Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премеждия при -10 градуса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Премеждия при -10 градуса

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ако е счупена кобилица на смукателен клапан може и да не покаже компресия.
    Ако се счупи от нищото съм съгласен. Обаче, ако се счупи от прескачане на зъб/зъби, цилиндъра няма да се изпразни (виж такта изпускане) и този обем ще се сгъсти.

Коментар

Първоначално публикуван от dizo Преглед на мнение
      Колега,провери буксата на регулатора на налягането,който е сложен от дясната страна на рейката.Свали пластмасата,извади буксата,огледай я.Ако има някакви мръсотии,налепи,позеленяване ги почисти.Споделям това,защото малко преди студовете ми се случи нещо такова.След като я изгася,след това няма палене.Стартера върти като луд но признаци за палене няма.Усъмних се във горивния филтър,вадих маркучи,въртях,но освен бистра и чиста нафта друго не видях.И тогава при нямане какво друго да се направи щото бях на улицата, бръкнах с ръка под кората и напипах гореописният датчик.Дръпнах кабелите и о чудо-запали сякаш нищо не е било.Та и една диагностика няма да е излишна.А и Джекичан не светва,та не знам дали в този случай се записват грешки.

На тоя дъртанян първо трябва да му сложиш регулатор на налягане и рейка и тогава да клатиш кабели...
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Евентуално, живот и здраве, този двигател ще бъде отворен на пролет-лято, защото ми е интересно да разбера какво се е случило. Като след това, здравите детайли най-вероятно ще ги пусна за продажба. А за момента търся друг двигател. Интересно ми е двигателите с кодове 4D55, 4D56, 4M40 и 6G72, дали са с един и същи захват за рамата?

П.п. Намерих един двигател 4M40, който е близо до София. Има ли някой възможност да му направи оглед, като за това ще си платя? Или по-добре да пусна нова тема? Благодаря!

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
        Последно редактирано от c0dy^; 14-01-17, 10:37.

Коментар

Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
          На тоя дъртанян първо трябва да му сложиш регулатор на налягане и рейка и тогава да клатиш кабели...
          Е колега,всичко си има колата.Вземи се ограмоти.

Коментар

Винаги съм предпочитал да правя моите агрегати, каквито и да са те, вместо втора употреба в незнайно състояние и една камара пари. Вземете го отворете тоя двигател да видите какво е положението, пък тогава го мислете. Смяна на двигател, особено с различен от сегашния е филм с неизвестен финансов край. При моята 124 както карам и взе да прекъсва, прибрах се от път, чесах се дет не ме сърби, умувахме с мой приятел, накрая взех да премеря компресия - 2-ри цилиндър 0. Ясно без отваряне няма да стане, в сервиза, и счупен изпускателен клапан, без никакви поражения. Просто парче липсва. Вече 40 х.км. след ремонта си карам колата и съм си доволен. Ремонта стъпи 500 лв. с обслужване на глава, смяна на всички изпускателни клапани, гарнитури, труд.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
              Винаги съм предпочитал да правя моите агрегати, каквито и да са те, вместо втора употреба в незнайно състояние и една камара пари.
              ...
              +1
              Винаги само това съм правил.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Тоя дъртел, дето е е в момента на Миц-а, дори не съм го виждал, честно казано.

За бензинките - дори и стария трилитров шестак не е толкова кекав, колкото му се носи мълвата. Вярно, по-новия вариант с повечкото клапани има повече тяга, но нека това не те спира при избора, и двата (стига да не са тотална щета) имат доволно тяга за средно тежки разходки. За 35ци и много копане - тц.

проблеми: ако сложиш бензинов, иска чист резервоар, бензинова помпа (забрави да търсиш на старо, шанса да уцелиш читава за модела е около 5%), горивен филтър (за бензина е друг и е другаде, макар и да не е задължително да е точно оригиналния), пипане по ел-инсталацията, което в твоя случай може би ще се сведе само до възстановяване в оригинален вид, зависи идиота, който е метнал дизела, колко е пипкал. А, да, и комп, вероятно в комплект с имобилайзер.
                За камбаната на скоростите не знам, но щом колегите казват, съм склонен да им вярвам, че няма да е същата. В тая връзка - може би и стартер.

Плюс дребни промени по ауспуха, които са неизбежни при смяна на двигател. Както казах, твоя мотор не съм го виждал даже и по тоя повод не знам дали тампоните му са 1:1 с бензиновия. Ако нещо е преправяно, ще трябва да се върне в оригинален вид.

