Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Разход на Диско

Колега, висок е този разход. Нормално е към 10/100. Трябва да си прегледате машината. Вижте за течове по горивопроводите, подкачаща помпа, сменете въздушен филтър (ако е стар или карате по прашни пътища). След отсраняване на евентуални течове и смяна възд. филтър - диагностика при дизелджия.

P.S.

А гумите с щатните размери ли са? (т.е. отчита ли се изминатото растояние правилно?)
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Привет!
      Пътят беше предимно равен - Пловдив - Разград - през Хаимбоаз.
      Няма никъде течове - проверявал съм - визуално де...
      Сменени са въздушен и горивен филтър. Седиментен филтър е почистен. Не съм сменял маслото на ск. кутия, но по описан тука начин го проверих и е нормално, а и машинката си реди скоростите, но ще го сменя скоро.
      Гумите ми са стандартни за модела...
      Явно ще се ходи на диагностика, но къде???
      В Разград познавам собствениците на двата най-големи сервиза, но в интерес на истината не съм ги питал за тази диагностика, щеше ми се някой който "пипа" само ЛР и то ако може Диско... Ако пък и е в региона В.Търново Русе Варна - ще бъде супер.
      Какво ще ми препоръчате? ( За някой отговори предполагам - "Провери в търсачката, има теми...") Но аз се интересувам за диагностика относно разхода на гориво...
      LR Disco I 300tdi
      Nissan Pathfinder
      Honda VF 750
      Suzuki GSXR 750

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
        Привет!
        Пътят беше предимно равен - Пловдив - Разград - през Хаимбоаз.
        Няма никъде течове - проверявал съм - визуално де...
        Сменени са въздушен и горивен филтър. Седиментен филтър е почистен. Не съм сменял маслото на ск. кутия, но по описан тука начин го проверих и е нормално, а и машинката си реди скоростите, но ще го сменя скоро.
        Гумите ми са стандартни за модела...
        Явно ще се ходи на диагностика, но къде???
        В Разград познавам собствениците на двата най-големи сервиза, но в интерес на истината не съм ги питал за тази диагностика, щеше ми се някой който "пипа" само ЛР и то ако може Диско... Ако пък и е в региона В.Търново Русе Варна - ще бъде супер.
        Какво ще ми препоръчате? ( За някой отговори предполагам - "Провери в търсачката, има теми...") Но аз се интересувам за диагностика относно разхода на гориво...
        А темпомата включва ли го?
        Горе-долу какви обороти поддържаше (с включен темпомат, ако си го включвал).
        Усещаше ли го спънато или добре ускоряваше?
        Моето (също автомат) дава по-висок разход при по-рязко натискане на газта. Обратно - ако се натиска плавно и бавно ускорението не се променя, оборотите се повишават малко по-бавно и разхода е по-нисък. А темпомата ако е държал високи обороти на 3, за да поддържа зададената скорост, според мен е възможно да даде по-висок разход. Добрият реглаж също е от значение, според мен.
        Нафтата също е от значение. Моето върви осезаемо по-икономично с нафта от Лукойл в сравнение с нафта от Еко Елда, докато някои колеги с TD5 са по-доволни от Еко Елда. От други бензиностанции не зареждам. За ОМВ добра дума не съм чул от колеги с 200 и 300tdi.
        Мисля, че е най-удачно да го провери знаещ и мислещ дизелджия, отколкото човек, правещ само ЛР. Нека и колегите да кажат мненията си.

Коментар

Клега, разбрах, че карате 300 TDI автомат. Дали е с EDC? (би трябвало), ако е така на 4-ти цилиндър (този до купето) трябва към дюзата да идва едно кабелче. Тази дюза е с датчик за положението на иглата и подава сигнал към компютъра за управление на двигателя. Ако е с EDC, но няма такава дюза е възможно да дава по-голям разход. На Вас ви трябва сервиз за дизелови двигатели (реглаж, настройка помпа, дюзи), не е необходимо да е сервиз LR.

Поздрави.
          Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
          Discovery 2.5 TD5 2000 EX
          Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Мойто камионче (200TDI).
            В града 10/100, извън 7/100, като лека кола, върти и гуми (4).
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-03-10, 12:11. Причина: Главни букви

Коментар

• От: Разход на Диско

Яро, ето показанията!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:86.1 КБ
ID:5326549

Име:2.jpg
Размер:75.5 КБ
ID:5326550

Име:3.jpg
Размер:81.9 КБ
ID:5326551
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

3/4 резервоар + 29л за 1200км = 8/100
                Каране 90-110, малко офроуд, малко софийско.

Коментар

200tdi с 32ки под 10-11 не пада. Градско извънградско разликата ми е литър.

Коментар

Диско-2, Тд5, за 3000 км смесено каране (градско, дълъг път и 10% лек офроуд) = 9,5 л/100 км от скъпата нафта.
                    пп. Пояснение - нормално каране: в София - то се знае..., по шосе 90 км/ч, по магистрала 110-130, в гората - каране на бавни само в единични случаи.
                    Последно редактирано от trapper; 19-12-11, 08:41. Причина: пояснение
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

spritmonitor

Според тия, за 300 tdi, среден разход: 10,65
                      другото отива на рибарски истории май
                      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

От 3-4 месеца се сдобих с Диско 1 3.9 автомат.
                        Разход на газ градско около 25л, извънградско 14-18л зависимост колко настъпваш.
                        Като газовате е обикновенна.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        RR Classic

Коментар

Като сте тръгнали да се хвалите, и аз да се похваля. Диско 200TDI смесен разход(няма как да го засека по отделно) градско-горски терен 7,5-8/100.
                          Land Rover Range Rover 2,5 DT
                          Land Rover Discovery 200 TDI
                          BMW F650ST - RIP
                          "Совите не са това което са"

Коментар

Колеги, да се похваля и аз с моите патила..... Карам TD5 - 2003 г. с ръчни скорости, градско почна да вдига около 15/100 и више, а извънградското от 10 до 12 л. Тези дни ме посъветваха да промия дебитомера. Това правилна насока ли е или пак стрелба в тъмното ?

Съобщение от модератор:
                            Моля, напишете си в профила от къде сте.
                            Прочетохте ли това
                            ...ЦЪК
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-12-11, 13:58.

Коментар

Име:Untitled-1.jpg
Размер:64.7 КБ
ID:5334916
                              Доста оптимистични цифри, но като за среден разход е там някъде.

Коментар

След година и нещо с Диско 1 300тди,имам вече впечатление за разхода и съм доволен.За тази машина си е направо ок,а и е прилично пъргав,няма замисляне ,поема веднага.Миналата година София-Ихтиман-яз.Искър с караваната даде 11/100,но няма такова теглене на каравана като с Диското,тегля каравани от 1999г.След това навъртях по същото трасе за около 2 месеца 1000-1200км.,разхода соло с 2 човека и багаж ,скорост до 100км/ч.твърдо 8/100.Градско дава колкото с караваната,около 11/100,сега в студовете качи на 12-13/100,но го карам все на късо разстояние.Мотора е без електроника/EDC,умна дюза и т.н./има само ЕГР на турбината,но е барнат точно на миризмата в английския сервиз в който е поддържан/стой си лепенката на стъклото/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X