Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Обещах, ама лятото ще е като зимата, а не обратно
    Тези 17.76л бензин ли са или газ?
    Ако е газ, аз ще дойда при теб да ми настроиш газовото

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
      Обещах, ама лятото ще е като зимата, а не обратно
      Тези 17.76л бензин ли са или газ?
      Ако е газ, аз ще дойда при теб да ми настроиш газовото
      газ ванка имам 4 свидетела, да не стане грешка двг е 1,6 8в карборатор а изпарителя туркиш . а на връщане карах с около 90/100/110 и изгори 17л на 200км
      Последно редактирано от jimito; 27-04-11, 22:36.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        И на витарата и на астрата тези винтове съм ги завил докрай....
        На 8то клапана и на 16то на Витарата, винта за празния ход няма нищо общо. На нашите е онова, дето го бъзиках миналия ден, на пълната инжекция е просто още един байпас на клапата. На Астрата ти не знам как е, щото не знам с кой мотор е

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
        газ ванка имам 4 свидетела, да не стане грешка двг е 1,6 8в карборатор а изпарителя туркиш . а на връщане карах с около 90/100/110 и изгори 17л на 200км
        Иха Моята успях да я смъкна на 8.8 газ, но скоростта е между 80 и 90 и суперикономично каране, разбирай - по ръба на опасното. Само дето не съм гасил мотора по надолнище, но чак тая глупост не можеш ме накара да я направя.
        8.5 при посочените скорости, честно, малко не го вярвам, колкото и да ми се иска.
        Преди да разбъзикам бензина, на 90-100-110, верно гореше 8-8.2, ама бензин. Ти си знаеш де

П.П. Карам с Компетус, 195R15.
        Последно редактирано от tef4o; 28-04-11, 05:16.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Много важен фактор за разхода са и гумите.Мойта с нормални гуми ми харчеше около 9-10, обаче сега с "калните" под 13 не слиза и то извънградско.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            На 8то клапана и на 16то на Витарата, винта за празния ход няма нищо общо. На нашите е онова, дето го бъзиках миналия ден, на пълната инжекция е просто още един байпас на клапата. На Астрата ти не знам как е, щото не знам с кой мотор е
            Аз имах предвид винта за ниски обороти на изпарителя на газовата уредба бе...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
              Допълването на бутилката никога не дава реален разход,така ми е давало 3/100....

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Аз имах предвид винта за ниски обороти на изпарителя на газовата уредба бе...
                Опа.. не съм те разбрал Сори.

Коментар

Първоначално публикуван от Димо_73 Преглед на мнение
                  Допълването на бутилката никога не дава реален разход,така ми е давало 3/100....
                  дано ама не вярвам бутилката ми се пълни догоре, изхвърлил съм сачмата на нивомера , който разбира от газово знае за какво говоря

пп гумите с които карам са 195/65/15 джанти мангелс , гумите са от колата ми ако и това има значение за разхода , с 205/70/15 като ходих до шумен и обратно (купихме една витара също карборатор) разхода и на двете беше 8,4 газ , и двамата зареждахме от едно и също място
                  Последно редактирано от jimito; 29-04-11, 21:38.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10577.jpg
Прегледи:4
Размер:155.9 КБ
ID:5273700 това е каруцата есента ще расте нагоре че лятото и работата идват

Коментар

Допълването на бутилката дава реален разход само ако се прави на един и същи пистолет за да е еднакво налягането и тарировката на разходомера!Всички други варианти дават грешка и то голяма.

Коментар

Позволи ми да не се съглася с теб. Когато налягането в бутилката преодолее пружината на клапана се чува ясно чукване. ако зареждаш точно до този момент когато чуква клапана ,може да се направи правилна сметка.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

не знам Васе, не бих заложил на това. Конкретен пример: Зареждам до горе в кварталната газстанция, карам до ... Раданово май беше, по пътя към Русе, пак догоре и то на тормоз до последно, разхода ми излиза примерно 7-7.5 на 100 газ. После, като се върна, зареждам пак на кварталната, пак до горе и без да го тормозя - оп, отиде на майната си, 12-13. И като усредня по километрите, си ляга на 9.5 примерно, което си е нормално за дълъг път на спокойно каране. Не знам на какво се дължи, като пари ми излиза правилно, манометрите на колонките показват с около 1 бар разлика, всичко се засича в рамките на 8-10 часа. С различни коли ефекта е все същия.

Има и други де, просто за тая газстанция се сетих сега. Вече си знам - покаже ли ми някъде на междинно зареждане твърде нисък разход - на следващата ще ми се стъжни. И ако на празна бутилка заредиш 5 пъти по 5 литра, излиза по-скъпо, отколкото зако заредиш наведнъж 25. И това не знам защо, но е многократно проверен факт.

Коментар

Винаги зареждам за по 20 лв, когато карам в града. Клапана за 80% не работи и не я пълня догоре, освен на път.
                            В повечето случаи минавам еднакви километри докато свърши газта.

Коментар

20 лева не са 5 литра ... все още. Надявам се и да не станат скоро

Коментар

Адаш знаеш ли защо 5 пъти по 5 литра е по скъпо?Защото не зареждаш на кръгло число на парите а на литрите.5 пъти по 5 лева са 25лева и ще платиш толкова.Когато заредиш 5 литра, компютъра ги умножава по някъква цена която обикновенно не е кръгло число и закръгля нагоре до втората десетична запетая. Това закръгление се натрупва 5 пъти когато зареждаш 5 пъти,а ако заредиш веднъж го има само един път!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X