Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
    Да ти честитя и аз.Много да те радва .По въпроса за газифицирането , добра е идеята.На мен с обикновена газова ми гори 12 извънградско.Бутилката при мен е под купето .Вярно че е малка 24 литра ,обаче не ти пречи по никакъв начин в багажника.Това е от мен .Честито
    Със обикновенна газова ли сте колега?дълга база ли е твоето?Хубав ден

Коментар

Искам да ви питам за климатика на Тераното.Пускам го, но не тръгва.Имам известен опит с климатици(няма да се задълбавам), но тоя нещо не мога да го подкарам.Какво правя: давам на студено, включвам вентилатора и натискам копчето на климата. Копчето светва, но климатика не заработва.Няма изгорели бушони.Сега всеки ще пита има ли фреон.По принцип май няма. До радиатора в ляво има един цилиндър.Аз му кавам кондензатор.Та на него има датчик, който именно трябва да каже на климатика чрез верига дали има фреон или не.Датчика е с 4 кабела, но в крайна сметка се ползват само 2.Меря го тоя датчик с мултицета на верига, но верига няма.От там изхождам, че можеби няма достатъчно фреон.Развивам едната тапа и натискам игличката за да видя има ли някой в системата. Оказа се, че има изфъска нещо.Което е добре защото ако хич нямаше щеше да е по-притеснително.Но да се върна малко назад.Направих един мост с кабелче на буксата за да имитирам наличие на фреон, но климатика пак не тръгна.Направих и друго замерване да не би да се подава напрежение на бобината на компресора и той да е сдал багажа, но не. И там липсва напрежение.
      И сега съм озадъчен малко.Преди 3 години сам си монтирах климатик от-до на Примерата и само отидох за зареждане.Хич да не имам си опит.Но може ли тука да следи и външната температура и затова да не стартира в студеното.
      Вашите нисани как са? Тръгват ли или не сега при темп. около 0 градуса?.
      Има и друго.На оригинално монтираните климатици от завода мисля, че беше когато пуснеш да изсушиш предно стъкло се включва автомат климатика за по бързо изсушаване.Пробвах и това макар, че тука ме усъмни малко защото не е климатроник, но вече незнам.
      Първата ми работа обаче един ден като се затопли е да отида да го дозаредят ако и колкото има нужда и пак да продъллжа с проверките.
      Но за да изключа варянта за студеното време споделете вашите тръгват ли сега на тия температури???
      Последно редактирано от damyan82; 26-01-11, 19:25.

Коментар

Мога да ти кажа какво констатирах преди няколко дни, а изводите който могат да се направят от това ще ги проверим лятото.Пътувах от Кърджали към Пазарджик и някъде преди Асеновград изключих парното( не, че е толкова силно, но беше хубав слънчев дан и по обед, приблизително около 15-16 градуса).Съответно промених и посоката на въздуха от позиция на кракта и отстрани на позиция обдухване на предно стъкло.При това, случайно съм натиснал бутона на климатика при включен вентилатор на позиция 2.Когато си със слънчеви очила с полароидни стъкла, синьото и зеленото не се различават много, а и не ми е направило впечатление.Така около 50 км. или около час."Включения"климатик установих при прибирането в гаража, а през лятото си работеше нормално. Ще ми се да вярвам, че има някакъв датчик, който не позволява да се случва точно това което направих, но, това ще го разберем като се постопли.

Коментар

Ти ми даде лъч светлина в тунела.

Коментар

Честито,колега желая ти много безаварийни километри.

