Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си повдигна фронтерата

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: До: Как да си повдигна фронтерата

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
    Благодаря Fanatic .Предполагам,че имаш предвид това -"А 31" влизат без да правиш лифт на нищо." от пост 226.
    Но в пост 125 колега с подобна Фронтера Б 2.2 DTH пише ,че при размер на гумите 245/75/16, предните опират в калобраните?!?!
    не имах в предвид това: http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php/57626-%D0%9B%D0%B5%D0%BA-%D0%BB%D0%B8%D1%84%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%9E%D0%A4%D0%90-%D0%9A%D0%91.?highlight=%EB%E5%EA%20%EB%E8%F4%F2
    Последно редактирано от maxxx; 30-05-10, 18:03.
    no signature no problems

Коментар

• От: Как да си повдигна фронтерата

За съжеление защитата на Firefox и internet explorer на домашният ми компютър на позволява отварянето на този линк....,ще опитам утре от служебния...

Коментар

• От: До: Как да си повдигна фронтерата

Аз съм с ОФБ, сложих гуми 265/70/16 което калкулатора го смята като 30,6 инча (което си е почти 31'' )при завито положение колелата опират в предните калобрани, след като ги махнах няма проблем. Повдигането на колата в сравнение с предишните гуми(245/70/16) е 1,5-2 см. измеренео на най-ниските точки-отпред предния диф, отзад резервоара.

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
          За съжеление защитата на Firefox и internet explorer на домашният ми компютър на позволява отварянето на този линк....,ще опитам утре от служебния...

я пробвай така: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...20%EB%E8%F4%F2
          no signature no problems

Коментар

Благодаря Fanatic,сега всичко е ОК.
            Темата разбирасе съм я преглеждал и преди ,но отново ми беше приятно!
            Искам са те попитам относно закупуването на компонентите по окачването ,.....освен поръчка по интернет и "Вромос" ,...някакви представители в София към днешна дата???
            Поздрави.

Коментар

Представители на кое? На Rancho май няма....
              Иначе можеш да използваш каквито искаш амортисьори и да ги удължиш с шпилка, биалетки можеш сам да си направиш, боди лифт и подложки/обици също, с 2 думи можеш да минеш и много тънко.
              П.С. Амове ако си взимаш си поръчай някакви по-ячки, с дебели стебла ако ще караш офроуд и бързо по пресечен терен... марки колкото щеш....
              no signature no problems

Коментар

Ето как я повдигат в Англия- задни пружини от Исузу Трупер +20% по-твърди, дават около 1,5 инча, оригиналните амове поемат по-дългите пружини, освен ако колата не се вкара в харда и се изискват по-големи ходове.
                Ако искаш ще ти пратя линка за поръчка от Английско, 47 паунда е бройката, на пружина.
                Един линк, надявам се да не е в разрез с правилата: http://www.fronteraowners.co.uk/wiki...uspension_Lift

Коментар

тука със сигурност ще се намерят на добра цена 2-ра употреба пружини от Труп... така де от Трупър
                  ма с подлоги ще се запази возията а с тия 20% по-твърди трябва да си мрази бъбреците за да си ги сложи човек, тя и без това фруктиерата вози като бетоновоз.
                  no signature no problems

Коментар

Не могат да се намерят, Трупърите в Булгария са на ресьори, а доколкото виждам Минчев иска да повдигне Фронтера Б, варианта е само с по-дълги задни пружини. Иначе бях намерил кит на Калмини ако не греша, пълен комплект-задни пружини, амове отпред и отзад, усилени предни торсиони, и още безброй втулчици и тампончета на цена около 1000-1100 долара в Америка, това е най-добрият вариант, но и най-скъпият. Макар че скъпо е относително, защото тук ми обявиха само за 4 амортисора над 1000лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                      , варианта е само с по-дълги задни пружини.
                      Варианти много, стига човек да иска. Може да се поръчат пружини от с.Крън със сигурност ще са в пъти по-евтини от всичко друго, може да се направят и подложки, може да се търсят пружини по размер от нещо друго, примерно от Гранд Чероки или предни или задни зависи кой какъв лифт иска.
                      no signature no problems

Коментар

Стават ли пружините от Черокито, ако е така става доста лесно повдигането, имаш ли повече информация?

Коментар

Не нямам, аз карам ОФА. Пак казвам ако човек има желание няма невъзможни неща. Отиваш взимаш мериш ако не става ги връщаш взимаш други и така.... повечето неща които съм писал за да ги използва някой друг наготово съм ги научил по тоя начин или с много четене.

П.С. мисля че от дизелово паджеро ДБ ще станат обаче. ма си трябва мерене и пробване.
                          no signature no problems

Коментар

Здравейте,доколкото знам пружини могат да се изработят по поръчка в завода в село Крън.
                            Gichev,мисля,че си прав и най-добре е варианта с пълен лифтинг-кид Calmini -http://www.pureisuzu.com/98-2001_amigo_3.htm и цената е поносима,но като се добавят и разходите по доставката,мито и ДДС- става дебело .
                            Може би все пак този -http://www.pureisuzu.com/shocks.htm +нови пружини???
                            Не съм водил конкретен разговор за амове с "Вромос",но като разгледах сайта им останах с впечетление,че работят със сериозни цени.

Коментар

здравеите, колеги. Аз сам горд собственик на ОФБ ДБ от малко пове4е от година. От наблудениата ми през миналата зима стигнах до извода 4е малко висо4ина от време на време неми достига, а и пружините ми и без дру го са умо рени . Висо4ините ми от пред са 84 на 82см. Та вапроса ми е : как и с какво да полу4а висо4ини в пориадака на 87,89 от пред и около 88,90 отзад. Из4ел сам жси4ко в тази тема и ниакои други места в мрежата. Интересува ме в тези граниси на посо4ените от мен жисо4ини има ли нужда от други амове и евентуално от какжо стават. По добре лие да смемиа пружините с алтернативни такива и от каква кола, или да ползвам подложки на ве4е уморените ми пружини. Ще се радвам на компетентни мнениа по вапроса и ако може по подробно. Благодариа ви нека си помагаме

Коментар

Първоначално публикуван от mebelinivo Преглед на мнение
                                здравеите, колеги. Аз сам горд собственик на ОФБ ДБ от малко пове4е от година. От наблудениата ми през миналата зима стигнах до извода 4е малко висо4ина от време на време неми достига, а и пружините ми и без дру го са умо рени . Висо4ините ми от пред са 84 на 82см. Та вапроса ми е : как и с какво да полу4а висо4ини в пориадака на 87,89 от пред и около 88,90 отзад. Из4ел сам жси4ко в тази тема и ниакои други места в мрежата. Интересува ме в тези граниси на посо4ените от мен жисо4ини има ли нужда от други амове и евентуално от какжо стават. По добре лие да смемиа пружините с алтернативни такива и от каква кола, или да ползвам подложки на ве4е уморените ми пружини. Ще се радвам на компетентни мнениа по вапроса и ако може по подробно. Благодариа ви нека си помагаме
                                На първо място малко внимавай как пишеш щото е неуважение към хората които искат да ти помогнат да се кьоравят да четат тия маймуни по 5 минути. Аз например не ги чета
                                Ако ти се занимава редактирай си мнението като хората и ще се опитам да помогна ( ако мога ) както предполагам и други колеги.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X