Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

сега правя едно жило за километраж то е готово ама забравих апарата да снимам утре ще го направя и ще го монтирам за тест , ще го закача на километража и ще го завъртя с бормашина да видя дали не връща километри назад
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Странно решение са тия захвати... На ферозата са железни планки, захванати с болтове за кожуха. Ама кожуха е чугунен.
      Коле, мисли за преден мост, сещаш се какъв.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Коле, мисли за преден мост, сещаш се какъв.
        Тц, мисля си за карета с кръстачки като на карданите. Но от селскостопански машини, има варианти с доста големи ъгли на работа.
        Не искам цял преден мост заради още единия кожух на диференциал който те спира в коловозите. независимото окачване поне дава голям клиренс. Недостатък са кекавите карета. А в случая с витарите-и системата не с два носача, а макферсън, но какво да правим...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Уф... То, ако не са каретата, тогава ще изпищи дифа... Все някъде трябва да има "бушон". Идеята е добра, ама помисли поне за кожух Калмини...

Коментар

Не подкрепям идеята за бушоните.Просто всичко трябва да се прави за да издържи на максималното натоварване на което би било подложено.Това с бушона е оправдание за кекави трансмисии.
            Друг е въпросът колко става теглото на сигурната нечуплива трансмисия... Върти ми се една цифра от 2500 кг... Патрол и Ге...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Не подкрепям идеята за бушоните.Просто всичко трябва да се прави за да издържи на максималното натоварване на което би било подложено.Това с бушона е оправдание за кекави трансмисии.
              Друг е въпросът колко става теглото на сигурната нечуплива трансмисия... Върти ми се една цифра от 2500 кг... Патрол и Ге...
              и аз съм ЗА руското автомобило строене ,тежко но сигурно

Коментар

Тц, точно за руското автомобилостроене се казва, че има бушони. Но да не навлизаме в темата, че Стефан ще ме псува...

Патролските мостове са известни с неубиваемостта си, а на мерцедеса имайки предвид фабрично сложените блокажи се налага правилото, че всяка полуоска(полувал де...) трябва да устиска да изнесе целия джип сама. Оттам и теглото. Но са си здрави пущините.
                А задния мост на витарата също е корав. Поне докато някой не сложи 35-ци и не опровергае това мнение...

Коментар

Помисли за този вариант

тази част от дифа е много слаба и понякога се чупи между лагерите и фланеца.
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Тази снимка на е окончателния вариант , оказа се, че разстоянието до картера е малко и конструкцията трябва да следва извивките на кожуха.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Това с кошницата го знам, ама ми се вижда по-трудно за направа. Няма спор, че е по-добро, но съм замислил да направя като Тони от Сливен-заден диференциал заедно с кожуха му, и съответно преправен. Но има време докато се заема, и дотогава мисля, че ще изкарам само с обръч около лагерната част.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        ...заден диференциал заедно с кожуха му, и съответно преправен...
                        Един колега беше направил подобен на Нива:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...81#post1473581

Коментар

Коле,ето ти тема за размисъл http://www.youtube.com/watch?v=YnlOwlMZeOI&NR=1
                          http://www.youtube.com/watch?v=KZifOCH-s40&NR=1
                          http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

За какво му е тази хидравлична помпа ?
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Това не е ли хидромотор?

Коментар

това може да замести предния диф , като го гледам ми прилича точно на карето и лагера на главината което се задвижва с хидро мотор ,по този начин може да получиш не желания а мечтания клиренс и то без диф, кото влезе в коловоза да запре като магаре на мост , но това е доста сложно като изпълнение по насока финанси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X