Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Мерси за за инфото много ми е полезно за да си подбера бъдещи гуми

Коментар

Не каза дали можеш да ми препоръчаш някой от Пловдив или региона да ми направи тези интервенции.......?
      Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

позатрий си пощата че нещо не ми дава да ти eternityz
        Айде пак си задръстен със съобщения ,изтрий повечко де)
        Последно редактирано от pifco; 29-03-15, 23:09.

Коментар

що се отнася за размера гуми на 16 цола ти трябват 255/75/16 или265/70/16 но аз на 16-ките бях с 245/75/16които реално с ролетката показваха 77,5см.така че взимаш ролетката в джоба и тогава тръгвай за гуми

Коментар

265 /70 16 карах ,но са тежки,затова и много бързо ги продадох.Не знам защо ,но калкулаторите за сравнение които има по нета ми дават за 31/10.5/16 някакви стрнни диаметри от сорта на 456мм което е явно някаква грешка

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
              265 /70 16 карах ,но са тежки,затова и много бързо ги продадох.Не знам защо ,но калкулаторите за сравнение които има по нета ми дават за 31/10.5/16 някакви стрнни диаметри от сорта на 456мм което е явно някаква грешка
              Влез в сайта на Боряна Груп и долу в дясно/не горе в дясно, а по-надолу като скрулнеш страничката/ има много точен и добър калкулатор за гумите от единия към другия размер и обратно...
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
                Еми точно това е горе-долу 31x10.5x16. А дали са тежки - еми има и тежки и не толкова тежки. Производителя обикновено пише и теглото за всеки размер. ПОнякога помага малко ако ги нахлузиш върху алуминиеви джанти, вместо върху стоманени. Регенератите са ужасно тежки, например.

...но ми се струва че усещането за тежест е било по-скоро заради увеличения размер. Джипката става по-тромава. Но за сметка на това пътуваш с по-висока скорост при по-ниски обороти на двигателя. Ако искаш да компенсираш - намираш от морга дифове от бензинка или от стария TD, които са с предавателно число 4.625 (срещу 4.375 оригинално на твоето) - почти точно толкова че да компенсират по-големия размер гуми. Аз и това имам, ама и то седи по кашоните.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси колеги
                  Спарки ми ти си събрал доста неща по кашините,готов си за разпродажба

Коментар

31x10.5x16 по калкулатор отговаря 267x71x16 и съответно 31x10.5x15=267x76x15

А дали ще има разлика в теглото на тези размери 15ка и 16ка

Коментар

16-ката би трябвало да е по-лека, макар че може да има и изненади.

Пак - това го пише в страницата на производителя. Например за гумите, с които съм (Interco TrXuS M/T), в страницата на Interco има външен диаметър, тегло, дълбочина на грайфера и прочие параметри за всеки размер от тоя модел.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от eternityz Преглед на мнение
                        31x10.5x16 по калкулатор отговаря 267x71x16 и съответно 31x10.5x15=267x76x15

А дали ще има разлика в теглото на тези размери 15ка и 16ка
                        Принципно както е казал и Спарки, 16" трябва да е по-лека/говорим основно сравнявайки един и същ производител и една и съща шарка/.Гумата на 16" външно като диаметър е еднаква с тази на 15", само, че...горе от протектора на гумага разстоянето до борда на джантата е по-малко/нали вкарваме по-голяма джанта/ и съответно...материала на гумата е по-малко и от там би следвало и да е малко по-лека...
                        Аз го писах по-горе, писа и го Спарки...Разберете, че теглото на гумата не влияе особено върху мудността и от там усещането , че видиш ли на с по-тежката гума не бива.
                        Мудноста и спънатата динамика идва точно от размера и то основно от диаметъра, а не толкова от широчината
                        Аз съм убеден, че ако сложите на една и съща машина по-тежка като кг. гума 31" и по-лека като кг. гума/говорим чисто теоретично/примерно 33"...ами при каране по-голямата ще ви се струва по-тежката...
                        Така, че...това е...
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Имах впредвид друго чисто теоретично разбира се комплект една и съща джанта с 31ца гума 16ка и същата със сущата гума но 15ка кое ще е по лекото?

Аз мисля че ще е еднакво понеже се компенсира на едното гумата е по тежко на другото джантата....

