Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фронтера Дизел, Бензин, Газ!

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    К`о каза ?!
    Нещо като да сравняваме еднояйчни близнаци, раждани от две майки
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ми ако едното е двуяйчно, а другото е момиче какво да сравняваме?
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Обяснявам.

Колко "върви" една кола зависи най-много от мощността и (конските сили).
        А колко "излита" зависи от въртящия момент (нютон метрите).

Конски сили както всички знаем се постигат с обороти, а нютон метри с компресия и евентуално по-голямо рамо на коляновия вал.
        Дизеловите двигатели имат 2-3 пъти по-висока компресия от бензиновите. Отделно вкарват горивото и въздуха под налягане чрез турбина и по-мощна помпа.

Когато се сравнява разход, "вървъж" на колата и т.н. е редно да се вземат и тези неща предвид.

Редно би било да се сравнява бензинов двигател, който няма турбо, компресията му е 8-10, горивото му не се впръсква с 2000 бара с аналогичен такъв дизелов двигател.
        И тогава вече гледаме конски сили, въртящ момент, разход, ускорение, скорост и т.н.
        WG 2.7 CRD

Коментар

Дай пример за два двигателя - бензинов и дизелов - с еднаква компресия.

Коментар

Да съм споменавал, че има такъв двигател? :-)
            Обръщам внимание какво бърка сметките просто.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Е, ти ни пращаш за зелен хайвер

Бензинови и дизелови агрегати могат да се сравняват. Хората се интересуват от съвсем прозаични неща, доста различни от компресията в двигателя и броя/разположението/хода на буталата.
              За бегачките са важни конските сили и динамиката на двигателя.
              За оффроудърите са важни въртящият момент при ниски обороти и устойчивостта на прегряване като се окопаеш.
              За всички е важен и разхода на гориво, както и другите разходи.
              Както виждаш база за сравнение има и тя е доста далече от написаното от теб.

Коментар

База за сравнение винаги ще има. До колко ще е коректна тя е отделен въпрос.

Прост пример. Турбиниран бензинов двигател дава същия въртящ момент както и турбиниран дизелов двигател. Какво излиза? Въртящия момент идва от самото гориво или допълнителните агрегати около двигателя?
                WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                  База за сравнение винаги ще има. До колко ще е коректна тя е отделен въпрос.

Прост пример. Турбиниран бензинов двигател дава същия въртящ момент както и турбиниран дизелов двигател. Какво излиза? Въртящия момент идва от самото гориво или допълнителните агрегати около двигателя?
                  Колега , такива сравнения са безкрайни . На всичко отгоре има един общ раздел за 4х4 , в който е изписано тонове мастило по този повод.

Както си забелязал обаче ( дано си забелязал де ! ) , темата в случая си е съвсем конкретна , в съвсем конкретен подраздел . Иде реч за Опел Фронтера и както Alexfield спомена , тук хората се интересуват от съвсем прозаични и земни неща .
                  Е , става въпрос за следното : в условията на криза , недоимък и при наличието на няколко модификации двигатели ( знаем ги кои са на пазара ), какво би било по-изгодно на едно и също шаси примерно - бензинов , или дизелов мотор ? Като разход , като цена на поддръжка , като същевременно се отчитат компромисите при движение по асфалт ( по отношение на скорост ) и оффроуд ( по отношение на проходимост ) .
                  И говорим за конкретно сравнение на заводски монтирани двигатели на ОФ .

А това , че съществуват "мощни" турбинирани ( че и не турбинирани ) двигатели , ние това много добре си го знаеме , ама темата е за друго .
                  Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-03-12, 15:28.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Извинявам се за лирично отклонение тогава. Но се зачетох в темата и останах с впечатлението че тя се е трансформирала в "бензин vs. дизел". Та за това....
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Добре и аз да попитам колеги с X22SE колко ви харчи газ градско,моята е дълга база и под 22 градско не съм падал мисля,че не е нормален този разход на газ при положение че я дават 15 бензин да гори,с газов инжекцион съм.Кажете и ако при вас е така че газаджиите станаха луди с мен.Сега ме вкараха във филма с инжекционните времена че били високи и затова горяла и много газ.Сега ще засичам на бензин да видя как е.Другият ми въпрос е някой закачал ли е такъв мотор на диагностика да гледа живи данни защото при нас в Шумен никой не успява да я закачи да гледа живи данни.

Коментар

Колега,само за инфо, аз съм с Х22ХЕ мотора и ми гори м/у 18 и 20/100км градско газ с обикновено АГУ.Гумите са 265/70/16.Сам си направи изводите
                        ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                        Grand Cherokee 2.7
                        GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
                          Добре и аз да попитам колеги с X22SE колко ви харчи газ градско,моята е дълга база и под 22 градско не съм падал мисля,че не е нормален този разход на газ при положение че я дават 15 бензин да гори,с газов инжекцион съм.Кажете и ако при вас е така че газаджиите станаха луди с мен.Сега ме вкараха във филма с инжекционните времена че били високи и затова горяла и много газ.Сега ще засичам на бензин да видя как е.Другият ми въпрос е някой закачал ли е такъв мотор на диагностика да гледа живи данни защото при нас в Шумен никой не успява да я закачи да гледа живи данни.
                          моята е същата както знаеш, 13-15 градско в София, 12-13 извънградско, с ГИ съм с малки дюзи, гледам си живи данни непрестанно с ELM 327 четец вградил съм го в колата.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
                            Наистина е много висок този разход. При мен Х22ХЕ и със гуми 275/70/16, булбар, стъпенки и всички метални, защитни ламарини, в момента е 14-15 градско. При това с обикновена газова уредба и в София. Даже в Гърция ми смъкна разхода на 11.5. Затова си мисля, че сега при 35 градуса температура на въздуха, фронтера Б с ГИ не трябва да харчи 22, а не повече от 14-15.

Коментар

Колеги за да си разберете разхода засечете го по ГПС , километражите на нашите 20г. коли отдавна не показват точно.
                              Давам пример имам Форд Транзит при 90км. по километраж ГПС е на 80км. при 150 на километраж ГПС е на 130км. та така до скоро си мислех че имам много вървящ Транзит ама май не е така.
                              За дълга Фронтера според мен разход между 16-20 градско си е съвсем нормален .
                              Николай Георгиев 0+
                              тел.0887357722

Коментар

Преди време бях смятал за моята ОФА ДБ:
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...14#post1625114
                                С гуми 235/75/15 ми даваше малко над 10% отгоре километри. Изчисленията ми показваха, че с 32-ки разликата ще е в рамките на 2%. Общо взето сметките ми излязоха верни - взех си 31-ци и в момента отклонението ми е 4.5%.

Ники, ти говориш за километраж, но мериш скорост. Т.е. скоростомер. По принцип не би трябвало да има разлика, но то само по принцип. Ето при мен по скоростомер карам с 40км/ч, а по ГПС с 30 км/ч. При 90 км/ч по скоростомер имам 82 км/ч по ГПС. Т.е. при всякакви скорости разликата ми е около 10 км/ч. А километражът ми дава отклонение твърдо 4.5% спрямо ГПС-а и спрямо зелените километрични табелки по магистралите.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X