Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Браво Коле,екстра е Витарката! ....жалко за лебедката!

Първоначално публикуван от iacata Преглед на мнение
    Колега ако не ги ползваш ми ги вЪрни.
    Ако ти ги върне,имам интерес ....казвай как($) да се разберем и да ги отнасям!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Нямала ходове витрата, а?

[ATTACH=CONFIG]389735[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]389736[/ATTACH]

Днес се скапа лебедката, и успях да премина едва половината трасе, но то си беше сериозно, и без лебедка не може да се излезе от някои места.

Та така, май няма да сменям пружините, на мен ми харесва как стана.
      Иначе моста и моята направа се представиха много добре, доволен съм от преобразяването.
      Коле дай някакво инфо за това как е протекъл днешният етап.
      Чавдар Владимиров
      0887/912075
      Ленд Ровър Диско 1
      Самуад в проект

Коментар

Айде Коле дай мнение за "новата" джипка след състезанието. Аз имам някакво бегло наблюдение от клипчетата и ще ти го споделя , но първо ти .
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Ами какво-много съм доволен.
          Ако карането тези три дни беше нещо като електронна игра-като строша каре-само да ми се записва, и да продължа-ако бях с оригиналните карета сигурно щях да съм потрошил поне 5-6. А сега си изкарах цялото състезание без никакви повреди по машината. Е, има малко електрически проблеми, ама те са съвсем друга тема.
          Като цяло съм доволен от представянето, и май няма да преработвам окачването. Спирачките разбира се ще сменя, ще си взема и по-нормални хъбове, и май това ще е по предния мост. А, и на регулиране на предницата ще ида, че да не износя новите каймани, и май наистина ще е това.
          Но не се знае кога ще се случат тези неща, че съм заборчлял, и първо трябва да оправя малко финансите.

Като возия е много добре, ходовете ги показах, здравината се показа, че е добре, кормуването стана малко по-леко-УАЗовия хебел е по-дълъг, и кормилото започна да се върти по-лесно. Предните гуми опират в носачите при пълен завой, но като се офинанся ще излекувам този проблем с едни джантички. С едни минусчета...

Казвай сега ти какво си видял.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първо и най-главно - нямаш маневреността като преди . Това се лекува , но пак няма да я докараш до оригиналната. Не си се научил да ползваш бавната раздатка. И не знам за какво си купил нови каймани - .айман гуми . Ако беше в калта с едни 7.00/16 -рибена кост , които не ги любиш , щеше да си вече на друго мнение за тях .

Коментар

Маневреността е заради блокирания заден диференциал, и това, че предните гуми опират в носачите при пълен завой. И за да не накъсам страничния грайфер гледам колкото може по-малко да карам с напълно завит волан. Е, не всеки път се получава де...Да кажа също, и че преди да сложа целия мост маневреността ми беше все толкова. Не знам защо не харесваш кайманите, от тях по-агресивни са само бутонките. Относно тракторната шарка-знаеш мнението ми за нея. Супер е, но за селскостопанска техника. Е, не бих отказал да покарам малко и с такива за да си направя сравнение, но не бих ги сложил за постоянно на жипката си.Трудното излизане от калта в клипа е заради по-малкия клиренс. Компенсира се с повече засилка, а по-правилно с по-големи гуми, ама и за двете се иска повече мотор.Въртят ми се едни мисли за опел 2 литра...Ама не се знае кога ще стане де.П.П. Слязох в гаража и снимах къде е опирала гумата в носача:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 144 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:52.6 КБ
ID:5325133Малко не си личи къде е точно, но ясно се вижда, че гумата е опирала. От другата страна е същото. Двата фактора-блокиран диференциал, и недокрай завъртян волан, като се съвместят, и резултатът е голям радиус на завоя.Но пък всичко което правим като доработки по машините си е някакъв компромис. В случая заради здравината губя клиренс отпред, добавям някакви килограми, и губя малко радиус на завой. За мен е поносимо.

Още едно допълнение-за начина на ползване на бавната раздатка-на много места пробвах да изкачвам препятствията на втора. Все едно първа при стандартната раздатка. Ами не стига мощност, налага се да включвам по средата на първа, а всички знаем до какво води това

На този клип в изкачването което започва на 1:18 се опитвам да се засиля на втора, но не стига мощност, и включвам на първа. Е, не става. Ако имах още 15-20 коня за да може двигателя да не увяхва по средата на баира щеше да е друго.

