Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
    В 4 часа сутринта

Аз съм с 2.2 бензин и разход 13/100 извънградско.
    Неее, нещо не е в ред или носиш 47 номер обувки По каталог дават 9,4/100. На дълго с 2 души без багаж и без включен климатик - ми закова точно 8/100, при 90-120 км/ч, нормално шофиране без резки ускорения и гонки. Като съм минавал и през градове, т.с. и малко градско имаше. При по ексртемно шофиране и климатик е под 10/100.

П.С. Пробвай с други свещи, възд. филтър. Не, че ти давам акъл. Просто предполагам.

Коментар

До: Фронтера 2.3tdi или 2.5tds

Първоначално публикуван от Georginenov

Карал съм 4-5 коли с г. уредби и 2 с метанови. Благодаря! След всяка такава доработка колата се променя- то обороти, то миризми, то свещи, то отверки... Завършил съм ДВГ, ама не желая да съм автомонтъор.

Уредбите се изплащат за повече от 10000 км
      Съжеляжам колега но не сам съгласен с теб!от 2 години си карам фронтерката на газ!И то с преработена газова а не с газов инжекцион!И проблеми нямам никакви!Да мога да сменям въз. филтър по често но все пак го избивам с 4 зареждания!А и само да кажа че джипа варви нон стоп!така че ако сметнем литрите в пари ........ си ми е много по добре на газ!
      П.С. и само да ти кажа че в него нямам и 1 отверка даже защото до сега никога не ми е трябвала!Така че твардо съм за Бензин-Газ!
      Последно редактирано от fanatic; 10-01-09, 14:19.
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Аз не знам дали ще мога да сколасам да дойда но бирата си е бира.

П.С. 13/100 градско е при идеални условия, сега със заключени хъбове и от време на време 4х4 и тоя студ си удря 15/100. Иначе лятото извън градско си ми дава 10/100 на газ като пич. ( е като карам с 90 ама тва са подробности )

Тук и аз ще потвардя думите на колегата Fanatic!!!!
        Moита фронтерка ( 94г. 2,0I, КБ) с жената и децата + багаж ми дава 10л-извънградско с 90-100 км/h.Да в града е малко повече (15л-100км) но това си е от мен защото така я карам!!!!все пак трудно е да скъсаш някои golf 2 s PK регистрация и да очакваш 10/100 градско!Така че бенжинката за мен си е СУПЕР!!!
        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
        LZ1NES

Коментар

Джипът ти "твАрдо вАрви" на газ, ама засега е само без клизми, а те ще започнат...
          И друго- знаеш ли по колко пъти в годината се сменя ауспух, като караш на газ...

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
            Джипът ти "твАрдо вАрви" на газ, ама засега е само без клизми, а те ще започнат...
            И друго- знаеш ли по колко пъти в годината се сменя ауспух, като караш на газ...
            Tочно по нито едно. Или не си имал Фронтера на газ или не е била с оригиналното гърне. Аз започвам 4-та година на мойта фронтера и от както е в мен вече съм и навъртял 110 000 км. Нито веднъж не съм сменял гърне нито се е пробивало. Нито съм сменял мембрани. Чисто и просто човек трябва малко да се интересува как се използват нещата и няма да има проблеми.
            no signature no problems

Коментар

Така нека да се включа и аз в спора.

Моето мнение по въпроса е следното-над 70% от тези които карат дизелаци за лични МПСта или карат такива Служебни бусове,камиони,коли или намират нафта на черно и им излива много тънкажно.
              Първо мога да ги посъветвам да не взимат от непознати защото може да им излезе много ама много скъпа тази нафта(подмяна на зазпръсквачи ремонт на ГНП и др.)
              Второ като вземете нафтата оставете я да се утаи(вода, ръжда и други утайки) за 1-2часа и после внимателно без резки движения сипвайте но на фунията (аз поне така правя)слагам стар дамски чорапогашник от жената (и на моята фуния имам 2бр.цетки груба и финна)и тогава вече ви давам гаранция че дори вода не може да мине камоли други работи.
              Не че не съм слагал от бензиностанциите но ако мога ги отбягвам го правя.
              Моите познати с дизели почти всички работят на този принцип и са доволни много.
              А за тези които карат на бензин или газ едва ли в голям процент могат да се похвалят че си намират на черно и им желая успех,както казва един колега-с пръдня боя не става(за газта става въпрос)за тези които не разбраха.
              Колеги превързани към дизела ДА ИМ СИПИМ ПО ДВЕ КОФИ НАФТА И ДА СЯДАМЕ ЗА ВОЛАНА И ГАЗ ДО ДУПКА.

