Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: висок разход на диско 1

Първоначално публикуван от gele Преглед на мнение
    alexstoilov , колега , провери ли за течове на нафта ?

Събота 17.01.2009 София-Солун-София , 4тири човека , 90-110км/ч , 8.5л/100км.

п.п. на връщане от Солун към БГ се движихме с едно Диско 1 старата муцуна - не знам дизел или бензин беше, доста приятно лифтнат с едни огромни гуми, кафеникаво на цвят, на някой от форума ли е ?
    Не съм проверявал нищо, ще го засека както трябва и тогава ще пиша, помислих да не е от това че перката е постоянно зацепена и мотора да е винаги студен, пък и незнаех че при 120 км дава голяма разлика отколкото със 90 км
    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
      Не съм проверявал нищо, ще го засека както трябва и тогава ще пиша, помислих да не е от това че перката е постоянно зацепена и мотора да е винаги студен, пък и незнаех че при 120 км дава голяма разлика отколкото със 90 км
      Ох, дава, дава и още как. Вземи попрочети нещо за аеродинамика на автомобила.А пък ако имаш и багаж на
      покрива и поотворени прозорци!
      Аеродинамичното съпротивление, мисля,че беше квадратна функция.

Коментар

с каква скорост караш по магистралата за Белград и с колко човека беше
        ~ 110км/ч с 6 човека и два големи лабрадора

Коментар

Добре де , яко фукаме Диското тука, че е супер икономично. Че са икономични тия двигатели съм съгласен, макар и позволете ми да съм скептичен (все пак в мое право ), относно едни баскетболен отбор вътре, багаш до мрежичките под люка, 100 и намси и 8.5 на 100.

Да питам тогава, с какви гуми това? Размер.
          Мисълта ми е (не споря, не сравнявам и не се заяждам ), но почти всички от останалите дизели (на другите марки) ще ги върнат тези стойности, ако се карат с 29-тки.....

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Добре де , яко фукаме Диското тука, че е супер икономично. Че са икономични тия двигатели съм съгласен, макар и позволете ми да съм скептичен (все пак в мое право ), относно едни баскетболен отбор вътре, багаш до мрежичките под люка, 100 и намси и 8.5 на 100.

Да питам тогава, с какви гуми това? Размер.
            Мисълта ми е (не споря, не сравнявам и не се заяждам ), но почти всички от останалите дизели (на другите марки) ще ги върнат тези стойности, ако се карат с 29-тки.....
            Яро така е,никой не признава че гори повече.
            Ама що ли,като всеки си плаща сам горивото?
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

на мен със сигурност или ми е повреден нивомера или имам теч, и без да го засичам както трябва мога да си направя сметката, като тръгнах за софия беше почти фул, днес след като карах малко през деня и приблизително съм минал 400 км ми светна жълтата лампа, няма какво да го засичам, предполагам че е теч от някъде ама как да разбера къде, трябва да го закарам на някой майстор
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Карах един Дифендър 98г за малко (6 месеца) и две неща ми направиха впечатление:

Разхода извънградско беше еквивалент на километража без едната нула т.е. 80км/ч - около 8; 110км/ч около 11; 120-130 много.. а и тази скорост само по нанадолнище и с шлемофони

Резервоара му беше огромен и редовно си правих шоу по бензиностаниите с думите : А... ама как събрахме толкова в 60 литров резервоар. Следваше рязко навеждане под джипката и тъпи погледи прудружени с неистови реакции и червене Това което ми направи впечатление е, че като го напълня до горе, дълго време стрелката стои на макс. Примерно 300-400 колиметра не мърда и след това започва да се движи нормално... Странна работа. Мислих си, че вероятно е с два резервоара и реално ми показва само единия? Дали е така?

През същия период карах и един Лендкрузър 100, но той си беше с копче за превключване на резервоарите и си показваше в зависимост на кой от двата караш...

