Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Ген4, ако е до бутало с мотовилка, мисля, че имам решение. И блок имам, ама не става, затова не го предлагам..............
    Tef4o какво имаш в предвид че не става блока?
    TG

Коментар

И не се подвеждайте като мен по тези снимки на Кольо, щото са правени в по-сушево време и нивото на локвата е по-ниско
      Реалността е тази:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0263.jpg
Прегледи:2
Размер:140.0 КБ
ID:5221811

Име:PIC_0264.jpg
Прегледи:3
Размер:161.0 КБ
ID:5221810

Име:PIC_0276.jpg
Прегледи:1
Размер:76.9 КБ
ID:5221809
      Последно редактирано от gen4; 27-10-10, 21:30. Причина: Форматиране
      TG

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        Не ме намесвайте и мен, аз съм само наблюдател относно търсенето на Цецо, аз съм му казал, мога да му предложа бутала и колянов вал и всичко необходимо, пак без блок, аз мисля моя да го оправя, но още не съм решил. Относно 2.0 на витара, може да стане, не знам дали си заслужава, смятам че е 1,8 е по-корав двигател и по-податлив за качествено турбо, но това е само въз основа на разговори и странично инфо от първа ръка
        Това ще е интересна комбинация 1.8 балено + турбо на Витара
        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от gen4 Преглед на мнение
          И не се подвеждайте като мен по тези снимки на Кольо, щото са правени в по-сушево време и нивото на локвата е по-ниско
          Реалността е тази:
          [ATTACH=CONFIG]263237[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]263236[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]263235[/ATTACH]
          Тц, не е така. Моята проба на локвата( единствена засега) я правих малко след Трявна, още ми стоеше стартовия номер-33 вижда се на една от снимките.
          Някъде през ранната пролет, а и съм с куртка и дебели дрехи.
          На твоите снимки гробаря е с къси гащи. Кое е по-сушавото време?
          Абе все е тая-оттам няма излизне само с гуми, даже и да е сухо мястото.
          Стига спам, давай прави мотора,ч е калният сезон започна.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
            Само да дооточня за цитирания мотор от омега 115hp C20NE е единствено подходящ за случая. Да си пресадиш 2.4 омеговия мотор е като да си имплантираш тумор,ще се намразиш. Това е недоразумение и който се е парил неще да чува за 2.4 мотора, не си струва главоболията за 10-тина коня разлика.
            В интерес на истината,имам преки впечатления само от C20NE,монтиран на Вектра А-изключително здрав и непретенциозен двигател с нисък разход на гориво,тотално евтина подръжка и намиращ се масово и евтино в Омега.Дърпа добре от ниски обороти.За C24NE,съдя само по данни-огромен въртящ момент в много ниски обороти-195н.м./2400об./м.Нямам впечатления,но имам чувството ,че ще е тежък,заради не-алуминиевата глава.C20XE(150к.с.),e тоталния таралеж в гащите заради способността му масово да пука глава при най-малкото хмм...загряване(прегряване е направо преувеличено).На ниски обороти(до 3500) е тотално куц.VW двигателите не ги коментирам,защото нямам никакви впечатления,по-скъпи са (заедно с автомобила) и не се монтират надлъжно,което пък усложнява монтажа-лапи за тампони,колектори,виско муфа и т.н.
            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Nikman, бедния ми опит с Опел засега сочи, че тая буквичка Х появи ли се някъде, бегай надалеко. Гарантирам, че идеята за Х-а е на някой руснак или българин и всъщност е на кирилица...

ГЕН4, като казвам, че блока не става, разбирай - за нищо не става. Не знам кой левак го е сглобявал последно, но са пропуснали да сложат пръстена от едната страна на буталния болт на първи цилиндър, та мноооого добре си личи къде е минавал. Деругата е с ширината на болта и с дълбочина малко под милиметър. Това достатъчно ли е? Щото има и още "екстри", но не са толкова интересни.

Коле, първо, това в наше село му казват микроязовир, а не локва и второ аз исках да ми я покажеш само, не да се давя в нея
              Ако имах 1000 кинта излишни, вЕрвай ми, вече да съм ги дал за правилните гуми и още няколко сантиматра височина.....

..... по-нататък е спам, ама като стана дума за няколкото сантиметра.... тия спамерите са бунаци. Никой уважаващ себе си българин, няма да се подложи на операция за добавяне на няколко несигурни сантиметра на "инструмента", но се сещам за доста, които дори и без да ги заравят със спам, дават колкото могат (а често и малко отгоре) за няколко сантиметра в повече на другата любимата играчка
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Еи Ванка изчетох цялата тема голям зор видя тоз юнак докато строши.