По самия мотор: задължително смяна на свещи и кабели, при това свещите задължително каквито трябва. просто достъпа до 4 от свещите е малко труден и по-добре си всеми по-скъпи и правилни, които да те пенсионират (е, поне колата ), отколкото някой евтинджос. Наскоро имах случай - човека икономисал 80 кинта и после даде 200...
                Внимателен оглед на водната помпа. Яка е, но не е вечна, а смяната и е малко шибана. Най-скъпите за модела НЕ са особено читави, наскоро го проверихме и това.
                Другото си е обичайното за всяка кола... или поне не се сещам в моента за нещо специфично.

П.П. я вземи провери, дали не ти стои оригиналния комп, току виж са забравили да го махнат...

П.П. Работи ли ти оборотомера? Че имам някакъв спомен, че на нафтите и на бензина таблото точно там се различава.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                ... и вместо биелни лагери има ламаринка....
                Виж ти... до сега живеех с мисълта, че само аз съм попадал на подобна кретения... Д16Б, на втори цилиндър на мотовилката, вместо лагери - две половинки от неръждавейка 0.5мм... още си ги пазя. оригиналния лагер е дебел малко под 3мм. Звук-идилия, от две преkи лумпка, все едно някой е пуснал къртач, ама от ония, на багерите.
                Баси, на някои хора просто трябва да им се режат ръцете...
                Последно редактирано от tef4o; 14-01-17, 20:47.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
                  Евентуално, живот и здраве, този двигател ще бъде отворен на пролет-лято, защото ми е интересно да разбера какво се е случило.
                  Няма да е много скъпо, поне да се види на място какво му е на мотора. Тогава вече може човек най-правилно да си направи сметката на къде да се ориентира за да не се харчат излишни пари.

А че е 2,3 а не 2,5 не мисля че е най-важното щом до сега не ти било проблем. Друг е въпроса ако това е повода да направиш промени, които по принцип си искал(и имаш възможностите за това).
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    ...
                    Баси, на някои хора просто трябва да им се режат ръцете...
                    Ааа, не толкова грубо !

От 2-3 петилетки обяснявам, че трябва да се направи машина за чупене ръце на "майстори".
                    Поне половината проблеми по автомобилите са следствие на малоумщини.
                    В някои теми стана въпрос за гайкаджиите, и нЕкои колеги наскачАха, и специално за тях ще поясня:
                    Гайкаджия (или болтаджия) е тоя дето само това може, да завива и отвива без никва мисъл.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Разбрахме ли какво му е на мотора
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Разбрахме ли какво му е на мотора
                        Все още точна диагноза няма. За сега на догатки е, че някой от клапаните на първи цилиндър е останало в отворено положение. Тъпото е, че така съм го карал поне 10 км и ми се струва, че са се здрависали с буталото. Иначе все още търся варианти за друг двигател, но усещам, че там филмът ще е прекалено голям. Има възможност накрая да се откажа от смяната на двигателя и този да се ремонтира. Все още обмислям вариантите.

Коментар

Или пък да си купиш патрул - ако помня правилно го обмисляше
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Все още имам такова намерение. Това действие би било най-подходящо, но поне да продам или да ремонтирам паджерото и тогава да го продам. Пусти му размисли и страсти...

Коментар

Теоретично тия стари таралясници струват доста повече на части. Ама разхвърляно във времето.
                              То си зависи какъв ти е бюджета

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
                                Все още имам такова намерение. Това действие би било най-подходящо, но поне да продам или да ремонтирам паджерото и тогава да го продам. Пусти му размисли и страсти...

Здравей, следя темата от самото начало, както и другите ти с размислите за Патрула и за проблемите с антифриза на Паджерото. За мен няма смисъл да правиш сегашния двигател и тогава да продаваш джипа, освен ако не го "стъкмиш" колкото да може да се продаде, което не е много коректен вариант, но все пак е такъв. Както каза Търтея, най-изгодно е да го продадеш на части, ако имаш тази възможност. Бих добавил, че най-неизгодно е да оправиш двигателя качествено и след това да го продадеш, споменаваш, че майсторът ти търси хилядарка. В случай, че нямаш възможност да се занимаваш с продажба на части - обяви го в този вид, най-малкото ще си спестиш нерви и средства от ремонта. След това избирай Патрул спокойно и без да бързаш, ако трябва го отложи във времето докато събереш средства, както разбрахме имаш и друг автомобил и това няма причини особени затруднения. Така хем ще имаш джипа, който искаш, хем ще е с климатик или климатроник, хем няма да е "кърпен" и ще може да градиш върху добра база.

Поздрави и успех!
                                Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                                Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X