Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз с Витара

Десо, намери си един свободен ден, запали витарата, и ела да ти покажа хард.

Носи си ластички. Колкото за китката долу-горе ще вършат работа.

На Жоро Донев като му показах откъде слизаме на състезанията(а и на разходките), каза, че може това да му е последното нещо което ще направи в живота си, ама трябва да слезе оттам.
    А има и по-сериозни места, дето и аз с празната си кратуна не съм ги пробвал с джип, само с бъгито. Не,че ще се отъркалям много, едно или две кълбета, ама баира долу започва с 30-40 градуса, а горе е почти като стена.
    Цецо(gen4) се качи, Петър Минчев и той(със спиране в началото за пробване на блокажите на тойотата), аз понечих да сляза отгоре, ама бях новобранец още, и много внимателно включих задна, и с много газ и полусъединител се върнах назад.
    Сега не бих се колебал да се спусна, и да пробвам изкачване, ама тогава...

Та заповядай, ще покараме заедно, и после ще си говорим за хард
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Десо, намери си един свободен ден, запали витарата, и ела да ти покажа хард. Носи си ластички. Колкото за китката долу-горе ще вършат работа. На Жоро Донев като му показах откъде слизаме на състезанията(а и на разходките), каза, че може това да му е последното нещо което ще направи в живота си, ама трябва да слезе оттам. А има и по-сериозни места, дето и аз с празната си кратуна не съм ги пробвал с джип, само с бъгито. Не,че ще се отъркалям много, едно или две кълбета, ама баира долу започва с 30-40 градуса, а горе е почти като стена. Цецо(gen4) се качи, Петър Минчев и той(със спиране в началото за пробване на блокажите на тойотата), аз понечих да сляза отгоре, ама бях новобранец още, и много внимателно включих задна, и с много газ и полусъединител се върнах назад. Сега не бих се колебал да се спусна, и да пробвам изкачване, ама тогава... Та заповядай, ще покараме заедно, и после ще си говорим за хард
      Заинтересува ме с това място, до месец и половина идвам със скритата лимонка да го пробваме.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Моли се да не вали!
        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
          Моли се да не вали!
          По моите виждания колко е трудно едно препятствие се определя в сухо време.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=50192&page=14

Пост 277. Както знаеш-на видео се вижда, че е по-леко, ама заповядай, ще те заведа. На 15 км южно от Шумен е.

Видеото е с отвратително качество, ама телефончето на брата толкова си можеше...

Има малко разлика оттогава до сега.
            Това е глинена кариера, и когато се наложи-копаят и ровят багери, булдозери и други такива. Мястото е станало малко по-стръмно, но понеже е насипано с прясна пръст(това миналата година, тази не съм стъпвал там, и не знам какво е положението сега)-изкачването е почти невъзможно, че се окопаваме, и спускането е малко по-леко, защото рохкавата глина се натрупва пред гумите, и помага за спирането.

А другото място е на "екстрема на Игнат"-на 500 метра от лозевските баири и рекичката, посока към Новосел. Брата има снимано видео там, ако иска-да го пусне, долу-горе ще се сетиш за кое място става въпрос.
            Последно редактирано от Кольо; 13-09-13, 22:25.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Айде да се похваля с новите хъбове.. Старите вероятно пружините им са се изморили и не могат да зацепят както трябва, но не съм ги разхвърлял още за проверка..
              Шумът, който издаваха, ме накара да сменя диференциал преди време, ама майстори, кво да ги правиш, аз и аз кво разбирам..
              Сега в крайна сметка, имам един резервен здрав диференциал и едни хъбове, които се надявам да успея да ремонтирам..

За новите имам да черпя двама човека! Те си знаят кои са!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0490.jpg
Прегледи:1
Размер:138.5 КБ
ID:5521832

Коментар

Вчера тази 20 литрова бутилка бе разкарана от багажника ми..

Име:IMAG0492.jpg
Размер:103.7 КБ
ID:5523170

На нейно място беше сложена ето тази 50 литрова бомбичка..

