Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разход на Диско

За бензиновото мога да кажа, че до голяма степен написаното горе е вярно. Почти без разлика дали на бензин или на газ.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Миналата седмица - 250 км - 49.5л. В това число 2-3 км тежък снежен хард.
      200 тди
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Вчера заредих и се уплаших, 480 км със 71 литра нафта. Съмнението ми, че с добавка против замръзване жипката (TD5) гори повече се потвърди. Тези съмнения ги имах още от миналата година, тогава след добавка положението беше отново същото. Добавката е от шел, не помня точно как се казваше, взех я от баща ми, в 0,5 л шише е. Наистина и студа беше голям, но чак пък толкова.
        LR Disco II 99 - TD5
        www.lre-bulgaria.org

Коментар

Разход 15-20 л/100 км е прекалено и наистина е страшно - за джоба. Моето Тд5 през студените дни на градско харчеше около 12 л, като най-голямото задръстване е на бул. България, но и там минавам за 1-2 светофара.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Диско 300tdi - 12, 13,14 при минусовите температури през последния месец без излизане извън пътя със сутрешно тръгване от гараж с положителна температура. Поради липса на работеща подгряваща свещ палих през многостудените дни по няколко пъти за около десетина минути през деня. Разбира се - това при нормално каране в градски условия по около двадесетина километра на ден без задръствания като в София. Имаше и боксуване заради гумите за мъгла, десетина подръпвания на закъсали колеги, но сериозни окопавания и дълги боксувания нямах. Горивото - 90%дизел и 10% бензин + двутактово масло около 2%.

Коментар

Дифендър-90,с гуми за кал карана извън пътя,повечето времена на бавни-16л, Нормално ли е.

Коментар

Да.

Коментар

Моето Дискавъри Td5 автоматик харчи 13-14 извънградско и 15-17 градско през зимата. Но го карам като подарено. Според мен всеки разход под 11 е в сверата на добрите пожелания. Но, ако се кара с до 110км.ч. извънградско 10-11л. е постижимо. А на градско, за да докарам 13-14 карам като пенсионер. Гумите за всеки ден са ми 245/70/16, при стандартен размер 235/70/16 , това допълнително вдига разхода и то не незначително. С гумите за офроуд 235/85/16 нещата вече добиват много лош изглед, стига до 20/100
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-04-12, 11:42.
                  ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Преди 7години карах 200TDI, сега от около 1година съм с 300TDI/взех го от съфорумец/ двигателите са в диапазона 180К - 220К км. и двете машини мидават разход между 8-10л. в зависимост от стила на карането, но редовно сменям моторното масло/ с добро качество/ и масленият филтър. Само имам впечатлението, че 300 е малко по-пъргаво от 200, но може би е от скоростната кутия понеже са различни. И да добавя, както един колега е написал в девиза си, че всяко натискане на спирачката Ви бърка директно в джоба.

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    ...ЦЪК
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-04-12, 11:42.

Коментар

Откак сложих 32" кални гуми, разхода ми скочи с 2л.
                      Но като сложих газ, падна до 7,7 дизел и 6л газ градско.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                        Откак сложих 32" кални гуми, разхода ми скочи с 2л.
                        Но като сложих газ, падна до 7,7 дизел и 6л газ градско.
                        Ванка,в какво се изразява слагането на газ при дизела?

Коментар

Двигателя работи едновременно на нафта и LPG.http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11675
                          Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                          Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                          Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

• Re: От: Разход на Диско

По празниците - Варна-Априлци (изкачване 20 км по черно) - Варна. На места над 30 С горещина, пълна кола 7 човека - 730 км - 78 литра дизел.
                            Скорост - по магистралата 100-110, по междуградските - колкото може -60 - 100.

За Автоматик средно 10,5-11 - прилично бих казал.
                            Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                            LZ2РSD

Коментар

• От: Re: От: Разход на Диско

Диско 300тди с гуми 205\16,смесен разход 9л.само по асфалтов път.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X