Последно редактирано от Кольо; 05-12-11, 14:48. Причина: Няколко добявки

Коментар

Бе и на мен ми се стори, че не ти стига маторЯ.
                За Опелския си го премисли още един път - имам в момента един в бокса, като чух цените на резервни части и щях да абортирам, хем не ги плащам аз. Ако някой ти каже, че е евтнио - ми не е. Вярно, че няма идея да го правиш през ден, но предвид експлоатацията, бели са много възможни, та имай едно наум. Плюс, че разни странни неща, като водна помпа и глупендерски датчици, за които на друга кола може и да не се сетиш, че ги има, тук са консуматив, ментета бол, а цените има са доста интересни.
                2.0 от Гранда вариант ли е? По тефтер има сравнително добри показатели за конкретните нужди, но нямам никакъв реален опит с него.
                Предполагам, че Иван Попов ще има какво да каже, със сигурност е много по-в час от мен по въпроса за моторите, подходящи за Витарник.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Айде, започна се дискусията по следващия тунинг

Изобщо не държа на опелския мотор, но понеже съм чувал, че е здрав и непретенциозен а и мощничък.
                  Иван да каже дали сузукешкия двулитров е по-добрия вариант.

Коментар

Кольоооо ти си бетер Кирооо ... ейй верно сте от един град и с една и съща главна буква ама ... . Екстрема дето го даваш на клипчето и вече го знайш къде е с едни тракторки го излизаш от раз дори и от място. И за да не съм голословен мога да се вържа с теб . Мога да ти изпратя един комплект джанти с гуми по е.о.т за проба на същото място с този мотор. Ще викнеш гробаря да снима , ако има желание , ако не на честна пионерска . Ако излизаш по-добре от твоите .аймани аз плащам куриера в двете посоки , ако не ти го плащаш и ми ги връщаш със стек по мой избор .

Коментар

Абе страх ме е да не изгубя баса, пък съм пинтия...
                      Не споря, че тракторките имат предимства, но аз искам да карам витарата и като зимна кола. Не,ч е кайманите са много за зимата, но тракторките са още по. А и бият на очи още повече от кайманите.

Коментар

Абе страх ме е да не изгубя баса, пък съм пинтия...
                        Не споря, че тракторките имат предимства, но аз искам да карам витарата и като зимна кола. Не,ч е кайманите са много за зимата, но тракторките са още по. А и бият на очи още повече от кайманите.
                        Еийй ма и инат си . И вече ме е страх да се вържем , че ще стане като КИРО И КОЛЧЕТО...уж за счупено те декласира , а ти само го подпре с резервната гума и ЧАО у лево и .... ...неам думи. За гумите ТРАКТОРКИ срещу КАЙМАНИ-регенерат ще трябва да отворим друга тема , но мога да ти кажа от личен опит : Тракторката не е реге , бучи по-малко от каймана на асвалт и има същите показатели в завой и спиране. Тракторката е много по лека и по-висока в дадения р-р. Тя се кара много по-добре по асвалт със заварен заден диф. от .аймана и не на последно място е ЦЕНАТА. И до тука бие твойта за цена и качество и поведение по ХАСВАЛТ , а сега ти ми кажи къде я превъзхожда твоята по ЧЕРНО .

Коментар

Днес се скапа лебедката, и успях да премина едва половината трасе, но то си беше сериозно, и без лебедка не може да се излезе от някои места.
                          Нали имаше под ръка асистенция с лебедка.... със полумъртъв мотор и счупен преден мост....
                          Значи общо нашите два таралясника правиха около половин джип, но се справихме добре
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Убу де, тракторката, тракторката, та тракторката.
                            Защо и викат така? А не джиповката?
                            Ще дойде и това време-да пробвам как се държи тракторната шарка по труден терен. Засега съм доволен от представянето на кайманите, а и нямам излишни пари да експериментирам с гуми.

Остави гумите, кажи за моторите-витарския двулитров ще даяни ли на тежък крак и празна глава?
                            И трудно ли е куплирането към наличната кутия?

Борко-ако не беше твоята лебедка-намах излизане от онова дере. Благодаря ти.

Коментар

Борко-ако не беше твоята лебедка-намах излизане от онова дере. Благодаря ти.
                              А аз ти благодаря, че ме спаси, като строших предния мост!
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Коле, 2.0 мотора на Витара ама редовия 4 цилиндров!!!
                                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X