Коментар

Да повдигна малко темата....Кой е слагал различен двигател на Сузуки.Нека да сподели впечатления.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                    Да повдигна малко темата....Кой е слагал различен двигател на Сузуки.Нека да сподели впечатления.
                    Неправилно си задал въпроса. Може би искаш да питаш за Витара? Ако питаш общо за Сузуки рискуваш всички самураяджии да те затрупат с инфо, което за Витара не ти върши никаква работа. Та конкретно за Витара най-лесно и безпроблемно става от ........ Витара или Гранд Витара ! Качвал съм на къса база 1,8 121 кс. от дълга Витара - канадска изтъркаляна няколко пъти през таван. Става сравнително лесно, като дв. е същия на габарити и скоростите лягат точно. Опашката на съединителя е еднаква. Сменя се цялата инсталация. Двигателя е много як за къса база и дуракоустойчив! Проблема идва след това. С агресивни гуми и без блокаж и лебетка всичко по трансмисията става консуматив. С 2,0 136 кс. от Гранд Витара ще е още по-добре.
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Да,всъщност ме интересува конкретно за Витара със старото купе-т.е. моята.Определено ми се иска по-мощен двигател.Дифовете ми се оказаха най-бавните сериини-5.... и явно от там няма как да истискам още въртящ момент.Най-правилно ми се струва по-мощен двигател.Та на въпроса,който може би касае доста колеги:
                      Става ли двигател 2.0 четери и/или шестцилиндров на старата Витара(с по-тясно шаси и по-нисък преден капак) и към скоростната кутия и опашка?
                      Става ли 1.8 пак от Витара?Доколкото разбирам от Иван Попов става...
                      Какъв друг двигател може най-лесно да се приспособи?
                      Разбира се всяка взаимозаменяемост,трябва да върви с цялата електрическа част и датчици.
                      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                        Неправилно си задал въпроса. Може би искаш да питаш за Витара? Ако питаш общо за Сузуки рискуваш всички самураяджии да те затрупат с инфо, което за Витара не ти върши никаква работа. Та конкретно за Витара най-лесно и безпроблемно става от ........ Витара или Гранд Витара ! Качвал съм на къса база 1,8 121 кс. от дълга Витара - канадска изтъркаляна няколко пъти през таван. Става сравнително лесно, като дв. е същия на габарити и скоростите лягат точно. Опашката на съединителя е еднаква. Сменя се цялата инсталация. Двигателя е много як за къса база и дуракоустойчив! Проблема идва след това. С агресивни гуми и без блокаж и лебетка всичко по трансмисията става консуматив. С 2,0 136 кс. от Гранд Витара ще е още по-добре.
                        Нищо не споменаваш за най -големия мотор,става ли за по-старите Витари ,май имаше някъкъв проблем.За бири няма да говорим ,но на събора ще почерпим нещо по-сгряващо ,ако не се видим по-рано!
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Мисля че на скоростите нестава 1.8 и 2.0
                          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                            Нищо не споменаваш за най -големия мотор,става ли за по-старите Витари ,май имаше някъкъв проблем.За бири няма да говорим ,но на събора ще почерпим нещо по-сгряващо ,ако не се видим по-рано!
                            За 2,5 V6 156 кс. не би трябвало да има проблем да се качи на стара Витара. При него задължително трябват и скоростите. Разликата в шаситата е най-малкия проблем. Въпроса е кой ще се наеме пръв да го направи?

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                              Мисля че на скоростите нестава 1.8 и 2.0
                              Мисленето и правенето са два различни процеса. Понякога теорията и практиката също се разминават. Ако четеш ръководствата и сервизните книжки - там пише, че са различни. Ако питаш и в Миркат и там ще ти кажат, че не става. Аз съм го правил и не мисля а знам, че на тези два двигателя ръчните скорости от старата Витара стават точно.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                                Мисленето и правенето са два различни процеса. Понякога теорията и практиката също се разминават. Ако четеш ръководствата и сервизните книжки - там пише, че са различни. Ако питаш и в Миркат и там ще ти кажат, че не става. Аз съм го правил и не мисля а знам, че на тези два двигателя ръчните скорости от старата Витара стават точно.
                                Имам някакъв спомен от преди месец по телефона и ми каза ,че нестава
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X