Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премеждия при -10 градуса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Премеждия при -10 градуса

Първоначално публикуван от Вива ViRuS4eto Преглед на мнение
    Майстора още ли няма диагноза? Интересно ми е какво ще каже.

Аз всекидневно си карам паджерника тези дни, с най-евтината нафта от омв. Понеже палеше на не всички цилиндри и пушеше в първите минута две, вчера му преслушах подгревните свещи. Две ги нямаше хич.... Сменени и вече пали на четири цилиндъра и не пуши. Единствено ме дразни, че стопля купето след час, час и нещо. Ама пък няма комари.
    С тия къси разстояния, не е ли добре да помислиш за печка ?
    Добре е хем за теб, хем за мотора.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Не обиждай хората които с това си изкарват хляба,майстори,монтьори,гайкаджии и други!
      Всеки си решава къде да ходи.Пробвай да смениш ангренажен ремък в 22.00ч. и сутринта да тръгнеш за Пампорово.
      Ами събудих собственика на магазина и човека който се грижи за колата ми.
      Ама ние сме малко село!
      Съвсем друго имам предвид.

... и продължавам да твърдя, че гайкаджийските и майсторските дейности са различни, поне, като резултати.

Коментар

Диагнозата най-вероятно ще дойде утре. Днес е довършвал друг автомобил и предполагам утре ще започне Паджерото.

П.П. За кабелите смея да твърдя, че минава ток по две причини. Едната е, че всяка сутрин давам ток на Форда с Опела, а втората е, че на едно приятелче са му давали ток от бус с калпави кабели и не е запалил, а след това с моите го запалихме. Кабелите ми вършат перфектна работа, особено сутринта, когато трябва да запаля Форда.

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
          ...
          П.П. За кабелите смея да твърдя, че минава ток ...
          Минава, ама не достатъчно за тоя стартер.
          Като завъртя няколко пъти и почна да умира, щото е влязъл някакъв ток в акумулатора докато закачваш кабелите и се мотаеш, но като завъртиш ключа и свърши това което е влязло в акумулатора, почва да се пъне.
          За кола с по-малък мотор може и да са добре.
          Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 11-01-17, 20:20. Причина: запълване на дублиран пост

Коментар

Майстора още ли няма диагноза? Интересно ми е какво ще каже.

Аз всекидневно си карам паджерника тези дни, с най-евтината нафта от омв. Понеже палеше на не всички цилиндри и пушеше в първите минута две, вчера му преслушах подгревните свещи. Две ги нямаше хич.... Сменени и вече пали на четири цилиндъра и не пуши. Единствено ме дразни, че стопля купето след час, час и нещо. Ама пък няма комари.
            Нали се оправи като смени термостата.

Поздрави!!!
            Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
            лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Първоначално публикуван от piars Преглед на мнение
              Нали се оправи като смени термостата.
              ...
              То топло си духа. Ама купето не се стопля. Показания на термометъра навън -11, вътре -9, след час и малко бръмчане напред назад накрая беше 16. Обяснявам си го със студа, ама може да е и друго.
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

То топло си духа. Ама купето не се стопля. Показания на термометъра навън -11, вътре -9, след час и малко бръмчане напред назад накрая беше 16. Обяснявам си го със студа, ама може да е и друго.
                Да няма дупки по купето
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                  Да няма дупки по купето
                  Затвори вътре котката... ако не избега ше го сгрееш....

Коментар

Виве, мери ли колко градуса е въздуха при духалките в купето? Мерни я и пиши.
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Discovery 1 300 TDi
                    Land Rover Club Bulgaria
                    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Компресията на 1-ви цилиндър е 0, а на останалите три цилиндъра е 23 - долната граница, а също така и помпата е текнала. Това е за момента, сега остава да мисля какво да правя. Благодаря на всички!

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                        Виве, мери ли колко градуса е въздуха при духалките в купето? Мерни я и пиши.
                        Днес след час напред-назад беше 40 на средната духалка, 37-38 на страничните.

Коментар

А на двигателя колко е? Общо взето темп на духалките трябва да е колкото на термостата
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

....Сменихме термостат , загряхме, доляхме и след няколко километра резултатът е следния - на блока 86, на радиатора 56, вход парно 68, изход 49. Чувствителна разлика в духането.
                            Те тук писах..

Коментар

Като при мен. Няма циркулация през радиатора на парното. Моето оправих за два часа с промиване с маркуча, киснене с оцет и лимонтузо и пак промиване. Сега температурата при термостата и при входящия на парното са еднакви. На духалките излиза до 68 - 70 градуса. Парно да те убие, а всички казваха, че Диското нямало парно. Това, че антифриза е бистър да не те заблуждава. Частично е запушен радиатора с разни люспи ..
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Discovery 1 300 TDi
                              Land Rover Club Bulgaria
                              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Имам и задно парно, което май е с отделен радиатор, и там няма много жега... Сигурно и там е същия филм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X