Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уазов преден мост на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Уазов преден мост на Витара

Тони, надявам се, че хебела на кормилната кутия е само прихванат за проба. Така с повърхностна заварка ще се скъса при по-сериозно усилие, а това е последното което искаме да ни се случва... Трябва двете части да се изтънят до нула(да им се направи фаска от двете страни), да се остави 2 мм междина за да се получи проваряване, заварка от едната страна, изпиляване от другата, заварка и от там, и после пълнеж последователно от дете страни за да не се изметне. Всичко се заварява с базичен електрод. Добре е после да се зарови в пясък и да изстине бавно, още по-добре в нагрята пещ и да изстине заедно с нея. На моята витара не съм отгрявал, защото не можах да избия хебела, а цялата кутия в пещ не е добра идея.

Ако нямаш читав заварчик подръка-свиркай, ще намерим начин да го заварим.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Всичко е само точкувано ,с изключение на накрайниците на носачите и панхарда.Благодаря за съветите,аз не умея да заварям добре ,а и нямам техника и ходя на специалист,който има най -различни машини,надявам се да е в час поне колкото теб!
      Местих и кормилната кутия с 5 см напред,естествено и удължих пръта.В момента работя по стойката на носача,пружината и панхарда на моста,доста напасване си иска ,за да не стане от хиляда заваряни парченца!
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Немогат ли да се приберат носачите една идея по навътре или после няма да може да се сложи гайката горе?
        Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
        Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Може една идея по навътре да се преместят.Но тъй като аз се старая панхардът ми да го монтирам колкото се може по ниско,за да имам и малко ходове и нагоре/двигателят ми е сравнително нависоко,а и картерът ми е поизрязан и имам място/,при движението носачите ще опират на рамата,ако са много на близо.
          Знам че имаш предвид дали гумите няма да опират в носачите при завой,но аз мисля да я карам с не толкова широки гуми като вас ,джантите са -23,но и тях ще ги сменя с 16-ки тракторки или каймани,каквото падне по лентата
          Да не забравяме и това,че уазовият мост имаше максимум 25-26 градуса на завиване/по спомен,ще погледна в спесификацията/,оттам нагоре има риск от къртене и разглобяване на карета.
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

30 градуса е.
            При мен кайманите опират в носачите при пълен завой, с нормални витарски джанти, 235/75/15. Трябва да си намеря евтини минусови джанти, ама де да видим кога ще стане.

Има и друго-УАЗ-вия мост е по-широк от витарската предница, и на него съм без фланци. Ако има фланци-няма да опират, ама съвсем ще се разчекне като цаба, и засега карам така. Отзад съм с фланци, така се докарва що годе-еднаква ширина на двете следи.

Коментар

Не ,че съм стигнал дотам,но я кажете какви амортисьори слагате,колко ход имат и колко струват?
              Последно редактирано от antiroad; 16-10-12, 21:18.
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Вече на няколко места из форума пиша за "сиромашки койловъри". Скоро(като направя другите неща) предстои да се заема с тях, и след пробите ще си кажа кое-как.

Предварителна информация-макферсъни от фиеста(задни), на които сматам да сложа допълнителна пружина. Мислех за такава от сеат ибиза, ама те са прекалено меки, та ще пробвам варианта-фордовите пружини куплирани с вартбургови предни. Засега само с вартбурговите се държи долу-горе добре, ама като има и една по-мека пружина трябва да е по-добре.

Амортисьора на фиестата е почти 70 см в разгънато състояние. Сега съм с такива от УАЗ, и витарата показва сериозни ходове на предния мост, а те са по-късоходови от тези на фиестата. Ама ще видим де, то фиеста е малка кола, а на всичко отгоре ползвам задни-там е леко, та не знам за резултата.

Коментар

Не питам само за уазовия мост , а по принцип какви има на поносима цена с добри ходове ,колко са ходовете на уазовите?Коле за нашите нужди трябва да се търсят части по-скоро от бусове и камиончета,отколкото от разни малолитражки!
                  Сега се сетих ,че на Витарата на Емо бяха от Транзит,май 30 лв бройката.
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Пожелавам ти едни http://htftp.offroad-bulgaria.com/speed750/samurai%20Trol/IMG_5343.jpg
                    Лудак

Коментар

Тони, УАЗ-овите амортисьори са с ход 195мм. Поне така си спомням от четеното из нета.
                      Ето какъв ход има с тях:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 001a (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:141.5 КБ
ID:5417183Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 002a (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:138.1 КБ
ID:5417184

Фиестовите са с по-дълъг ход. Не знам колко, като се заема с тях ще меря. Но при всички положения е по-голям хода.На мен ми е напълно достатъчен.
                      Относно твърдостта на амортисьорите-по-твърди трябват за стабилност при скоростно каране. Аз не търся скорост, и фиестовите няма да са проблем.
                      А има и друго-може леко да се втвърди амортисьора като се източи маслото и се сложи по-гъсто. А винаги мога да сложа и по още един амортисьор, това поне се прави много лесно.

Коментар

Белите хора монтират еършокове,пък ние с трици-маймуни .250 $ за брой са ми множко за момента,макар ,че икономисваш и амортисьорите и са много по лесни захватите,пък за ходове да не говорим...

Коле 20 см ход много малко бе,то независимото ми окачване на другата ми Витара сигурно толкова ще извади!
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

18 см мисля ,че даваше лифтната витара отпред в двете посоки...Това 20 см което го говори Колето не е ли в едната посока? А за Ейр шоковете реално 500 долара не са безкрайно много за това което се получава...Четох някъде обаче ,че не са съвсем за ежедневна употреба...ресурса им явно е по ограничен в предвид нещата които трябва да правят
                          Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                            18 см мисля ,че даваше лифтната витара отпред в двете посоки...Това 20 см което го говори Колето не е ли в едната посока? А за Ейр шоковете реално 500 долара не са безкрайно много за това което се получава...Четох някъде обаче ,че не са съвсем за ежедневна употреба...ресурса им явно е по ограничен в предвид нещата които трябва да правят
                            Щом карат със шоковете на Баха -състезанията а те не са по 200 км. ... едва ли ще се скапят от ежедневна употреба .
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                              Това 20 см което го говори Колето не е ли в едната посока?
                              Аз писах единствено за хода на амортисьора. Докато стигне до гумата става малко повече.
                              Абе не знам точните цифри, ама на снимката ясно се вижда колко е с амортисьор за УАЗ. Доста повече е от независимото окачване на витарата.

Коментар

Дойде време да въртя сферите.Обаче са ми много наблизо отворите.Ако ги направя като канал на фреза,няма ли да се завъртат?Може би е по добре като разпробием новите отвори ,старите да ги попълним със заварка-дали няма да отслабим фланците?Какъв ъгломер да ползвам,че имам един с нивелир,но е неточен,да не говорим ,че ми се струва ,че двете сфери не са с еднакъв наклон!!!
                                Появи се още един проблем.Тъй като хебелът на кутията ми е по -къс,оказа се ,че имам недозавиване.Ще се постарая да го удължа около 10-20 мм ,а приемният хебел да го скъся ,доколкото е възможно.Това не го бях предвидил
                                Последно редактирано от antiroad; 28-10-12, 11:55.
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X