Име:IMAG0491.jpg
Размер:141.0 КБ
ID:5523171

Коментар

Днес разхвърлих старите хъбове на съставни части без да знам дали ще успея да ги събера.
                  Оказа се, че са супер елементарни и нямах никакви проблеми със събирането им..
                  Толкова много мизерия имаше в тях, че бях изумен как са държали толкова време..
                  Цялата работа е, че пружините им са супер изморени.. Понатегнах ги малко, но това временно само ще държи.. Другото, което установих е, че болтовете на единия не са били затегнати здраво, не знам при мен ли се е получило и в предния собственик.. От самото блъскане отворите на болтовете са разширени до безобразие и мисля да направя в тях по-големи отвори, в които да сложа фланец за да ги заздравя..
                  Като цяло ги почистих най-основно, измити със специален препарат, омаслени.. Направих им гарнитури, сложих графитна грес и ги затворих за сега..
                  Като си намеря пружини ще ги отворя отново за да ги сменя, че тези не вярвам да издържат много..
                  Всичко това не мина без счупен нокът и порязан пръст, но толкова съм си сръчен..

Днес пристигна и новия съединител комплект - феродов, притискателен диск и аксиален лагер..
                  Утре отивам при един майстор да си свали размерите на планките, които свалят диф-а по-долу и в същото време да сложи бавните колела в раздатката и да смени съединителя..

Багажника остава на заден план, че не е спешен..

Засилих нещата тия дни и скоро съм готов!

Коментар

Ами стягай ,защото другата или по-другата неделя мислим да направим голямата дълга разходка от Хаим боаз до Агликина поляна и мисля ,че ще се съберем доста джипки !
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Меки е относително но и моите не са кой знае колко твърди. Според мен добре почистени ще си работят,няма за какво да търсиш нови пружини преди да си ги тествал.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Днес Колио ми се обади и говорихме, и ми дойде на акъла, че съм ви подвел с тези пружини..
                        Да обясня по-подробно.. Аз пружини наричам не вътрешната, която връща зъбчатката, а пластините, които при заключване на хъба, избутват зъбчатката на вътре.. Именно едната е станала кашкавалена и не успява да си свърши работата.. Иначе вътрешните пружини са доста добре..

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                          Ами стягай ,защото другата или по-другата неделя мислим да направим голямата дълга разходка от Хаим боаз до Агликина поляна и мисля ,че ще се съберем доста джипки !
                          Днес я оставих при майстора, предполагам, че до 3 дни максимум ще е готова - колелата на раздатката и съединителя.. Ако успее в тия дни да я оправи (имам малки съмнения, защото иска да сваля планките на предния диф, които го свалят по-долу, за да направи и неговата витара по същия начин) в неделя ще съм готов за Хаим боаз - Агликина поляна! Дори си разбутах графика в ресторанта за да съм свободен цял ден и много ще се радвам да покараме по непознат за мен маршрут!

П.С. Може ли някой? ако има снимка на отворена раздатка с тунингованите бавни колела,да я пусне тук?
                          Последно редактирано от Десислав Добрев; 07-10-13, 21:11.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                            Днес я оставих при майстора, предполагам, че до 3 дни максимум ще е готова - колелата на раздатката и съединителя.. Ако успее в тия дни да я оправи (имам малки съмнения, защото иска да сваля планките на предния диф, които го свалят по-долу, за да направи и неговата витара по същия начин) в неделя ще съм готов за Хаим боаз - Агликина поляна! Дори си разбутах графика в ресторанта за да съм свободен цял ден и много ще се радвам да покараме по непознат за мен маршрут!

П.С. Може ли някой? ако има снимка на отворена раздатка с тунингованите бавни колела,да я пусне тук?
                            Освен да ти подаря едни планки, за да не губите време .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За какво са тия планки?
                              Питам щот съм бос до безобразие и всяко мое начинание да пипам по нея завършва с контузии

Коментар

Облекчават каретата, но не като свършване, а за по-дълъг живот
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X