Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за лифт на LR Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Въпроси за лифт на LR Discovery

Първоначално публикуван от zelen Преглед на мнение
    Чудя се дали като сложа 2" окачване трябва да сменя освен всичко описано в темата, трябват ли и кардани с по голям ъгъл?И дали ако не ги сменя ще издържат ако карам предимно в на малко по "hard" трасета?
    Стават и стандартните, но трябва да ги удължиш с фланци. 20мм. на задния и 15мм. за предния.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Стават и стандартните, но трябва да ги удължиш с фланци. 20мм. на задния и 15мм. за предния.
      Колеги,днес след монтажа на 2" останах неприятно изненадан.След проба на артикулацията установих,че предният кардан трие по една обла много масивна тръба.Питането ми е дали да режа тръбата или да преправя кардана с две карета?Джипът е Рейдж Ровър 90г.

Коментар

Махни я, но запази монтажните планки. На мястото на тръбата завари 2 парчета горещо валцован профил 60х40мм. Ама ги завари на долния край на рамата. Ако само махнеш тръбата ще се отвори рамата.

Коментар

Махни я, но запази монтажните планки. На мястото на тръбата завари 2 парчета горещо валцован профил 60х40мм. Ама ги завари на долния край на рамата. Ако само махнеш тръбата ще се отвори рамата.
          Това още утре ще бъде направено.Но какво мислите за кардан с двойни карета,дали ще има полза от това упражнение?

Коментар

Винаги има полза. Ама скъпа пущината. За +2 аз бих сложил кардан с повишен ъгъл на пречупване. При него просто фланците са по изрязани. Не съм се заглеждал, но миисля, че ако се пипне обикновен кардан ще стане същата работа. Вземи кардана и пречупи карето докато се заключи. Виж къде опира. Изрежи мястото и ще имаш кардан с повишен ъгъл на пречупване. За +2 спред мен е излишно. Монтирал съм такова и няма проблеми.

Коментар

Винаги има полза. Ама скъпа пущината. За +2 аз бих сложил кардан с повишен ъгъл на пречупване. При него просто фланците са по изрязани. Не съм се заглеждал, но миисля, че ако се пипне обикновен кардан ще стане същата работа. Вземи кардана и пречупи карето докато се заключи. Виж къде опира. Изрежи мястото и ще имаш кардан с повишен ъгъл на пречупване. За +2 спред мен е излишно. Монтирал съм такова и няма проблеми.
              Около 150 лв излиза преработката(на първо четене според майстора).Имам два предни кардана и мисля да преправя единия.А колкото до лифта за+2"не е проблем,но човек като почне се ниско му се струва,и от +2"до +4"крачката е много малка.Явно джиповете се мерят като онези ни работи,колкото по голямо е растоянието между калника и гумата толкова по наперено го караш.

Коментар

• Има още един евтин вариант - да се ползва кардан от УАЗ. Ползва се по-дългия, обаче трябва да се скъси на струг и да се завари на необходимата дължина. Ако се пипа внимателно балансът може и да се запази.

Ето откъде при желание може да се закупи и нов двоен кардан: http://www.mm-4x4.com/front-double-c...on--3258-p.asp

Или от тук - с голям ъгъл: http://www.mailorder4x4.com/acatalog...ropshafts.html
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-11-09, 15:05.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Друг вариант е намирането на кардан от Диско 2 ТД 5 (само то има такъв) преден.Той е с 3 карета,но за да се сложи на друго трябва и предния фланец на раздатката от същото Диско.Бях намерил такъв в една морга в Лясковец мисля, за 200 кинта и в англ. саит предния фланец за около 70 кинта с доставката,демек всичко 270лв.
                  M.P.

Коментар

Де да знам, ама двоен кардан аз лично не бих сложил, спор няма че се предлага на пазара и се препоръчва, но реалните условия определено не са в негова полза-личен опит, който не искам да налагам на никого.проба....може би грешка
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-11-09, 14:51.
                    Емил-00356 99872043-Малта
                    Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от Lany-Емил Русев Преглед на мнение
                      Де да знам,ама двоен кардан ас лично не бих сложил,спор няма че се предлага на пазаря и се препоръчва,но реалните условия определено не са в негова полза-личен опит,които не искам да налагам нико мупроба....може би грешка
                      Емо,би ли споделил какви са ти съображенията против двойния кардан,че аз днес ходих при майстора,обаче байрама ми обърка плановете.Питам щот като го одрежа вече ще е късно.

Коментар

За да нема чуденки, ето колко се чупи 30-градусовия кардан спрямо оригиналния.
                        Първо, че ушите на фланците са по-дълги и по-масивни и второ, че е по-дълъг с около 2см.
                        Прикачени файлове

Коментар

• Не че имам нещо против, (но предпочитам по простичките неща) и както Лазар го е показал-30 градосовия е по близо до оригинала, и доста по-здраво направен.
                          А....и си се замислихзначи като го ползвах това нещо с многото му карета карайки по камъните и го скъсах (човека от които се уча) ми каза ползвай неща които имаш за резерва в багажника-простичко и функционално.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-11-09, 15:07.
                          Емил-00356 99872043-Малта
                          Defender-90

Коментар

Колеги, тръгна ми някаква вибрация при набиране на скорост,съмнявам се в карданите(смених каретата)но може и да е от гумите(инса спешъл трак 265/75/16)щот не съм карал с тях до сега,или пък от фланците.Незнам как да елиминирам проблемните точки за да разбера от къде идва проблема.

Коментар

При набиране на скорост няма да е от гумите. Пробвай с малко газ. После с много. Да се усети разликата. Кой сменя каретата? Избихте ли чашките обратно до зегерите? Или тампони по раздатката. Малко вероятно на мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                За да нема чуденки, ето колко се чупи 30-градусовия кардан спрямо оригиналния.
                                Първо, че ушите на фланците са по-дълги и по-масивни и второ, че е по-дълъг с около 2см.
                                Лазаре,от падок ли го взе?Можеш ли да ме ориентираш кои да поръчам за ренджа ,че там не мога да ги разбера кои са за него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X