Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
    В Сф при нормално каране, без мн. надбягване на светофарите, под 20 газ не падам ОФА КБ 2.0
    Но и така на пари е по-добре от 12 бензин с комбито.
    Като си доволен от този разход, карай си така. Но да знаеш, че този мотор на тази кола в София по задръстванията по цял ден повече от 16 не би трябвало да харчи ако всичко е наред.
    no signature no problems

Коментар

Аз писах и в друга тема - моята бутилка е под купето. Така багажникът е празен, друг е въпросът, че на жена ми и така не стига като тръгнем на път Замислям се за куфар за покрива. Някакви идеи за цени и какво тр. да имам предвид?
      Трябва да имаш в предвид, че темата е за друго не е за куфар.
      no signature no problems

Коментар

От доста години карам на газ, та общо взето съм светнат по въпроса
        Четейки някой постове оставам с впечатлението, че някой или не е виждал АГУ или е ползвал неграмотно монтирано или регулирано такова.
        По въпроса за оставането без багажник - аз съм махнал бензиновия резервоар и бутилката е на неговото място. Струва ми се екзотично да наливам 90л бензин
        Разход - Исузу Трупър 2.3: Градско (софийско) 13-15/100
        Извънградско - 10 - 12/100 в зависимост от теглото на десния крак.
        Тази сутрин заредих газ в Харманли и след това на ОМV на Цариградско шосе (253км магистрала). Събра 26,7 литра газ..
        Служебният ми автомобил е дизелов и иска значително повече ПАРИ за същото разстояние. А-класата на приятелката ми гори 5/100 дизел и вози на почти същата цена като трупъра
        Проблеми с газта не съм имал. Паля на газ и в студ и пек.
        Леката ми кола също е на газ и също вози евтино и безпроблемно.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Като си доволен от този разход, карай си така. Но да знаеш, че този мотор на тази кола в София по задръстванията по цял ден повече от 16 не би трябвало да харчи ако всичко е наред.
          Вероятно е писано някъде, но да пробвам - кой може да ми пипне центровката, та да оправим разхода? Уредбата е BRC.
          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Аз също съм за бензин и газова уредба /пропан-бутан/. Евтин вариант за пътуване, не е скъпа поддръжката дори и да сменяш мембрани на всеки 2 години, пак е по-евтино и както спомена един колега по-горе, бутилката може да се постави и под Фронтерата за да запазите багажното пространсво. До сега съм карал 3 коли и 1 джип с газ и не съм имал проблеми. Дизелова кола на старо, според мен може да доведе до по-сериозни проблеми и разходи. Пак почертавам, че мнението ми е субективно.
            "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Вероятно е писано някъде, но да пробвам - кой може да ми пипне центровката, та да оправим разхода? Уредбата е BRC.
              Kадърен газаджия.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Kадърен газаджия.
                Въпросът ми беше - къде да намеря такъв?
                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Здравейте, Фронтераджии! Чудех се къде да си отправя молбичката и питането и ми се стори, че тази тема, макар и старичка, е най-подходяща.
                  Дошло е време май да се сдобивам и аз с такава джипка. Минах през мераци за други марки, много четох и едва ли съм изчел всичко, но нещата май натежават в полза на Фронтерката. Иска ми се да си взема дълга база, 2.3 дизел. Колата ще бъде и семейна - точно за това ми се иска да е по-голяма и да разполагам с целия багажник. Притеснението ми идва от коментарите за мудността на този двигател. Като за ежедневна кола не е без занчение разходът, но....иска ми се да чувствам и малко сигурност на асвалта. Карах на един приятел 2.3 Фронтерата, но направо се разочаровах. Той ми каза, че нещо не е наред и го допускам, а и силно се надявам да е така, но просто беше страшна мърда. Имам приятел с Чероки 2.1 - ми той си е направо пушка пред това, което карах. Дали според вас наистина нещо не е била наред колицата на човека, или си е така дози двигател?! Ама защо това Чероки 2.1 да е с пъти по-пъргаво от онази Фронтера?! Уверявам ви, че в никакъв случай не са прекалено големи изискванията ми. Някой карал ли е и двете като мен, може ли да сравни?
                  Молбата ми е, ако има съфорумец от Плевен с този двигател, да се видим и да ми позволи да направя едно кръгче само за сравнение - да преценя дали онази нещо не е била наред и да си създам по-реални впечатления, а и да сподели собствените си. Колегите, за които съм видял, че са от Плевен , карат все бензинки, ако не се лъжа... Обещавам да почерпя!!!
                  Тъй като не знам дали някой ще се отзове, ще се радвам колегата Куздов да вземе отношение /и малко да ме надъха, надявам се/, защото, както виждам, той има такова чудо, а и разбира човекът /без да искам да засегна другите знаещи/. Всъщност ще се радвам и на други мнения!!!

П.С. Независимо дали някой ще успее да изпълни молбата ми или не, искам да изкажа възторга си от форума и участниците в него! Супер сте!

Коментар

Колега,
                    да не ти чупя хатъра щом си решил дизел - ок.
                    Ама ако можеш да намериш по-големият мотор 2.8тд на Исузо мисля че няма да сбъркаш.Разхода ще е все един ,а вървенето и здравината съвсем по-приемливи.Даже си е супер.Това си е лично мое мнение и информативно аз също карам бензин ОФА 2.0
                    BMW X6

Коментар

• До: Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Първоначално публикуван от galoff Преглед на мнение
                      ....Колегите, за които съм видял, че са от Плевен , карат все бензинки, ако не се лъжа...
                      Е това до голяма степен отговаря на въпроса ти за избор
                      Ако все пак упорито държиш на чичко Дизел , послушай Вещера- 2.8 мотор ! В противен случай ( както съм споменавал и друг път ) при първия ти опит за изпреварване на пътя ще си кажеш : " Бре , мааму стара ! Що не си взех по-мощния ! "
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                        Колега,
                        да не ти чупя хатъра щом си решил дизел - ок.
                        Ама ако можеш да намериш по-големият мотор 2.8тд на Исузо мисля че няма да сбъркаш.Разхода ще е все един ,а вървенето и здравината съвсем по-приемливи.Даже си е супер.Това си е лично мое мнение и информативно аз също карам бензин ОФА 2.0
                        Колега , дизел под 2,5 е слаб дори и за по - малки возила !!! Ако си взимаш печка нека да е над 2.5 куб.
                        Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Абе в мобилето се подхвърля един 2.8, който ми влиза в бюджета, ама защо ли??? Чудя се къде е уловката..освен, че е ....малко розов, даже цикламен . Ама само това ли да му е...

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi

Коментар

Нещо линкът не сработва. Дано поне снимките да излязат. Или модераторите да не ги пускат да не се излагам само... Ми не боравя идеално с възможностите на сайта.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнение
                              Колега , дизел под 2,5 е слаб дори и за по - малки возила !!! Ако си взимаш печка нека да е над 2.5 куб.
                              Ами да - слаб е.Нали и аз това си мисля.Определено бих предпочел по-големият мотор който си идва с бонус легендарното качество на Исузо моторите.
                              BMW X6

Коментар

Здравейте колеги.Реших и аз да кажа за мойта Фронтера.Беше 2,2 16v бензин и газова уредба BRC.За разхода като чета от другите колеги 10-12 направо се учудвам!Моята от 15 надолу,почти никога.Един от малкото проблеми беше малкото място в багажника,въпреки че беше дългата база “90 литрова бутилка“.Така се започва,няма място за количката на детето “жената“,няма място за чантите от пазара...така и си я продадох.Като се замисля чак ме е яд.Мнението ми на газ не е никак зле.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X