Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Днес се преборих със стъргането-изкривен щит на предно ляво колело. Имам чук...

Обаче се появи друга повреда.
    Понеже от известно време не ми работи киломертажа, а за Трявна мисля да модифицирам един стар таксиметров апарат, трябва си работещ километраж. Заех се спроблема, и се оказа, че червяка не предава движение на жилото. Махнах капачето с валчето, и установих наличието на игли от иглен лагер там където не им е мястото-на мястото на червяка. Самия червяк е нащърбен, зегерката му я извадих през дупката, изобщо-проблем брате.
    Добре, че съм запазил старата раздатка. Тези неща са и в ред, и утре вечер ще разглобявам раздатка. И пак добре, че се разглобява без да се сваля от кутията, ще стане на място.
    Малко по малко вкарвам в ред тази барака...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днес ми е щастлив ден. Направих си разпънката между ботушите. Стана като фабрична

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3110020 (Medium).JPG
Прегледи:3
Размер:85.8 КБ
ID:5259030

Име:P3110023 (Medium).JPG
Прегледи:2
Размер:80.1 КБ
ID:5259034

Име:P3110022 (Medium).JPG
Размер:80.5 КБ
ID:5259033

Име:P3110021 (Medium).JPG
Размер:74.1 КБ
ID:5259031

Оправих и червяка за километража и игления лагер на задния кардан. Сваля се само задният капак на раздатката, и става лесно.
      Ето снимка на веригата която задвижва задния мост, доста колеги не са я виждали какво представлява:

Име:P3110024 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:92.8 КБ
ID:5259032

Остана да се преборя с липсващите токове, и мисля, че съм готов за Трявна.

Коментар

предния мост бре, не лъжи хората

Ако мога да помагам с нещо за тоците дистанционно - насреща съм. на живо не знам кога ще идвам нататък
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Опа, грешката е моя. Веригата задвижва предния мост разбира се...

Токовете не са нищо страшно-от 4 габарита свети само един, нямам захранване на радиото, и все такива дреболии. На единия куплунг не мога да му намеря еша, а е бил съединен-личи си по това, че е чист. Досега бързах да оправя по-сериозните проблеми, и следват тези дреболии.
          А теб ще те викам когато реша да слагам бензин. Че хич ме няма с тези инжекциони.
          Пък да взема да му турна един карбуратор ли...

Коментар

коле ама и резервор ще ти трябва. имам нещо за за теб ама кога ти е рожнения ден? помпа да търся ли ? тествай първо задния диф. и все ще измислим нещо. успех . утре вечер може да мина .
            899180483

Коментар

Помпа ... ако обещае да слушка Колето, може и да му подаря една.

За инжекцията нема се плашиш, сега глася една системка на мястото на оригиналния комп, че нещо ме дразни, но времето ми е кът и става много бавно. като сколасам, ще пиша. Пък и оригиналната ще ти подкараме (ако е останало нещо от нея).

Задните светлини са на един куплунг, който яко гние, в левия заден калник, там е и помпата и централното на задната врата. И май отоплението на задния джам и задната чистачка. Ако ти се губи само десен габарит, търси или в кабелчето, което върви в задната греда на купето повреди или някой недозакачен куплунг, пак в калниците. като свалиш задните светлини се виждат. Бушоните предполагам, че си ги проверил вече.
              Предните не ги помня как бяха.

Коментар

Коле, не пипай въпросният куплунг, всичко минава оттам, само нагревателят за задното стъкло е отделно, моят беше толкова изгнил, че като го разделих, се раздели на 4 парчета, габаритите отзад са на общ предпазител, крушката или минуса го няма, там са го завили с обувка и видия за купето, познай какъв контакт прави

Коментар

Споко бе, не съм толкова зелен.
                  Ясно ми е, че не е нищо особено, или прекъснат кабел ще има, или лоша маса, или ръждясала фасунга...
                  В краен случай се пуска нов кабел...

Друго да ви питам-как да направя мотора да върви като че ли е 4 литра?
                  Че с този астматик само настъпвам педала, а нищо не се получава. Е, получава се, ама не каквото ми се иска

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Друго да ви питам-как да направя мотора да върви като че ли е 4 литра?
                    Сложи 8 литров,и му рЕзни половината цилиндри!!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

За двигателя не знам ,ама ти препоръчвам събота и неделя скокове в стил Роби Гордън да тестваш разпънката и да пишеш как е,че и аз ще правя!
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Бе тя разпънката е само част от мерките за избягване на разкрачването на предницата.
                        На голата рама съм заварил едни якипланки от 5мм ламарина, те май ще вършат повечето работа. А разпънката е за подсигуряване. Е, не се знае с точност кое ще върши повече работа, но се надявам да няма повече разкекерчени колела.

А за скоковете-много ми се иска, но ще си наложа да действам като възрастен, а не като дете. Т.е.-да направя това което трябва, а не това което искам.
                        А е време земеделско...

Коментар

Хм, абе аз моята я направих да вдига някое друго магаре в поевче ... ама не питай колко бензин лапа
                          Вярно, на 1ва трудно тръгва на сух асфалт без да изпили гумите, ама всяка глупост си има цена - разхода (на бенз) 0т 8 отиде на 11...
                          На газ е все тая засега.

Това за масата на задните светлини ... верно е голяма глупост, бях забравил. Виж най-напред там.

Коментар

Уж нямаше да я калям докато не и направя всичко отдолу. Имам да закачам разни кабели, но не знам дали ще мога. Омацах я хубавичко, та отдолу не е за пипане.

Вчера сина отишъл с приятели на хижа в гората, и днес по обяд ми се обажда да отида да го взема. Тръгнах, разбира се през гората(има път като за кола, но много обикаля-нещо като 13-15 км). Калта не е проблем, още повече, че гледах да избягвам сериозните коловози, че съм сам, а и съм тръгнал да върша работа...
                            На хижата имаше над 30 човека, но казаха, че момчетата били тръгнали по пътя към селото. Питам за пътя, и един чичка вика, че нямало да мога да мина оттам. "Те моторите едвам минават..."
                            Този луд ли е? Не знае ли, че на нас само това ни трябва-да ни каже някой , че не можем да минем... Тръгнах, и минах. Мнооого интересно място, старият път за хижата, но изровен от дъждовете и вече изоставен. Слязох в селото, свързах се по телефона, взех си сина и още две момчета, и хайде обратно. Пак през същите урви. По едно време почти легнах на врата, но назад, оправяне на траекторията, повечко газ(колкото може) и си излязох без проблем.
                            Като се качих до хижата онзи ме гледа ей така:...
                            Похвалих се, че съм минал два пъти, и си тръгнахме.
                            Блокираният диференциал се представя блестящо, ще се блокира завинаги...

Сега съм на вълна трипмастер от таксиметров апарат. Кажете откъде да намеря инструкции за настройки на километър и тарифа за апарат Eltax 30?

Коментар

Трипа от таксиметров апарат не се получи, но се получи от велосипеден.
                              Датчика сложих в барабана на задното дясно колело. Малко не ми хареса как стана, но работихме до 11 снощи. А и на пробата се държа добре, надявам се утре в Трявна да си свърши работата.
                              Ако става-ще монтирам един промишлен датчик, пък той ще управлява някакъв ключ който да пуска импулсите нататък. Но това за по-нататък.

Коментар

Кольо ,Блокираният диференциал се представя блестящо, ще се блокира завинаги.Как го блокира временно?
                                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X