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Принципно както е казал и Спарки, 16" трябва да е по-лека/говорим основно сравнявайки един и същ производител и една и съща шарка/.Гумата на 16" външно като диаметър е еднаква с тази на 15", само, че...горе от протектора на гумага разстоянето до борда на джантата е по-малко/нали вкарваме по-голяма джанта/ и съответно...материала на гумата е по-малко и от там би следвало и да е малко по-лека...
                            Аз го писах по-горе, писа и го Спарки...Разберете, че теглото на гумата не влияе особено върху мудността и от там усещането , че видиш ли на с по-тежката гума не бива.
                            Мудноста и спънатата динамика идва точно от размера и то основно от диаметъра, а не толкова от широчината
                            Аз съм убеден, че ако сложите на една и съща машина по-тежка като кг. гума 31" и по-лека като кг. гума/говорим чисто теоретично/примерно 33"...ами при каране по-голямата ще ви се струва по-тежката...
                            Така, че...това е...
                            Поздрави!
                            Мой приятел си сложи Фланци на дългия Маверик 2,4. Фланците ги взема от ваш Данчо. Първата му дума след пробното кръгче беше "Бахти, не е пъргава като преди, по-спъната е". Гумиите и джантите си бяха старите. Не знам колко тежи един фланец - предполагам около 2 кг. Също предполагам, че при дизелов двигател по-малко ще се усеща добавеното тегло.

На мен също ми предстои смяна на гумите лятото или есента. Размишлявам върху Duratrac 235/75R15 (16 кг) и КАМА И-502 225/85R15 (18 кг + 2 кг вътрешна гума). Меракът си иска по-високата гума, но разумът ми казва, че Duratrac e по-добра и тия 4 кила разлика на гума доста ще спънат колата. За по-широки гуми не си мисля, защото не мога да ги събера на джантата.

*** Извинявам се че аз не съм с Нисан и пиша в тази тема, но мисля че въпросът не касае марката на автомобила ***
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Пробното кръгче е трябвало да е след отиване на реглаж на предница, защото слагайки фланци се променя геометрията и натоварванията. Мудността със сигурност не е от 2 килограмовите фланци.

Сравнението на KAMA-та с Duratrac-а е безпредметно - втората е на светлинни години. Най-малкото, каране с вътрешни гуми в днешно време е нонсенс, както и да го погледнеш.

Относно един и същ диаметър гума, поставена върху 15-ка и 16-ка, поне ако джантата е алуминиева и модела джанта също е еднакъв, е почти сигурно че 16-ката като общо (гума + джанта) тегло ще е по-лека. Просто защото няколкото парчета алуминий за всяка "спица" са доста по-леки от двата пръстена от по 2.5 сантиметра борд на гумата, който при сериозни гуми е с дебелина 7-8мм и нагоре, и понякога вътре има телове и прочие.

Но пак - усещането за тежест при еднакви други условия (един и същ модел гума с различен размер) е много повече от диаметъра, отколкото от теглото, освен ако разликата в теглото е сериозна (например 10 кила и повече).

Например, Duratrac 235/75/15 тежи 16.3 килограма, а 31х10.5х15 тежи 19.5 кила, или 3.2 кила разлика, което е нищо на фона на общото им тегло. От друга страна, ако вместо 235/75/15 нерегенерат сложиш нещо като 215/70/15 (за да е еднакъв размера) регенерат с подобен или същия грайфер кой-знае каква разлика между двете няма да има, въпреки теглото, щом външния им размер е еднакъв или близък. Ще има моментна разлика при рязко ускорение, и то в първия момент, но автомобила ще си развива същите скорости и разликата в разхода няма да е велика, защото поетата от теглото енергия при тръгване после помага за поддържане на инерцията.

И да, на дизел се усеща по-малко, просто защото има въртяш момент и в ниските обороти, където съизмерим бензинов е все още мъртвец. Тераното с 31-ци катери наклон от 15-ина градуса на първа бавна без изобщо да пипам педала на газта, и при това продължава да си държи оборотите на празен ход без промяна (компютъра компенсира). Това при бензинка просто няма как да се случи.

Коментар

Здравейте, колеги.
                                Тъй като по-напред в темата Любашки 777 беше писал, че няма против и други да пишат ще ви питам и аз. От скоро имам Терано 2, 2,7 дизел, 2002г. и при пълен завой (без значение ляв или десен) и при неравности отдолу се чува някакъв стържещ метален звук. Казаха ми, че било от някакви ограничители и не било страшно но звука е наистина силен и стряскащ за който не е свикнал. Моля и за вашето мнение дали наистина не е проблем да се кара така или трябва да се вземат някакви мерки или дори и да не е страшно може ли да се направи нещо по въпроса за да не скърца.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X