра, не са малко, ама пък имам още 30 на барабана. Което пак е повече от масовия случай с електрическите, та утре ще ида да запресоват ново ухо на остатъка от въжето, и това ще е.
                                Иначе си направихме малко разходка, с едно-две леки екстремчета, ама нали е само за тест-не исках да се заигравам, че ако счупя нещо-артисах от Кърджали.

Бааа, то ако не беше свършила газта точно преди едно съблазняващо баирче щях да поизнасиля малко машината, ама той Господ ме спря

Ето и малко снимки:

Име:DSC_2004 (Medium).jpg
Размер:227.8 КБ
ID:5644290

Име:DSC_2006 (Medium).jpg
Размер:216.1 КБ
ID:5644291

Име:DSC_2009 (Medium).jpg
Размер:219.4 КБ
ID:5644292

Име:DSC_2011 (Medium).jpg
Размер:226.1 КБ
ID:5644293

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X