Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: колко гори дискавъри 3,5 автомат

Първоначално публикуван от w138 Преглед на мнение
    здр,предложиха ми Дискавъри-1 автомат,клима с газ 3500инж какво ще кажете за него разход надеждност?????
    Вече два aвтомобила Диско-3.5i ,V-8 имах и доста карах.
    Ако взема друг - то ще е защото не съм намерил хубав отново !
    Нищо общо с дизела - нито като движение , нито като звук , нито като мощ и усещане ! Колегите с дизелите - не се обиждайте!
    Изказвам моето лично мнение !
    Относно разхода -на бензин :
    в града -19..; извън град- 12 ; офф роуд - 23
    На газ :
    градско -21; извънгр.-14; в гората- максимума който съм стигал -25
    Според мен - най- добре "ЗАВОДСКО" подготвен автомобил за ОФФ РОУД. Нямал съм нужда от лебедка и допълнителни блокажи.
    А къде минава този автомобил - като си взема новия ще се видим и демонстрираме !
    Ако някой от форума желае - да се похвали?
    Има два такива във форума . И двата са закупени след демонстрация- и то нормална , а не екстремна !
    На всеки който иска да си купи Ленд Ровер Дискавъри казвам -качиш ли се на демонстрация - изгорял си - вече няма колебание !
    Купуваш го ! Така ,че - смело !
    Единствено което виждам - от САЩ ? Да не е от наводненията ...и .... питай колеги да ти обяснят от личен опит !

Коментар

До: колко гори дискавъри 3,5 автомат

Осмака си е осмак. Няма значение колко харчи, стига да върви както трябва.

Коментар

До: висок разход на диско 1

колеги днес засякох най накрая диското, напълних го до гърловината минах 66 мили (приблизително 100 км) и долях пак до гърловината и хвана точно 7 литра, от тия сто километра имам 45 извънградско и останалото е градско (в Севлиево) ходене до работа (3 км) на трета скорост без никакви сфетофари и движение, гумите са ми 205/80/16 lassa competus 4x4, не е възможно да ми даде такъв разход, нафтата съм я напълнил от туби лично аз, така че грешка няма
        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
          колеги днес засякох най накрая диското, напълних го до гърловината минах 66 мили (приблизително 100 км) и долях пак до гърловината и хвана точно 7 литра, от тия сто километра имам 45 извънградско и останалото е градско (в Севлиево) ходене до работа (3 км) на трета скорост без никакви сфетофари и движение, гумите са ми 205/80/16 lassa competus 4x4, не е възможно да ми даде такъв разход, нафтата съм я напълнил от туби лично аз, така че грешка няма
          Е сега пък какво не ти харесва? Карай и си свиркай!

Коментар

По книжка го дават разход на извънградско-6.9л/100км. А така като ти описа твойто градско-този разход е съвсем реален.Ако дойдеш в София-тук вече градското е "малко" по различно и този разход е мисията невъзможна.
            [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

За точното засичане е необходимо да издухаш няколко резервоара.С еднократно засичане на 100 км-забрави.Какво правя аз-като светне лампата,наливам до изключване на пистолета.Запомням(записвам)колко съм сипал .И след няколко такива зареждания може да си правиш изводи за средния разход
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Разхлаби пак филтъра
                Като се замислиш, това е нюанс от приятната участ да караш Дискавъри.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  За точното засичане е необходимо да издухаш няколко резервоара.С еднократно засичане на 100 км-забрави.Какво правя аз-като светне лампата,наливам до изключване на пистолета.Запомням(записвам)колко съм сипал .И след няколко такива зареждания може да си правиш изводи за средния разход
                  И аз засичам по подобен начин. Не чакам лампата, но на усет/ около 700-750км/ и пак до горе. Щото ако събереш разхода от първите постове със сегашния -лошооо..., пак си далеч от нормалното. И откровенно ти завиждам, моята гори повече

Коментар

занапред реших-никакво засичане,само наливам и карам, то на нас българите неможе да ни се угоди, като гори много не е добре, като гори малко пак не е добре
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

• До: колко гори дискавъри 3,5 автомат

Първоначално публикуван от hotrod Преглед на мнение
                      Chico миналата седница в Пловдив гледах един 95а с десен волан ,автомат, 5 врати, старото табло старата решетка, 3.5 инжекция с газ на 166х. мили, доста позагнил (имаше липси на задни подкалници), малко потропваще предницата за 3000лв., ако не го намериш в мобилето мисля че още пазя тел на човека, каза че бил на негови познати от Острова (не го е купил ей така). Като разход ми спомена 21 газ в Пловдив
                      да същия е за 3000лв десен волан но 20-30л газ ми е много имам Терано -1 2400куб на газ гореше ми 12 -13 газ извън градско .
                      Така също ланд ровера не знам дали е акцизен 160к.с около

Коментар

Имах класик с 3.9. Разходът варираше от 14 до 66 л/100. Който веднъж е карал голяма кубатура остава заразен завинаги.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да,трябва да внимаваш с акциза,защото 3.5 има три разновидности на конски сили.Ако не се лъжа са-155к.с. 160к.с. и 170 или нещо от тоя сорт,ама съм сигурен че единия беше акцизен!
                          [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

• До: висок разход на диско 1

Брей, много пропаднала тая тема..

Та...Завчера ми свърши горивото, до пълно угасване на мотора. Нарочно, бях приготвил 10литра пълна туба в багажника. Сипах я, карах 128км докато отново мотора угасне. Малко е неприятно, щото трябва да въртиш докато се обезвъздуши...

Коментар

Градско, смесено ?

Ако е градско мн добър разход бих казал

Коментар

Амиии, по-скоро смесено, щото не минавам през центъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X