Коментар

Ето го и него... Откирих една снимчица...
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                    дълго време стрелката стои на макс. Примерно 300-400 колиметра не мърда и след това започва да се движи нормално... Странна работа. Мислих си, че вероятно е с два резервоара и реално ми показва само единия? Дали е така?
                    Съмнявам се да е с два резервоара "Дажаги" (ягуара) си беше с две гърловини, копче ляв и десен резервоар и съответно указателя си показва нивото в активния в момента, имаше и отделни двойки помпи за всеки резервоар, така че при тебе смятам че проблема е в поплавъка(датчика). Той отчита до едно ниво, а нагоре няма ход или активна(измерителна)част, друга възможна причина за подобно поведение е примерно резервоар с вид на обърнат конус (грубо казано). В горната част 1см спадане на нивото съответства на 300 изминати километра(изгорени 30л), а най-долу 1см спад на нивото съответства на 20км (изгорени 2л) но щом си го хванал как мери не е проблем
                    Последно редактирано от дядо владо; 19-01-09, 20:38. Причина: пЪрвопис
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

на мен със сигурност или ми е повреден нивомера или имам теч, и без да го засичам както трябва мога да си направя сметката, като тръгнах за софия беше почти фул, днес след като карах малко през деня и приблизително съм минал 400 км ми светна жълтата лампа, няма какво да го засичам, предполагам че е теч от някъде ама как да разбера къде, трябва да го закарам на някой майстор
                      При всички положения, ако някъде има теч ще мирише. Няма начин колко и малко да тече да не се усеща миризмата, знам го от опит. На мен ми течеше от едни "трабета" по 50-100 грама дневно и така миришеше на нафта, че не мога да си представя при по-голям теч каква смрад е.
                      Тази земя, по която тъпча сега,
                      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                      тази земя – не е моя земя,
                      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

...позволете ми да съм скептичен (все пак в мое право ...
                        Позволено ти е, естествено, нали си койотаджия

...с какви гуми това? Размер.
                        ...почти всички от останалите дизели (на другите марки) ще ги върнат тези стойности, ако се карат с 29-тки.....
                        Да, с 29-ки. Което ме връща още назад във времето, когато карах с 235/55/16. Тогава с 85 литра изминах 1100км.

Радо /Райчев/ пък, сума ти време караше с 265/70. Нека да каже колко му беше разхода.

Значи специално 200тди има една особеност и тя е, че се от време на време се разхлабва някой от banjo болтовете на обратната нафта. В такива случаи, ми е вдигало доста нагоре, грубо към 15-16...

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                          Ето го и него... Откирих една снимчица...
                          Eeee, Kalinka.. Този Дифендър колко съм го заглеждал едно време. Все паркираше на Иван Вазов (около Шишман)... Хубава кола беше.

Коментар

Значи специално 200тди има една особеност и тя е, че се от време на време се разхлабва някой от banjo болтовете на обратната нафта. В такива случаи, ми е вдигало доста нагоре, грубо към 15-16...
                            Това важи ли и за 300 ТДИ ? и ако важи, какво трябва да се направи само да се затегнат ли?
                            Последно редактирано от Yaro; 20-01-09, 07:41.
                            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Това важи ли и за 300 ТДИ ? и ако важи, какво трябва да се направи само да се затегнат ли?
                              Не бе. Махаш маркучите и затапваш щуцерите. А на подаващата нафта слагаш по-тънък маркуч. Така ще има по-малък дебит и Диското ще яде колкото му даваш. Тава е братче - криза.
                              И тук вече май някой трябва да дефинира параметрите на "висок разход", щото много локумена стана темата.
                              Що е то "висок разход" и има ли почва у нас?
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Eeee, Kalinka.. Този Дифендър колко съм го заглеждал едно време. Все паркираше на Иван Вазов (около Шишман)... Хубава кола беше.
                                Същия . Дадох го без пари на един симпатяга. До ден днешен където ме види и ме дърпа да черпи . Бяхме го кръстили "Чичо Боб" с жена ми.

Няколко пъти ходихме до Букурещ с него. Единия път жена ми си беше приготвила една ролка пакетажно тиксо и още като потеглихме се зае да облепва всички възможни процепи по автомобила. Между вратите и купето, редовно влизаше вода, като изпреварваш камион например (или като те изпреварва камион)...На Русе се отказа . А имаше още много процепи и скрибуцащи елементи.

НО едно беше сигурно. Извън пътя беше невероятен. В момента в който, кривнеш разбираш
                                за какво е произведен. Карал съм го през полето, усещането е супер. Омеква, утихва и няма спиране... Ехх спомени...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X