Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уазов преден мост на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Уазов преден мост на Витара

Днес гледах малко тракторски карета,ама като взеха да ми казват едни тойотски цени,а и без това не намерих подходящи.Иначе има варианти с доста голям градус на работа/сгъват и на 90 градуса,друг е въпроса на колко работят читаво/.Ясно е че сигурно могат да се ползват от Форрънър или Чероки ,ама ще взема да сваля един витаров кардан и един уазов имам свален и да ги поогледам малко.На първо четене няма да е лошо да се огледат детайлите ,които държат карето.Не би ли могло да се изработи фланеца откъм раздатката и да сгъва повече?
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Идеята за изработка на фланец от към раздатката е супер.Има готови такива погледни им цените
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Ти за този ли говориш?
        Прикачени файлове
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Да нали говорим за едно и също?

Коментар

Това не е ли фланеца който се слага на пиньона? И се стяга с гайка?

А изработка на фланец откъм раздатката какво ще помогне? Мисля, мисля, и не мога да реша защо ще се слага там фланец, и къде ще мърда кардана за да обира дължината при хода на моста?
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ще сложиш кардан със шлици като на уазката

Коментар

А бе трябва сега да точа маслото и да свалям кардана да обясня какво имам предвид.Тъй като не ми е пред очите ,рискувам да кажа някоя глупост
                Шлиците от едната страна,от другата не с фланец ,като на снимката по -горе,а както си е оригинално ,само че малко по-дълго да може карето да има ход.
                И не знам целия детайл ли трябва да се изработи или частта с шлиците може да се изреже и да се завари/сглоби за този елемент ,за който говоря.
                Дано да сте ме разбрали,ако ,не ,имам един уазов кардан,утре ще снимам ,за да съм по ясен.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Снимай, че аз поне нищо не разбрах.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                    [ATTACH=CONFIG]552692[/ATTACH]
                    [ATTACH=CONFIG]552693[/ATTACH]
                    Този "възел"може да работи,трябва междинен фланец между каретата със болчетата за да си паснат,условието е каретата да са четен брой,използва се при ССмашини,ако не забравя утре ще снимам на Т-150 я има тази гяволия.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

• От: Уазов преден мост на Витара

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                      Този "възел"може да работи,трябва междинен фланец между каретата със болчетата за да си паснат,условието е каретата да са четен брой,използва се при ССмашини,ако не забравя утре ще снимам на Т-150 я има тази гяволия.
                      Това беше само идея.Следваше стругарска работа,болтове нямаше да има,но си намерих това на първата снимка.
                      http://acat.autodealer.ru/index.php?tree=15416_874260

Коментар

Това двойно каре го има и при мотокарите ,утре ако не забравя ще го снимам ,при мен има едно такова свалено .
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Такова двойно каре има на предния кардан на Тойота 4Рънър и Хайлукс

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                            Такова двойно каре има на предния кардан на Тойота 4Рънър и Хайлукс
                            Само си приличат.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                              Това беше само идея.Следваше стругарска работа,болтове нямаше да има,но си намерих това на първата снимка.
                              http://acat.autodealer.ru/index.php?tree=15416_874260
                              Това от първата снимка е кардан за задвижване на селскостопански инвентар и няма нищо общо със баланс,все пак там оборотите със които се върти са от порядъка на 540об/мин и рядко 1000 об/мин,във 98% от случаите каретата са чугунени и разпробити нанякъде,колкото да влезе кръстачката.Аз не бих рискувал заварен чугун да ми се развърта под пода със зверски обороти.Това от втората снимка е доста по удачно,все пак са автомобилни карета,които са предвидени за по-сериозни обороти и са балансирани.Аз използвам малко по различен привод със автомобилни съчмени карета от полуоски,със две вътрешни карета се осигурява доста приличен аксиален ход от порядъка на 80-90мм и спокойно могат да се избегнат шлиците,особенно ако няма място.Машината от аватара четири сезона се движи със такива,няма вибрации и не създават ядове.Каретата са от ФВ 90мм,като помежду им има две трабантови външни.

P.S.Лентовите скоби не издържат на маншоните,телта във случая върши чудеса!
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това ще го слагам на траялка.Иначе и аз не бих рискувал,някой кардан да ми влезе през седалката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X