Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маверика на Кольо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Маверика на Кольо

Коле разлика между двата мотора няма!!!!
    Има разлика в компа и инжекцията !
    Ето гледай тук от къде знам - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=132275
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      ...все пак не съм лапе на 18
      С'я ако бЕх нЕкой гаТ, шях да кажа "Ам' по трОшенето не ти личи ...", ама си ми дружка и ще си затрая
      Надявам се да нямаш проблем с буксите и комповете, че имам път към вашата махала чак към края на март...
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
        Колегата пита за двигател от Прерия с обем 2.4л. А двигател на Нисан с обем 2.4л с два разпределителни вала няма.
        няма смисъл да споря а и да оспамваме темата на колегата,затова ако не си виждал има гугъл

Коментар

МИСЛЯ, че на Прерията мотора е с две свещи на цилиндър!
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

май ECU-то е задължително
            само бараки

Коментар

Аз мисля ,че ако двата мотора са еднакви механично бих запазил окабеляването и компа от стария , защото иначе трябва цялата двигателна инсталация и компа на новия да бъдат монтирани за да е сигурно че всичко ще е наред . Успех Коле !
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Не съм се заигравал с тия точно Нисани, но като ги знам, че на Примерите серията, произведена сутрин, не е баш същата на 100% като серията произведена следобед ... Май-май никак не е лоша идея да се вземе и другия комп, с все инсталацията. Най-малкото иска яко ровене по информацията за компове и датчици на двата мотора.
                Коле, добър съвет, наснимай отвсякъде компютрите, па да се дзверим тука и ние с тебе, все на някой нещо ще му просветне.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  ...Баси, решили да сложат нещо ново-давай нов ремък...
                  Съвсем умишлено го правят така. Ако ремъка е общ, скъсаш ли го, оставаш без нищо. Не знам как е на бензина, но на дизела водната помпа + виското се задвижват от 2 ремъка, единия движи водната помпа и хидравликата, другия водната помпа и алтернатора. Третия е само за климатика. Това ти осигурява охлаждане на двигателя дори да скъсаш някой от двата ремъка. На всичкото отгоре двата с а с еднакъв размер, та ако скъсаш тоя на алтернатора например, ако много ти трябва ток можеш да прехвърлиш тоя от хидравликата да върти алтернатора, или обратно.

Ако погледнеш ремъците на патрол 2.8 там дори има дублирани клиновидни ремъци. Пак за осигуряване при авария. Едно време колите се правеха с мисъл за надеждност. Сега се правят с мисъл за цена.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                    Аз мисля ,че ако двата мотора са еднакви механично бих запазил окабеляването и компа от стария , защото иначе трябва цялата двигателна инсталация и компа на новия да бъдат монтирани за да е сигурно че всичко ще е наред . Успех Коле !
                    ами в най лошият случай синхронизиране на стария комп с новия мотор около 100-200 лв е услугата. Бай Колъо дано е по малкото зло
                    само бараки

Коментар

Двата мотора механично са еднакви но има разлика в колекторите и инжекциона.Погледнете в предишния ми пост старата ми Прериа е с тоя мотор и има снимки.Мотора не е с 2 свещи на цилиндър! Имаше и някъкви разлики в предницата на мотора защото на Прерията е напречно а на Тераното надлъжно разположен , но при наличие на стария мотор това не е проблем.Камбаната също пасва като дупе на цокал
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Такааа.
                        Днес отивам в моргата, свалиха двигателя(аз си свалих инсталацията и компютрите, щото онези варвари режат навсякъде със сечките), и първото дърво лъсна след като свалиха скоростната кутия. Местата на стартера са различни, като моят стартер се захваща към кутията, а този на прерията-към блока. Има си и специално отлято място, отливка заедно с блока. Викам си-поне ще взема коляновия вал и биели, бутала, каквото друго ми потрябва. Аа, и като откачихме радиатора-от него потече черно масло. Викам си-тая работа не е на добре, ама де да видим.
                        Човека намали цената, платих, натоварихме мотора в баба астра, и се прибрах. Пътьом минах през газаджията да покажа газовия инжекцион, за да каже ще може ли да се сложи на джипа, и човека направо каза да го изхвърлям. Да взема само газовия клапан, другото не ставало. Било много стар модел, двуглав нещо си, въобще да не се занимавам. Това второ дърво...
                        Прибрах се, започнах да разглобявам за да извадя коляновия вал и да го занеса утре при шлайфистите да го измерят и да кажат какви лагери да му купувам. От картера изтече боза... Нейсе, продължих да разглобявам, лагерите са в сравнително добро състояние, шийките и те, но пък основните лагери не са с отделни черупки, а с един общ детайл, едно като кошница... Пак ми припари... Свалих и тази кошница, извадих вала, и лъсна третото дърво-двата вала се различават по краищата си. И към маховика, и към шайбите. Не може да ползвам вала.
                        МАМКА МУ, МАМКА МУ...
                        Утре ще се обадя на човека, ако иска да дойде да види двигателя, ако иска ще му го сглобя, ако иска-в насипно състояние, ама ще го връщам. Не ми върши работа.

Сега отново се търси двигател. Може и да не е бензинов, дизела е добър двигател, абе каквото дойде по лентата.
                        В Царева Ливада има голяма морга за джипове, дали да не потърся там?..
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

В Царева Ливада има голяма морга за джипове направо звани не се чуди скоро пазарих от там Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030246.jpg
Прегледи:1
Размер:221.0 КБ
ID:5457538Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030248.jpg
Прегледи:1
Размер:83.7 КБ
ID:5457539 не правя реклама само да стане джипката на КОлЬО
                          Последно редактирано от off mechanic; 28-02-13, 19:29.
                          само бараки

Коментар

Коле, да натоваря на гадеф джипа и да ти го докарам бре, само ще си го боядисаш!
                            Във Варна също има една морга имат доста голямо разнообразие от марки и модели, ако ти потрябва обади се да ти дам телефоните!
                            Р.П.(RFF) 0898677590
                            Пътна помощ
                            ДЕНОНОЩНО

Коментар

На Гадеф е печка, бре!
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

То у Варна не познават парите бе...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X