Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премеждия при -10 градуса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Премеждия при -10 градуса

Подписа е ясно на кой е!Дано и джипа е при него.

Поздрави!!!
    Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
    лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Да съживим малко темата. Джипът е в сервиза. Поради наличието на други коли за ремонт преди мен, някои за глава, а други за съединител, ще се наложи да почакам ориентировъчно до понеделник. Процедурата ще е да се свали главата и да се постави диагноза. Като разбера, какво му е състоянието, ще пиша тук, за да си кажете и вие мнението. Поздрави!

Коментар

И направи някоя снимка като го отхлупите.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Задължително. Само да свали главата и веднага ще нащракам няколко снимки. Все пак толкова предположения имаше в тази тема, да видим кой е бил прав.

Коментар

За да не отварям нова тема, ще пиша в тази. Разтърсих се из форума, като също така питах и чичо Гугъл, но не намерих информацията, която търся. А тя е следната: има ли някъде систематизирана информация за цялостен основен ремонт на двигател?

Например:

1. Сваляте капака на клапаните.
            2. ...

Интересно ми е да разбера, какви са всички стъпки по разглобяване, процедурите по ремонта, смяна на всички възможни части, както и последващото сглобяване на двигателя, поредици от действия, а също така и тънкости. Все пак да гледам утре майстора с по-ясно виждане за нещатата.

Благодаря!

Коментар

Ако ставаше само с Гугъл, Гагич щеше да е най-добрия автомонтьор, а и всичко останало.

... може пък аз да живея късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                Ако ставаше само с Гугъл, Гагич щеше да е най-добрия автомонтьор, а и всичко останало.
                Централно точно!!!!!

Коментар

То ясно, че се иска малко подготовка за да ремонтираш, но човека търси просто ремонтно ръководство за 4D55 за обща култура. Аз си мисля, че и за 2,5 мотора (4D56), ще свърши работа, и съм сигурен че такова има в систематизираната информация.
                  Освен това, по-важните неща които трябва да се направят са при сглобяването, а човека ще гледа просто разглобяването.
                  Не съм го отварял, че от телефона пиша, но трябва да е това:
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/V...al%2091-93.pdf
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Пращам.

Коментар

Благодаря за ПДФ-а! Започвам с четенето.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        То ясно, че се иска малко подготовка за да ремонтираш, но човека търси просто ремонтно ръководство за 4D55 за обща култура. Аз си мисля, че и за 2,5 мотора (4D56), ще свърши работа, и съм сигурен че такова има в систематизираната информация.
                        Освен това, по-важните неща които трябва да се направят са при сглобяването, а човека ще гледа просто разглобяването.
                        Не съм го отварял, че от телефона пиша, но трябва да е това:
                        https://htftp.offroad-bulgaria.com/V...al%2091-93.pdf
                        Я прочети и вникни малко по-внимателно.

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
                        За да не отварям нова тема, ще пиша в тази. Разтърсих се из форума, като също така питах и чичо Гугъл, но не намерих информацията, която търся. А тя е следната: има ли някъде систематизирана информация за цялостен основен ремонт на двигател?

Например:

1. Сваляте капака на клапаните.
                        2. ...

Интересно ми е да разбера, какви са всички стъпки по разглобяване, процедурите по ремонта, смяна на всички възможни части, както и последващото сглобяване на двигателя, поредици от действия, а също така и тънкости. Все пак да гледам утре майстора с по-ясно виждане за нещатата.

Благодаря!
                        ...
                        В телефона съм с WPS Office, и съм доволен, отваря почти всичко, и е от приложенията които искат минималният необходим достъп за да работят.

Коментар

Я прочети и вникни малко по-внимателно. ...
                          В телефона съм с WPS Office, и съм доволен, отваря почти всичко, и е от приложенията които искат минималният необходим достъп за да работят.
                          Даа...прав си. Не съм дочел за сглобяването, а и нали имаше там колебания дали въобще да се ремонтира, та явно съм останал с впечатлението, че само ще се гледа какъв е проблема за сега.

ПП: И моя телефон ги отваря, ама не исках да го свалям, че имам хиляди излишни глупости(много вероятно и това ръководство), повечето от които свалени за нема нищо и четени по диагонал(ако въобще). Т.е. и без друго трябва да се чисти, а все не се захващам.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            Даа...прав си. Не съм дочел за сглобяването, а и нали имаше там колебания дали въобще да се ремонтира, та явно съм останал с впечатлението, че само ще се гледа какъв е проблема за сега.

ПП: И моя телефон ги отваря, ама не исках да го свалям, че имам хиляди излишни глупости(много вероятно и това ръководство), повечето от които свалени за нема нищо и четени по диагонал(ако въобще). Т.е. и без друго трябва да се чисти, а все не се захващам.
                            И мен за това ме дразнят педеефите, че се чистят бавно, а и ако са с "някакви" имена забравям кое какво е, и трябва ли ми въобще.

Коментар

И мен за това ме дразнят педеефите, че се чистят бавно
                              Ъъъ, а кое се чисти по-бързо?
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И мен за това ме дразнят педеефите, че се чистят бавно, а и ако са с "някакви" имена забравям кое какво е, и трябва ли ми въобще.
                                Къф ПеДеЕф и болшит.Вадиш мотора , после лесно за работа.И го казвам от опит
                                пп. лозето сака копанье , не чопленье у файлове
                                Последно редактирано от jeko47; 27-02-17, 00:18. Причина: поговорка
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X