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
              Мога да ти кажа какво констатирах преди няколко дни, а изводите който могат да се направят от това ще ги проверим лятото.Пътувах от Кърджали към Пазарджик и някъде преди Асеновград изключих парното( не, че е толкова силно, но беше хубав слънчев дан и по обед, приблизително около 15-16 градуса).Съответно промених и посоката на въздуха от позиция на кракта и отстрани на позиция обдухване на предно стъкло.При това, случайно съм натиснал бутона на климатика при включен вентилатор на позиция 2.Когато си със слънчеви очила с полароидни стъкла, синьото и зеленото не се различават много, а и не ми е направило впечатление.Така около 50 км. или около час."Включения"климатик установих при прибирането в гаража, а през лятото си работеше нормално. Ще ми се да вярвам, че има някакъв датчик, който не позволява да се случва точно това което направих, но, това ще го разберем като се постопли.
              А тъй като видях аватара ти искам да те питам и още нещо.Тъй като моя е с дясна дирекция и съответно фаровете светят различно ги разгледах и на стъклата имат една стрелка сочеща лявата страна на джипа демек на ляво.Ти твоите заглеждал ли си ги имат ли стрелки и на къде сочат.Като казвам ляво имам в предвид седнал вътре в джипа а иначе както ги гледаш отпред сочат дясната ти ръка.Моляте виж ги че десния ми е спукан и искам да си купя един от нормална лява дирекция.И акоо наистина стрелките показват това ще е в мой плюс когато копувам да не ме изпързалят. И понеже в мъгла ги видях само десния свети в очите на хората и доло-горе само с неговата смяна ще се променят доста нещата за насрешните.

Коментар

В какво състояние е климатика ще разбереш в първия ден, когато температурите се качат до над 10 градуса. Тогава моя гарантирано работи. За по-ниско - не знам. Май не ми се е налагало.

Фаровете за ляв и десен волан са различни. Принципно в бяла държава с фарове за десен волан, при нормално ляв за тая държава, нямаше да можеш да минеш преглед.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи гарантирано са английси фаровете.Когато я докарвах до Варна през ноща имаше страхотна мъгла и видях снопа светлина на къде е насочен.А за прегледа днес минах преглед пред КАТ и не ми направиха проблем.Даже не ме питаха.За номера утре че имаше един документ дето не беше в мен.Така че нямаше проблеми с прегледа.Имах проблем с стоп светлините.Точно в КАТ крушките изгоряха уви.И ония като се заядоха че се наложи да го изкарам и да поправям.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение033.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5247107Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение037.jpg
Прегледи:1
Размер:100.1 КБ
ID:5247108само не ме питай кой беше от ляво и кой от дясно...шегувам се, мисля че са така.Стрелка не видях,снимките са лоши, но с телефон в гаража толкова

Коментар

Благодаря приятелю.Наистина не виждам стрелката ако я има.Ето ще ти върна твоята снимка. Идните дни като се сетиш да обърнеш внимание. Ето къде да гледаш.В това очертано от мен поле се намира.

Коментар

Точно там пише Е4, няма стрелка...проверено втори път...нали вече сме европейци и пушим навън!

Коментар

Значи такъв ще търся без стрелка.
                          Питане:
                          Теглич от къса база става ли за дългата?
                          Едни и съще ли са?

Коментар

Става - едни и същи са.
                            Аз съм си го демонтирал от къса база и го сложих на моя - дълга база.
                            Взех го за 150лв.
                            Успех.
                            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                            Opel Campo 3,1 TD '99
                            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Не мога да ги разбера тия хъбове!!!
                              Чел съм много тука, но въпреки това не мога да се оправя.Минавам по някакъв път(пример давам) стига се до там, че задните гуми превъртат, но джипа не тръгва.В този случай имам нужда от предно.Предвижвам лоста за 4x4 и просто си излизам от ситуацията.Как зацепиха тия предни колела когато джипа нормално не се помръдва? Нали на автоматичните хъбове им трябваше малко да се предвижи напред да се чуе едно изщтракване и тогава са зацепили.При мен не е така.Или поне не винаги защото когато бях в КАТ имаше един стръмен участък с лед по който се спуснах.Наложи се да дам назад, но задните колела превъртяха и джипа съвсем леко пъплеше. Включих пак лоста и тогава чух едно зверско изчаткване отпред и зацепиха колелата. Колко вида хъбове има? Само ръчни и автоматични ли са или има и с постоянно зацепени капачки без хъбове.И след като отвреме на време чувам да изчатква значи трябва моите да са автомат.Не пише нищо на тях.Да не би да са клеясали или нещо подобно? Да отварям ли да ревизирам и да чистя.
                              Посъветвайте ме.
                              П.С.
                              Няма да пускам различни теми за проблемите.Ще си ги описвам тук докато всичко се оправи по джипа.Е няма да стане скоро но малко по-малко докато стане.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                                ...... ръчни и автоматични...... и с постоянно зацепени капачки без хъбове.
                                Това са вариантите при Нисан Терано...Просто си свали капачката на джантата и ще разбереш с какво си.
                                Успех!
                                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X