УСПЕХ на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от itcaka78 Преглед на мнение
                ...... намират нафта на черно и им излива много тънкажно..... тези които карат на бензин или газ едва ли в голям процент могат да се похвалят че си намират на черно и им желая успех,както казва един колега-с пръдня боя не става........
                За тарикатлъците и търговията "на черно" говорихме в друга една "европейска" тема......аз зареждам на бензиностанция, плащам си, НЕ купувам крадена стока (или нафта), така, че на почтените ГРАЖДАНИ на Републиката като мен им излиза по евтино на газ....

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Идвам, наливаш караме аз наливам, вадим калкулаторите и който падне плаща бирата.
                  Няма майтап.
                  А за багажника си прав, много ме тормози, но за дълъг път имам огромен куфар на тавана който компенсира.
                  За 50-те лв. също не си прав. Ела карай всеки месец колкото мене и ще дойдат повечко от 50, аз съм много доволен от газта, това ми е 4-та кола на газ, а общите километри спрях да ги засичам като минаха 500 000....
                  Имах един дизел, 2 пъти основен ремонт за 1 година и пак не палеше като стане студ. Може да е било от кофти майстори, кофти части но факта си е факт. Пълен труп ( 1.9 чист дизел ) смърди, тресе не върви, пуши. Не благодаря. Който иска въртящ момент не е направил правилния избор с двигателя. Аз следващия път ще го направя и ще си взема осмак бензин. 400нм при 3000 оборота ми се стува предостатъчно. Я да чуем при саждо-производителите как е?....
                  Точно пък за въртящият момент ли намериБаш тука, бензина няма никакви, ама никакви шансовеСравненията са направо смешни
                  Ето как е :
                  "400нм при 3000 оборота ми се стува предостатъчно. Я да чуем при саждо-производителите как е?.... "

Най-обикновен 1.9ТДИ помпа-дюза---320нм. при 1900об.мин
                  А дизел с кубатура идентична на твоя осмак, ще извади около 750-800нм. при 1500об.мин.

Ето малко копи-пеист, новият V8 TDI
                  4,2-литров осемцилиндров дизелов двигател, който със своите 760 Нм по настоящем оглавява класацията за максимален въртящ момент в сегмента на високопроходимите автомобили.
                  Последно редактирано от kiki.t; 11-01-09, 16:54.
                  0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                  Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                  Суперскан България www.decbg.com
                  Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                    За тарикатлъците и търговията "на черно" говорихме в друга една "европейска" тема......аз зареждам на бензиностанция, плащам си, НЕ купувам крадена стока (или нафта), така, че на почтените ГРАЖДАНИ на Републиката като мен им излиза по евтино на газ....
                    Карай с каквото намериш за добре.
                    На мен ми азлиза по изгодно да карам така.
                    Може би и ти би карал ако има кои да ти доставя но газ но едвали има.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                      в хода на тези мисли най-евтино е с градския транспорт, после с велосипед и накрая най- евтино и традиционно е пеша
                      особенно ако си идеалист и природозащитник
                      а иначе по темата -всеки си прави сметката, аз например за спестени триста или петстотин лева н агодина не бих си правил експерименти или компромиси с колата. Разбира се ако въртя по 100 000км. на година както някои мои приятели с личните си автомобили тогава бих се замислил за газ или метан... ама то пък кой пък върти толкова километри с 4х4 и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от itcaka78 Преглед на мнение
                        Карай с каквото намериш за добре.
                        На мен ми азлиза по изгодно да карам така.
                        Може би и ти би карал ако има кои да ти доставя но газ но едвали има.
                        Основния ми доставчик е ЛУКОЙЛ.

Коментар

Колеги,във Варна гаста падна на 0,76лв.Ако ще и 16литра да гори пак е добре
                          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Вчера сипнАх бензин за зимното палене-30лв/17литра и долях бутилката-13лв/17литра.И не хвърлям боб аджеба дали съм налял читава нафта или ще я намеря на конфитюр при тия -13 дето са тука сега.

Коментар

Колегите с дизелите да не се обиждат, ама то един въртящ момент им остана само
                              Иначе някой знае ли защо всъщност дизела има по-голям върт. момент от бензина, при еднакви начални условия, включително и ход на буталото?

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                                Колегите с дизелите да не се обиждат, ама то един въртящ момент им остана само
                                Иначе някой знае ли защо всъщност дизела има по-голям върт. момент от бензина, при еднакви начални условия, включително и ход на буталото?
                                Защото при тях няма горене на принципа искра запалителна смес (въздух/бензин) а горенето идва заради налягането при което се възпламенява нафтата.

По-нагоре един колега не ме разбра като казах, че ще карам 8-мак. Имах в предвид не да мерим кой има по-голям въртящ момент при еднакви кубатури защото тогава е ясно кой печели. А именно при ниска цена на пробег да получа голям въртящ момент. Защото имам служебен Додж Рам дизел с кубатура 7.6 и мога да ви кажа колко харчи. Но няма защото ще ме биете.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X