Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: висок разход на диско 1

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
    може и да е нормално, за първи път си купувам джип, но след всичко изчетено във форума останах с впечатлението,че диско 2.5 тди е една от най икономичните джипки, като се има в предвид че е full time 4x4
    И си останал с правилното впечатление.Освен ниския разход,не се сещам и за по-мощен двигател(113-115к.с.)Говорим за времето си...Е,може и да бъркам...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

При мен, на Рейнджа с 300ТДИ двигател, при движение по магистрала Тракия с 110-115 км/час ми дава около 10 на сто. Верно, двама души и без огромен багаж. Както Яро правилно забеляза, това не е средната, а поддържаната през по-голямата част от пътя скорост.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

добре де, ами другите джипове в този клас (Toyota 4runner 2.5, patrol 2.8, frontera 2.8 i podobni) те с каква скорост се движат?моя шеф има Г - класа 88 година мисля че беще 250 ГД и повече от 90 км неможе да вдигне, а пък го купи за 16000 лв преди две години, аз моето диско го купих за 3500 и въви като пушка. има нещо нередно в това!!! не е нормално!
        Discovery I, 300 TDI

Коментар

добре де, ами другите джипове в този клас (Toyota 4runner 2.5, patrol 2.8, frontera 2.8 i podobni) те с каква скорост се движат?моя шеф има Г - класа 88 година мисля че беще 250 ГД и повече от 90 км неможе да вдигне, а пък го купи за 16000 лв преди две години, аз моето диско го купих за 3500 и въви като пушка. има нещо нередно в това!!! не е нормално!
          Свиквай, но не прекалявай с юркането. 100-110 е отлична скорост на магистрала за автомобил с аеродинамика на тухла четворка, и то натъпкан с 5 души и товар. Дори 90-100 е най-добрия вариант. Че освен за разхода, да не се наложи скоро да питаш и за други неща
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

, ама почти цял резервоар за близо 400 км... много ми се виждат[/quote]

20 литра за 100км - лично аз смятам, че няма начин да го накараш да ги изгори(...поне аз не съм успявал). По вероятно да е изплюта по пътя някъде или нещо с резервоара да не е наред.
            Най-добре е да го засечеш точно!

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
              .......... Аеродинамиката си казва тежката дума. .................................
              Както казва Стефан: аеродинамика на гардероб. Аз бих добавил: поне трикрилен

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Ти на нивомера не вярвай,както и на скоростомера си.................
              То по тая логика / да засичаме разход чрез нивомер и скоростомер/, моето 200тди изобщо не гори, а да не говорим, че не приема нафта. Неееее, просто нивомерът не работи. А за скоростомера-разликата по табло и ГПС е ~5км/h в полза на скоростомера. / в смисъл, че показва повече/. И аз съм карал със 145-150 /по километраж/ с кобрите , които бяха доста по- високи от стандартните гуми. Съдете сами!

...............бензиностанция, досега не съм зареждал нафта там, само на черно купувам, .............?
              Тогава к'во ти пука за разхода? Какво очакваш, да ти връща пари през жабката ли?

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              При мен, на Рейнджа с 300ТДИ двигател, при движение по магистрала Тракия с 110-115 км/час ми дава около 10 на сто. ............
              Ейййййй, това 300 тди много икономичен мотор бе. Като го знам твоя крак 49-ти номер с тегло 18 кг., как точно го постигаш тоя разход, незнам.

Правилният подход е посочен от бат'Марто. Пистолет-път-пистолет. Това е коректната сметка. Няма и неможе да има друга.
              Прикачени файлове
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Така е Цецо, засичах го то пълно до пълно, и то с гуми 32" и 2" лифт - 10,4 на сто от ОМВ на Цариградско до ОМВ на Оризово преди Чирпан. Миналия декември беше. А километража с тия гуми ми дава точно 5 км/час по малко сравнено с ГПС-а.
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Хайде и аз да се включа,нов "Крайслер Вояджер"(само с предно) 2.8 нормален дизел, автомат, с климатроник, лятото, 13 л/100км ....няма да кажа с каква скорост ....да не давам лош пример ....разхода ти при описаните условия е НОРМАЛЕН за мене!.....т.е. желая много и безаварийни
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

щом е нормален този разход,по добре да карам с 90 км и да ми 10 на сто и да стигна с 15 мин по късно отколкото да карам с 120 и само да тормозя джипката
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

щом е нормален този разход,по добре да карам с 90 км и да ми 10 на сто и да стигна с 15 мин по късно отколкото да карам с 120 и само да тормозя джипката
                      e, ти още не знаеш колко ти е разхода, ама бързаш да се отчайваш.... до бялата чертичка е чудесен белег, няма що

колегите ти обясниха колко е нормалния разход за тая жипка....
                      засечи го правилно, ако е мнооого над нормата (поне 2л.) провери всичко, от което зависи разхода при един дизелов джип и не на последно място помисли какъв ти е стила на шофиране..... ако и след това не ти хареса - не си за джипка

Коментар

То при 120 си е лайнер. Според мен това е скоростта на магистрала-110-120. На път 100-110 /като изключим Стара Загора и Чирпан-там по ориентири, разбирай знаци/. Всяка кола си казва докъде да настъпиш педала.
                        Да не говорим какво пише в тефтера за 200тди - 6.7/100 при 90 км/ч. , 9.3/100 при 120 км/ч. Това са едни недостижими стойности според мен. Под 10 не съм падал, а съм стигал да 14-15 / с кобри естествено/.
                        Последно редактирано от c_gul; 18-01-09, 19:56.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          ...Освен ниския разход,не се сещам и за по-мощен двигател(113-115к.с.)Говорим за времето си...
                          Бъркаш. Дори с тази или с близка кубатура има модели с тези коне, дори малко повече. Да не говорим за по-големите кубатури от тези години...

добре де, ами другите джипове в този клас (Toyota 4runner 2.5, patrol 2.8, frontera 2.8 i podobni) те с каква скорост се движат?...
                          Зависи от кубатурата и характеристиките, дизелите от тези години поддържат от около 100 до 130/140км./ч.
                          Последно редактирано от Yaro; 18-01-09, 21:27.

Коментар

90-100 и ти е мирна главата, сам стигна до извода, и то правилния.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Зависи от кубатурата и характеристиките, дизелите от тези години поддържат от около 100 до 130/140км./ч.
                              Тези които изброих по горе могат ли да поддържат 130 като диското? според мен немогат (от изчетеното във форума не от личен опит)
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Тези които изброих по горе могат ли да поддържат 130 като диското? според мен немогат (от изчетеното във форума не от личен опит)
                                От тези които ти си изброил, не мога да кажа, освен за Патрула. Имал съм Y260 и с 31" гуми го карах спокойно със 120-130. По-големите кубатури иначе нямат проблем с 130. Имах Defender Td5 доста време, той също се движеше спокойно със 130, с почти 32" гуми, макар и да е само 2.5.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X