Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Извинявай за любопитството, ама какъв е тоя асансьор
    Явно товарен.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Живееш по баирите , обаче ти е омръзнало целогодишно да търкаляш 2 тона желязо щот нема сми.
      Караш си леката кола с всичките предимства и много малко недостатъци спрямо джипа целогодишно, а като се заснежат и заледят баирите -леките коли до едно място , после продължаваш с джип.
      Казвам му асансьора.

Чели сте десетки теми-какъв джип да си купя за пестин метра баир до вилата. Едно от решенията е това. Подържа се вече с почти 0лв. на година. Гуми има много добри,двойното работи. Тегля отвреме навреме някой комшия запушил пътя... Губя един данък на година,иначе трябва да подържам три сув или джип заради 3 дена до месец зима/ на 10 години веднъж/.
      Последно редактирано от //Радо//; 04-03-18, 16:16.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Радо, лошото в този случай е че МПС, което се кара толкова рядко, несъмнено ще се разваля много повече от стоене, отколкото ако се кара всеки ден.

За да можеш да разчиташ на джипката тези "три" дни в годината, определено ще е добре поне един път в месеца да я караш за поне 20-тина километри, иначе от стоене не е на добре за никое МПС и когато ти потрябва и да има неприятна изненада ще е много вероятна.

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
          Пластмасов
          Радиатор не се лепи.,.!!?? . ПОВЯРВАИТЕ МИ.
          Принципно ти вярвам, ама аз от близо 3 години карам с лепен, и то на кофти място (долу на десния тампон), като си го залепих аз и то малко на майтап
          Чисто информативно ползвах двукомпонентен "течен метал" на Bizon.
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            Радо, лошото в този случай е че МПС, което се кара толкова рядко, несъмнено ще се разваля много повече от стоене, отколкото ако се кара всеки ден.

За да можеш да разчиташ на джипката тези "три" дни в годината, определено ще е добре поне един път в месеца да я караш за поне 20-тина километри, иначе от стоене не е на добре за никое МПС и когато ти потрябва и да има неприятна изненада ще е много вероятна.
            Прав си. Откакто съм я изоставил се появиха доста н дразнещи малки засега проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              Принципно ти вярвам, ама аз от близо 3 години карам с лепен, и то на кофти място (долу на десния тампон), като си го залепих аз и то малко на майтап
              Чисто информативно ползвах двукомпонентен "течен метал" на Bizon.
              Чудех се за течния метал и онова пластелиненото-имам ги и двете, но стават прекалено твърди ,а има колебания на температурата понеже е отвътре и си мисля че ще отлепи. Ще видим пробата с ПУ какво ще покаже.
              Пробвах преди година да залепя металната втулка към разширителния съд , докато си намеря нов разширителен съд на едната кола и не стана.Като вдигна 90 гр. и стана като дъвка.
              Последно редактирано от //Радо//; 04-03-18, 18:53.

Коментар

Здравей,
                Моя разширителен съд залепих с това и вече една година няма проблем.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180304_200032.jpg
Прегледи:1
Размер:205.2 КБ
ID:5783262Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180304_200128.jpg
Размер:155.0 КБ
ID:5783263

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  Нелоши ментета е силно казано. Разбира се, който кара оффроуд "друсни полянка" или си ходи с джипа до вилата, може спокойно да кара с китайските ментета. Просто не стават за сериозен оффроуд.
                  Аз да ви използвам приказката , да попитам от любопитство : някой трошил ли е китайски ръчни хъбове ?
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Аз да ви използвам приказката , да попитам от любопитство : някой трошил ли е китайски ръчни хъбове ?
                    Аз,що?

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                      Аз,що?
                      Нали казах - от любопитство . В смисъл какво трябва да направя , та да ги строша ?
                      Едното ясно - требе да се подскача у въздуха . Другото примерно е зверско ръчкане напред-назад по някаква причина , но повече не се сещам .
                      При тебе как стана ?
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз доста тормозих моите,естествено без подскоци и умишлени извращения и си държат.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Нали казах - от любопитство . В смисъл какво трябва да направя , та да ги строша ?
                          Едното ясно - требе да се подскача у въздуха . Другото примерно е зверско ръчкане напред-назад по някаква причина , но повече не се сещам .
                          При тебе как стана ?
                          Това беше преди 4-5 години,даже има снимки некъде тук.Ама нито съм подскачал,нито съм я ръчкал идиотски.Помня,че се пръсна единия,беше от качествения матриял цам-прави си изводите.От тогава съм с едни AISIN-и,производство 1989-то лето,лично ги свалих от един гнил Трупър и не са мръднали при секви извращения.

Коментар

Намерих в архивите снимка на китаец до айсин,вижда се китаеца как е сцепен през средата.Като се загледа човек,ами нема прилики м/у двата хъба.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19042011022.JPG
Размер:463.6 КБ
ID:5783494 А това е айсин произведен през 1989 г.

Коментар

Днес обух Терата с 265/70/16, да понапълни малко калника, че след подложките и дойдоха малки старите шляпанки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180311_094628.jpg
Размер:459.4 КБ
ID:5783631
                              Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                              Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

ПУ - то засега държи на радиатора. За всеки случай обаче пристегнах пластмасата към питата през 10 см. с опашки и като стегна на 5 места равномерно с тел,да не може да се отваря цепката.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X