Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Това на секторната кутия не е ли чугун ?
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
      Това на секторната кутия не е ли чугун ?
      Рамото, което е заварил ли? Стоманена изковка е.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Много хора правят грешката като видят необработена отливка да си мислят, че е чугун
        Чугуна е неприложим за детайли които предават някакво усилие-крехък е и няма да устиска на напъна. Особено пък шлиците нямат никакъв шанс.

Преди 5-6 години един "капацитет" се беше изказал, че счупения тръбен ключ(дето му викаме чешмеджийски) не можел да се завари защото бил от чугун. Това заради вида на лома. Има леко зърнеста структура, и напомня за чугун.
        Е, понеже не можело да се завари аз го заварих, и докато напусна фирмата ключа си работеше.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

бе щом Славин казва, че не е чугун, вярвам му
          Коле, щом си го направил така, сигурен съм, че доста си го мислил, просто ми е любопно, защо не кормилната щанга, а хебела?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Коле, не съм подстрекател, ама...
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Коле, щом си го направил така, сигурен съм, че доста си го мислил, просто ми е любопно, защо не кормилната щанга, а хебела?
              Искам да ползвам и от двете страни кормилните накрайници от УАЗ. По яки са от витаровите. А кормилната щанга ще се наложи да се удължава, или да се прави нова. Резбата на УАЗ-овите накрайници е М18х1,5 тръба с вътрешен диаметър 16 мм ще свърши работа. Купих един метър Ф22х3, но ми се вижда тънка, и май ще удължавам оригиналната щанга.

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Коле, не съм подстрекател, ама...
              Мръсник си ти Евгени...

Иначе ето две снимки зпециално за Таргата:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 007 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:50.5 КБ
ID:5318367Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 004 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:82.6 КБ
ID:5318368
              Последно редактирано от Кольо; 18-11-11, 12:08. Причина: Забравих снимките

Коментар

Бреййй то започнало да прилича на Патрол........
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Защо сваля цялата кутия неможа ли да свалиш само хебела или неможа да се избие.Ако заварим този конус с телоподаващо нали няма да има проблем понеже ти споменаваш че си заварявал с електрожен
                  Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                  Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Коле, както върви нагоре тая витара, няма да можеш да я изкараш от гаража.
                    Да не кажеш, че не съм те предупредил

Коментар

Ще трябва да се прави лифт на гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Може да се приеме като спам, но да поясня за чугуна. Този детайл му личи, че е изковка и за това го казах иначе може и да е и от чугун, само че сферографитен. От такъв чугун правим носачи и много натоварени части. Само че и този чугун не е много надежден при заварки.
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                          Може да се приеме като спам, но да поясня за чугуна. Този детайл му личи, че е изковка и за това го казах иначе може и да е и от чугун, само че сферографитен. От такъв чугун правим носачи и много натоварени части. Само че и този чугун не е много надежден при заварки.
                          Оффтопик: Славине, въпреки усмивката на края на изречението, не се шегувам. Все пак, ако ти не знаеш кое е чугун и кое не, то кой? Че и Витара имаш, не вярвам да не си погледнал, преди да пишеш. По тия въпроси ти се доверявам на 100%, това съвсем сериозно.

Коле, к'во не им 'аресА на редукторните мостове, викаш?
                          Чудя се кое ще е следващо - раздатката или мАторЯ ...
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Относно заваряването-мисля, че с базичен електрод е по-здраво отколкото с най-използваните телове за ЦО. Владо ТС е човека за тези въпроси.Ма аз го питах точно за тези детайли, и още не ми е отговорил ясно. Пък аз си го заварих както знам, и се надявам да не мръдне. Предплагам и с ЦО-то ще стане, само трябва да се завари качествено. А свалих цялата кутия защото не мовах да извадя само хебела. След сериозна обработка с чук 2кг също не можах. Но го заварих както е на място.Лъчо, витарата на снимката е малко по-високо отколкото като легне на пружините. В момента е подпряна под рамата защото няма кой да държи моста, и както е само на пружини може да се изхлузи и да падне. А и купето поради гнилостта си е "пречупено" между калниците и вратите, и предницата изглежда по-висока. Но пак си е по-висока от преди де. Пружините лягат под рамата, а това половение е с поне 30-40мм по-ниско от оригиналното. На това отгоре дония край на пружините също е на по-високо отколкото при оригиналните носачи. Та си има доста по-висока позиция отколкото оригинално. Даже започнах да мисля за скъсяване на пружините. Поради позицията която е по-навътре с 40-50 мм си мисля, че ще има добри ходоше отпред, но само тестовете ще покажат.

Коментар

Това беше ценно, след като написах въпроса за чугуна се сетих за шлиците и , че вероятно е кован детайл , но реших да не трия, за да видя как ще се развие темата . Това е детайл , който може да коства нечий живот и ако беше чугун не бих го заварил , но в случая не се съмнявам в здравината му, камоли при този вид на зварка с базичен електрод. Който е пробвал да заварява с такъв ще ме разбере, аз съм стопил само две кутии такива , а Кольо едва ли си спомня бройката .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Коле,сетих се още нещо.На мен ми се наложи да сменям дългия ръкав на моста,да не ти се наложи и на теб...когато си накичил всичко по него!
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X