Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Правените според мен в 90% от случаите са грозни и ненужно тежки.И аз съм пред подобна дилема

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:98a44cea90218b4d74f6ebf77a918b77_orig.jpg
Прегледи:2
Размер:63.9 КБ
ID:5652859Постарал съм се да намеря едно две неща на които съм се спрял ,и ако се изпълни добре ще стои,само без рол бара
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:afnterrano.jpeg
Прегледи:2
Размер:158.5 КБ
ID:5652858

Коментар

ето ти вариант с оригинална броня която сътвориха вромос преди време Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04658.jpg
Прегледи:1
Размер:197.6 КБ
ID:5652873 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FIN%20(2).jpg
Размер:182.5 КБ
ID:5652874 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FIN%20(6).jpg
Размер:224.6 КБ
ID:5652875

Коментар

Горната част добре,но долната е груба, а искам и по малко карантии да се виждат отдолу,но ще полчвам вариант от наколко за да си избистря идеята.Дизайна е част от рботата ми и ще ме вземат на подбив ,ако е нещо грозно)

Коментар

Знаете ли колко литра макс. събира резервоара на дългата база Терано 2, 2,7тди, че нещо се обърках. Пишат 80л., а аз повече от 67л. не можах да събера. Има ли различни резервоари? Има ли копче за обезвъздушаване?

Коментар

И аз не знам точно колко е ,но повече от 74 не съм събирал,предполагам все съм имал 2-3 литра преди да угасне,слава бобу не ми е засмуквал още

Коментар

на дългата е 80л
                на късата е 70л
                може да ти е сменен с такъв от къса база ако е бил изгнил.защото с времето от горна страна на резервоара към купето се напластява кал и т.н. мизерия която не се чисти и обикновено там гният

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]791030[/ATTACH]Постарал съм се да намеря едно две неща на които съм се спрял ,и ако се изпълни добре ще стои,само без рол бара
                  [ATTACH=CONFIG]791028[/ATTACH]
                  Според мен няма по-добре изглеждащ от оригиналният вид.
                  Защо не пробваш да направиш като оригиналната 1:1 но от желязо, възможно е, играчка е но е възможно
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Ами само да знам къде в пловдия,иначе съм убеден ,че Стара Загора колегата ще е издокара

Коментар

Ето и първия етап ,монтиране на управлението за лебедкатаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IV085039.jpg
Размер:128.6 КБ
ID:5653034Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IV085042.jpg
Размер:87.9 КБ
ID:5653035

Коментар

Минах по този път и мога спокойно да споделя, че не е съвсем невъзможно да се направи сносно-изглеждаща предна броня.Аз лично съм доволен от вида на това, което се получи при мен.Наистина щеше да е най-добре, ако външните ъгли бяха заоблени, но кушята е твърде голяма, а риска да не се получи точна симетрия е още по-голям.
                        Съвет за оригиналната броня ще ти дам.
                        НЕ Я РАЗВАЛЯЙ И НЕ Я ПРОДАВАЙ!!!
                        След това ако вземеш да го продаваш, ще ти е трудно да намериш броня и ще дадеш вероятно /поради зора от бързането да го приведеш във вид за продаване/повече пари от колкото си продал твоята!
                        Аз лично си я свалих и си я прибрах в мазето.Така направих и с оригиналните алуминиеви джанти, когато минах на по-изхвърлени железни.
                        Виж по-назад в тази тема как направихме моята броня.Ако не ти харесва...доразвий си проекта в посока угодна на твоите разбирания.Не е нещо сложно, но ако си го правиш ти можеш да си позволиш да отделяш със седмици време на един детайл.Ако ти го прави обаче някой друг...дори и със заплащане - трудно...просто на никой майстор няма да му се играе толкова/говоря основно за заоблянията по ъглите/ или пък ценово ще скочи неоправдано нагоре.Когато правихме моята броня не знам колко недели време загубих на моя приятел Живко, и пак не се спряхме на вариант да си играем да заобляме ъглите/то това май е най-голямата играчка задно с тенекийките вървящи отстрани под калниците/.Имам идеята да си направя подобно на предната и задна броня.Само, че...ще изчакам още малко и ще си взема едно СО за домашно ползване.Тогава ще губя само моето време и като не бързам, ще имам възможността да експериментирам и да доизпипвам всякакви варианти.
                        Та така...
                        П.П.Не забравяй важните моменти извън визията:
                        1. Остави при изработката достатъчно отвори за обдухване на радиатора, за да не прегряваш после в жегите.
                        2.Направи си в двата ъгъла под стойката на лебедката отвори, за да имаш възможност да използваш Хай-Джек
                        3.Плочата за основа на лебедката, ако ще си я правиш/излиза по-евтино от готовата, че тя отива над 80лв./, задължително от дебел материал и огъната отпред в посока нагоре, а отзад надолу/нещо като S профил/
                        Отделно от това усили и планките на рамата, за които се захваща основата.
                        4. Направи някакъв капак отгоре, с цел при нужда да имаш по-добър достъп до лебедката, а не я затваряй изцяло под конструкцията на бронята.
                        И още...и още...
                        Няма да се отплесвам повече.Като стартираш проекта, ще си говорим поетапно.
                        П.П.Желязната броня не е много по-тежка от оригиналната.Оригинала е не по-лек от 15кг., че да не е и отгоре.Желязната е около 30кг., което не е чак толкова фрапираща разлика.Тежи основата с лебедката/над 50кг./, но тези килограми няма как да ги избегнеш!
                        П.П.П. тераното му е много специфична предницата. Голямо е разстоянието от захватите на бронята за рамата до горе под фаровете.Това прави доста от моделите които гледаме из нета/говоря основно тези снимани и реализирани на други джипове/, невъзможни за реализация при Теранто/в смисъл те не биха изглеждали така изработени за нашите джипки/
                        Та и аз гледах снимки и модели...и накрая се получи една съвкупност от много неща, специфики и фактори...
                        Поздрави и...благодаря за дъските/принципно ми трябваше само една, но сега имам втора за резерва
                        /
                        Последно редактирано от lubashki777; 09-04-15, 06:30.
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

pifco, понеже питаш кой може да ги направи броня в Пловдив, звънни един телефон на sobax - Росен, от темата за Неделните разходки. Той е майстор заварчик и може да направи броня, но предполагам, че е заринат от работа и ну ме се занимава. Член е на пловдивската група и със сигурност може и знае кой може да ти сърши работа. Иначе, ако видиж какви майстории върти с телоподаващото - очите ще ти останат. А снимката, която аз качих в другата тема, е на неговата Фероза, вътрешен монтаж, един вид закачка към него. Телефонът му е в подписа.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Мерси Момчета,ще видя от де да е захвана,и се съобразявам със съветите

Коментар

По повод начинанието ми за монтиране на лебедка ми възникаха два въпроса:
                              1. разрешено ли е от занокодателна гледна точка монтирането и
                              2. защо ролковия водач не е на лагери,а на полиамидни втулки при това с луфт,при което най вероятно ще долавям неприятно дрънчене
                              По първият въпрос не намерих много писано,и се чудя мяма ли да създават проблеми полицаите особено извън БГ
                              По втория... дали от икономия или от евентуалнни проблеми с лагерите които ще са подложени на атмосверни условия

Коментар

За втория въпрос сам си се досетил - там нормален лагер трудно ще оцелее дълго.

Значимо дрънчене не мисля че ще усетиш, и заради полиамида, и защото е достатъчно далеч, пък и в общия случай поне 2 от ролките постоянно са натиснати от въжето.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X